Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

USL s-ar putea sparge la Iaşi într-un mic garaj din zona CUG

GALERIE
Garaj Adomnitei 150940
  • Garaj Adomnitei 150940
- +

Şeful CJ a ameninţat ieri cu trecerea în opoziţie a PNL la Iaşi dacă PSD nu îl va sprijini şi la vot, nu numai declarativ.„Se vede că Adomniţei s-a îndrăgostit brusc de echipa PDL de la Cluj“, i-a replicat un lider PSD. Adomniţei acuză şi un gest de „poliţie politică“: Poliţia Locală i-a luat la control garajul de lângă bloc

USL stă să se facă ţăndări şi la Iaşi. Preşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei, a ameninţat cu trecerea PNL în opoziţie şi la Iaşi dacă PSD nu îşi clarifică poziţia faţă de funcţionarea alianţei. Adomniţei i-a acuzat pe partenerii de alianţă că se rezumă doar la declaraţii formale, în fapt PSD blocând iniţiativele liberale la Iaşi. Preşedintele CJ a cerut PSD dovezi concrete de susţinere a proiectelor liberale, alternativa urmând a fi trecerea PNL în opoziţie în Consiliul Local şi căutarea unei alianţe alternative în CJ. „Diferenţa dintre Cluj-Napoca şi Iaşi este că la Cluj oamenii politici sunt uniţi în folosul comunităţii lor, iar acest lucru se vede în rezultate concrete, ceea ce nu se vede la Iaşi“, a declarat Adomniţei. „Se vede că Adomniţei s-a îndrăgostit brusc de Cluj şi de echipa PDL de acolo. Îmi amintesc că nu acesta era mesajul său în campania electorală din 2012, când USL, în mare majoritate cu voturile PSD, l-a făcut preşedinte de CJ. Atunci Iaşul era lăudat, dar astăzi, când PNL îi face curte lui Traian Băsescu, brusc a devenit Clujul mai bun“, a replicat preşedintele organizaţiei municipale a PSD, Mihai Chirica.


„Poliţie politică“


Preşedintele CJ a făcut ieri un adevărat rechizitoriu al colaborării cu PSD, acuzând totodată acţiuni de poliţie politică. Adomniţei a enumerat situaţiile în care poziţia PSD a fost apreciată ca fiind contrară declaraţiilor de susţinere a alianţei oficiale. Astfel, la ultima şedinţă în plen a CJ, PSD a votat pentru amânarea unui proiect de hotărâre care viza preluarea de la Fortus a 30-70 ha de teren în vederea construirii unui parc industrial. Un alt vot împotriva unui proiect iniţiat de PNL a fost dat în cazul acordului-cadru pe patru ani cerut de Adomniţei pentru întreţinerea drumurilor judeţene. Acordul-cadru a fost şi atacat de Prefectură în contencios administrativ. „Acţiunea noastră nu are absolut nimic politic. Acordul afectează bugetul judeţului, ca urmare proiectul de hotărâre trebuia adoptat cu voturile majorităţii consilierilor în funcţie, adică 19. Au fost doar 18“, a replicat subprefectul Bogdan Abalaşi. Proiectul îngheţat al autostrăzii Moldova-Transilvania s-a aflat şi el pe lista lui Adomniţei. „Am primit şi răspunsul Primăriei la cererea noastră de autorizare a târgului de Paşti. Pe Ştefan cel Mare, Costache Negri şi în Piaţa Palatului s-ar desfăşura exact în aceeaşi perioadă alte evenimente, deci nu mai este loc de căsuţele CJ“, a adăugat Adomniţei. Acesta a somat PSD să-şi clarifice poziţia în privinţa colaborării cu PNL. „Fie PSD este alături de proiectele Iaşului şi îşi va asuma prin vot şi păstrarea funcţiei de vicepreşedinte al CJ, fie luptă contra acestora. Dacă alege ultima variantă, PSD va fi responsabil de cursul viitor al evenimentelor, pentru că, fără nicio problemă poate surveni demisia lui Marius Dangă din funcţia de viceprimar şi trecerea PNL în opoziţie totală în CL şi CJ. Fac apel la înţeleciune. Deocamdată, preţul aroganţei este plătit doar de ieşeni. Ei sunt singurii care au de suferit“, a spus Adomniţei.


Şicane la garaj


Acesta a acuzat şi o acţiune pe care a numit-o de „poliţie politică“. Astfel, pe garajul lui Adomniţei a fost lipită o înştiinţare din partea Poliţiei Locale, prin care este chemat să prezinte autorizaţia de construire şi contractul de folosinţă a terenului. Pe garajele învecinate, o astfel de înştiinţare lipseşte. „E o şicanare de doi lei. Cu actele sunt în regulă şi nu am nicio problemă să le arăt. Pe 7 februarie am plătit taxa de folosinţă a terenului, fapt ce putea fi uşor verificat. Interesant este că eu stau pe şoseaua Nicolina 74, iar pe înştiinţare este trecută ca adresă Nicolina 73. E o eroare materială care apare în cartea mea de identitate. Nu pot decât să presupun că Poliţia Locală a avut acces la datele mele din buletin, ceea ce ridică semne de întrebare. Dacă n-ar fi de râs, ar fi de plâns“, a precizat preşedintele CJ.


Primarul Gheorghe Nichita, preşedintele PSD Iaşi, nu a putut fi contactat ieri pentru a-şi preciza poziţia. Printr-un comunicat de presă, filiala ieşeană a PSD a respins acuzaţiile lui Adomniţei. „Încă de vineri, Gheorghe Nichita a făcut un apel public la dialog cu partenerii PNL din cadrul CL şi CJ, astfel încât proiectele Iaşului asumate în faţa locuitorilor inclusiv prin «Manifestul pentru Iaşi» să fie duse la îndeplinire, dincolo de schimbările petrecute recent pe scena politică naţională, odată cu decizia PNL de a abandona guvernarea. În condiţiile în care aceste acuzaţii incorecte sunt lansate în lipsa minimului dialog necesar, liderii PSD Iaşi consideră că afirmaţiile reprezintă o încercare discutabilă de a justifica, în faţa opiniei publice, o serie de eşecuri reale sau potenţiale ale lui Cristian Adomniţei, în calitatea sa de preşedinte al CJ“, se menţionează în comunicat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri