anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

USAMV primeşte oaspeţi importanţi din Suedia

GALERIE
USAMV_1_
  • USAMV_1_
- +

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) va primi astăzi vizita unei delegaţii importante din Suedia. Oficialităţiile suedeze vor avea o întâlnire cu rectorul Vasile Vîntu, cu preşedintele Senatului, prof.univ.dr. Gerard Jităreanu, cu prorectorii şi decanii celor patru facultăţi din USAMV.

 

„După prezentarea universităţii, invitaţii vor vizita laboratoare didactice şi Centrul de Cercetare al instituţiei. Delegaţia oficială din Suedia este condusă de Peter Egardt, guvernator al provinciei Uppsala, iar din aceasta mai fac parte alte personalităţii din domeniul academic, administrativ şi oameni de afaceri. Mai trebuie precizat că din delegaţie fac parte Lisa Sennerby-Forsse, rector al Universităţii de Ştiinţe Agricole din Suedia, şi dr. Johannes Dyring, de la Centrul de inovare Uppsala”, au menţionat reprezentanţii USAMV. Universitatea va primi oaspeţi şi la sfârşitul săptămânii, când are loc cel de-al 59-lea simpozion ştiinţific internaţional organizat de Facultatea de Horticultură. Şi ediţia din acest an a evenimentului, derulat sub genericul „Horticultura, - Ştiinţă, Calitate, Diversitate şi Armonie -, va reuni specialişti din domeniu, invitaţi din Iaşi, Timişoara şi Reims (Franţa). „Vor avea prilejul de a contribui, prin experienţă şi cunoaştere, la progresul acestei nobile profesii. De asemenea, în 2013 sărbătorim 10 ani de la înfiinţarea specializării de Peisagistică, una din cele trei frumoase specializări cu care facultatea se mândreşte”, a subliniat decanul Lucia Draghia. Simpozionul este organizat în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice şi Societatea Română a Horticultorilor.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Românii nu (prea) susţin greva profesorilor, profesorii (încă) susţin guvernul

Cosmin PAȘCA

Românii nu (prea) susţin greva profesorilor, profesorii (încă) susţin guvernul

Profesorii au pus mâna pe „arătător”, dar li-s încă dragi guvernanţii şi nu sunt dispuşi să-i bată la palmă.

opinii

Ochiul dracului

Briscan ZARA

Ochiul dracului

Dacă la început banii stăteau cuminţi în puşculiţă şi erau scoşi doar la zile negre sau la mare nevoie, azi zboară neîncetat şi ne conduc viaţa, fiecare aspect al vieţii, dintre cele mai intime. (...) Şi pentru că se mişcă atât de repede, că sunt volatili, banii acaparează tot ce mişcă. În curând probabil şi aerul pe care îl vom respira va veni cu un preţ, dacă nu cumva deja vine…

Regină pe un tron din paie

Cristina DANILOV

Regină pe un tron din paie

În rolurile de conducere, spune o vorbă, adeseori, femeile îşi tratează subordonaţii de sex feminin mult mai aspru decât bărbaţii sau decât îi tratează pe subordonaţii-bărbaţi. Instrumentele lor, de cele mai multe ori, spune aceeaşi vorbă, includ lovituri sub centură, remarci răutăcioase, alteori nepăsare, ignoranţă, marginalizare ce conduc la demisii sau transferuri din partea salariatelor. Cât adevăr cuprind aceste afirmaţii?

Artişti în dialog

Mihai DORIN

Artişti în dialog

Doi importaţi pictori ieşeni – Ofelia Huţul şi Gheorghe Lungu – şi-au reunit creaţiile recente sub genericul Între alb şi negru, la Memorialul Eminescu de la Ipoteşti. Instituţia de cultură ce îşi datorează existenţa iniţiativei regretatului actor şi om de cultură Ion Caramitru, gândită să reunească artişti de pretutindeni sub semnul geniului şi moştenirii eminesciene, a devenit în ultimele decenii o rampă de lansare pentru tinerele talente, pe de o parte, şi de consacrare, pe de altă parte. 

pulspulspuls

Iacătă cum se sudează mai bine echipa PNL Iaşi: la miuţă

Iacătă cum se sudează mai bine echipa PNL Iaşi: la miuţă

Unu la mână: s-o spunem din prima, ca să nu ne iasă vorbe că nu susţinem mişcarea, arsul caloriilor, cardio, salvarea planetei, alea, alea... 

Caricatura zilei

Grupul de Comunicare Strategică

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca daca salariile profesorilor vor fi dublate in urma grevei calitatea actului educational va creste

vezi raspunsuri