anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

USAMV oferă consiliere pentru fermieri

GALERIE
fermieri USAMV
 • fermieri USAMV
- +

Universitatea de Ştiinţe Agricole caută soluţii pentru completarea sprijinului acordat de Uniunea Europeană pentru restructurarea agriculturii.

Activităţile de orientare social-economică derulate de instituţie vor facilita accesul către informaţie şi consiliere, aşa încât populaţia din agricultură să poată identifica metode de adaptare a producţiei agricole, a gospodăriei, familiei şi relaţiilor sociale şi economice. Furnizorii de servicii social-economice vor avea rolul de a identifica nevoile zonei în care activează, urmând să caute oportunităţi de finanţare din fondurile structurale, pe care să le sugereze grupului ţintă. “Guvernul României, Comisia Europeană şi Banca Mondială au identificat în sectorul agricol cele mai importante provocări de dezvoltare sectorială, printre care amintim furnizarea de servicii de orientare eficiente pentru populaţia agricolă şi completarea reformei funciare, prin înregistrarea sistematică a titlurilor de proprietate. Ca răspuns al acestei provocări a fost conceput proiectul C.E.S.A.R.”, specifică reprezentanţii USAMV. Obiectivul general al programului este de a facilita restructurarea agriculturii în funcţie de piaţă, prin îmbunătăţirea capacităţii fermierilor şi a lucrătorilor agricoli de a-şi gestiona bunurile şi venitul. Activităţile iniţiate de universitate vor fi derulate prin Centrul de Pregătire şi Informare, care instruieşte un număr de 60 de persoane - 20 aparţinând firmelor contractate şi finanţate de proiect pentru furnizarea de servicii de orientare social-economică, 20 de furnizori de consiliere şi orientare selectaţi din personalul Camerelor Agricole din judeţele Bacău, Botoşani, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui şi Vrancea, precum şi 20 de persoane interesate de sectorul agricol. Trainerii au fost selectaţi din cadrul filialei Iaşi a Academiei Române, USAMV şi UAIC, fiind experţi agronomi, economişti şi sociologi.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.