USAMV oferă studenţilor din fonduri proprii aproape 100 de burse
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

USAMV oferă studenţilor din fonduri proprii aproape 100 de burse

GALERIE
USAMV Iasi
  • USAMV Iasi
- +

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi oferă aproape 100 de burse din fonduri proprii pentru studenţi, atât pentru cei intraţi pe locurile pentru cetăţenii români, cât şi cele pentru românii de pretutindeni.

Astfel, în ultima şedinţă a Consiliului de Administraţie a USAMV s-a luat decizia ca, pe lângă bursele alocate din resursele bugetare, să mai fie oferite în 70 din venituri proprii. Suplimentar, 21 de bursieri ai statului români vor primi burse pentru performanţe academice, în cuantum de 500 de lei fiecare, fiind vorba de tineri din Republica Moldova, Ucraina, Turkmenistan şi Grecia.

“Bursele de performanţă academică, ştiinţifică, de merit, sociale şi de campus pe care le acordăm studenţilor noştri sunt asigurate din venituri de la buget şi venituri proprii. Alocaţia bugetară este suficientă pentru a acoperi un număr de 1.180 de burse, iar pentru 70 de studenţi s-a decis alocarea de fonduri din veniturile proprii ale Universităţii”, a transmis prof.dr. Vasile Stoleru, prorector responsabil cu activităţile sociale.

În total, circa 40% dintre studenţii USAMV vor primi burse, iar la începutul săptămânii viitoare vor fi şi livrate cele pentru septembrie şi octombrie. Valoarea bursei de performanţă academică este de 1.200 lei, bursa de merit I ajunge la 725 lei, cea de merit II are o valoare de 625 lei, cea de merit III este de 550 lei, în timp ce bursa socială şi cea de campus au o valoare de 500 lei. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Prognosis: negative

Cătălin ONOFREI

Prognosis: negative

Tratamentul se amână după moartea pacientului.

Filmuletul zilei

opinii

Visuri pietrificate

Briscan ZARA

Visuri pietrificate

Credem fără urmă de îndoială în ceva, chiar dacă nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, pentru că aşa am fost educaţi, pentru că toţi ceilalţi cred, pentru că nu există nimic care să contrazică această credinţă care ne dă confort, încredere, mulţumire, siguranţă, şi chiar dacă adevărul ni se revelează într-un mod logic sau evident, palpabil, implacabil, covârşitor de clar, noi tot nu îl recunoaştem, pentru că nu vrem.

Unirea ca axă a istoriei noastre

Mihai DORIN

Unirea ca axă a istoriei noastre

Unirea este incontestabil axa istoriei noastre moderne, întrucât de realizarea ei depindea existenţa naţională. Ea s-a construit pe existenţa unei premise - unitatea neamului şi a unei realităţi dramatice - risipirea neamului. Din îngemănarea acestora a rezultat metoda la care a recurs generaţia unirii, şi anume aceea de a pune istoria să lucreze astfel încât risipirea să fie înlocuită cu unitatea. 

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

pulspulspuls

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne trimite un cetitor fidel înregimentat politic, pe poşta rubricuţei, cu Archibald Tănase la adrisant: poza de care se face cea mai mare panaramă în interiorul filialei partidoiului ieşean în ultimele zile! 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.