USAMV primeşte oaspeţi importanţi din Suedia
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

USAMV primeşte oaspeţi importanţi din Suedia

GALERIE
USAMV_1_
  • USAMV_1_
- +

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) va primi astăzi vizita unei delegaţii importante din Suedia. Oficialităţiile suedeze vor avea o întâlnire cu rectorul Vasile Vîntu, cu preşedintele Senatului, prof.univ.dr. Gerard Jităreanu, cu prorectorii şi decanii celor patru facultăţi din USAMV.

 

„După prezentarea universităţii, invitaţii vor vizita laboratoare didactice şi Centrul de Cercetare al instituţiei. Delegaţia oficială din Suedia este condusă de Peter Egardt, guvernator al provinciei Uppsala, iar din aceasta mai fac parte alte personalităţii din domeniul academic, administrativ şi oameni de afaceri. Mai trebuie precizat că din delegaţie fac parte Lisa Sennerby-Forsse, rector al Universităţii de Ştiinţe Agricole din Suedia, şi dr. Johannes Dyring, de la Centrul de inovare Uppsala”, au menţionat reprezentanţii USAMV. Universitatea va primi oaspeţi şi la sfârşitul săptămânii, când are loc cel de-al 59-lea simpozion ştiinţific internaţional organizat de Facultatea de Horticultură. Şi ediţia din acest an a evenimentului, derulat sub genericul „Horticultura, - Ştiinţă, Calitate, Diversitate şi Armonie -, va reuni specialişti din domeniu, invitaţi din Iaşi, Timişoara şi Reims (Franţa). „Vor avea prilejul de a contribui, prin experienţă şi cunoaştere, la progresul acestei nobile profesii. De asemenea, în 2013 sărbătorim 10 ani de la înfiinţarea specializării de Peisagistică, una din cele trei frumoase specializări cu care facultatea se mândreşte”, a subliniat decanul Lucia Draghia. Simpozionul este organizat în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice şi Societatea Română a Horticultorilor.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Cosmin PAȘCA

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Într-o ţară în care trenurile care transportă butuci la export stârnesc mai multe lacrimi pe Facebook decât imaginile cu pacienţii de la terapie intensivă, un astfel de subiect ar fi trebuit să scandalizeze opinia publică şi să producă un cutremur în structurile de putere din Palatul Victoria şi „conacul” din Modrogan.

Filmuletul zilei

opinii

Canonizare

Codrin Liviu CUȚITARU

Canonizare

„Dispariţia mea fizică devenise o urgenţă istorică... Iată că pigmeii mă venerează în sfârşit! Îmi pun numele pe plăcuţe, îmi sculptează chipul, îmi ridică osanale. S-a făcut dreptate. Acesta a fost dintotdeauna raportul real dintre mine şi ei! Ei, muritorii prosternaţi în admiraţie pentru adevăratul maestru, eu, olimpianul - nu bietul Hermes, ci Zeus, cum ar trebui de fapt să mă cheme, dacă ai mei ar fi fost un pic mai inspiraţi!”

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

Bogdan ILIESCU

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

„Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one./ Realitatea este doar o iluzie, deşi una foarte persistentă” - Albert Einstein

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

pulspulspuls

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Filmuleţul cu ameninţarea auditului la adresa şefilor de la Romsilva din judeţe puşi de PSD ca să-şi dea demisia şi să lase locul celor de la PNL, difuzat alaltăieri de băieţii de la Recorder, cică a picat cum mai prost nu numai pentru Gelu Puiu, băiatul de mingi al lui Flutur bucovineanul încă de pe vremea când era şef de ocol la Cârlibaba, cel care dădea telefoanele, sau pentru Alexe de la Iaşi, şeful lui, ci mai ales cică pentru PNL şi Cîţu. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.