USAMV oferă studenţilor din fonduri proprii aproape 100 de burse
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

USAMV oferă studenţilor din fonduri proprii aproape 100 de burse

GALERIE
USAMV Iasi
  • USAMV Iasi
- +

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi oferă aproape 100 de burse din fonduri proprii pentru studenţi, atât pentru cei intraţi pe locurile pentru cetăţenii români, cât şi cele pentru românii de pretutindeni.

Astfel, în ultima şedinţă a Consiliului de Administraţie a USAMV s-a luat decizia ca, pe lângă bursele alocate din resursele bugetare, să mai fie oferite în 70 din venituri proprii. Suplimentar, 21 de bursieri ai statului români vor primi burse pentru performanţe academice, în cuantum de 500 de lei fiecare, fiind vorba de tineri din Republica Moldova, Ucraina, Turkmenistan şi Grecia.

“Bursele de performanţă academică, ştiinţifică, de merit, sociale şi de campus pe care le acordăm studenţilor noştri sunt asigurate din venituri de la buget şi venituri proprii. Alocaţia bugetară este suficientă pentru a acoperi un număr de 1.180 de burse, iar pentru 70 de studenţi s-a decis alocarea de fonduri din veniturile proprii ale Universităţii”, a transmis prof.dr. Vasile Stoleru, prorector responsabil cu activităţile sociale.

În total, circa 40% dintre studenţii USAMV vor primi burse, iar la începutul săptămânii viitoare vor fi şi livrate cele pentru septembrie şi octombrie. Valoarea bursei de performanţă academică este de 1.200 lei, bursa de merit I ajunge la 725 lei, cea de merit II are o valoare de 625 lei, cea de merit III este de 550 lei, în timp ce bursa socială şi cea de campus au o valoare de 500 lei. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.