Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

USR-iştii ieşeni aleg preşedintele în timp ce studiază demisia lui Huşanu: este valabilă demisia pe Facebook sau nu?

GALERIE
Husanu_Iulian_USR_Iasi
  • Husanu_Iulian_USR_Iasi
- +

Voturile incorecte exprimate inclusiv la Iaşi au dus la reluarea votării, care se desfăşoară online. Cât priveşte demisia lui Iulian Huşanu, afişată tot online, cei de la USR PLUS Iaşi caută soluţii să o valideze

Votul pentru desemnarea preşedintelui USR PLUS a început deja în mediul online, dar debutul nu a fost lipsit de peripeţii. Astfel, imediat după lansarea procedurii, s-a constatat că link-uri pentru conectarea membrilor au fost trimise şi celor care nu au acest drept că nu au plătit cotizaţia la zi. „A fost o eroare în aplicaţie şi am reluat votul”, ne-a explicat ieri Monica Berescu, fost copreşedinte al organizaţiei ieşene. Amintim că nici ea, nici Cosette Chichirău, celălalt copreşedinte, nu au mai candidat la alegerile pentru conducerea filialei de la Iaşi, preşedinte fiind ales Ştefan Tanasă, fostul subprefect.

Cele mai multe voturi „false” la nivel naţional au venit de la Iaşi, dar au fost semnalate şi în alte organizaţii. Eroarea a fost descoperită când se exprimaseră deja la Iaşi aproximativ 300 de voturi, iar un procent de 10 la sută dintre acestea veneau din partea unor membri care nu întruneau condiţiile să voteze. În mod normal, ceva mai mult de 1.200 de membri ai filialei ieşene au dreptul să aleagă între cei trei candidaţi, Dan Barna, Dacian Cioloş şi Irinel Darău. Votul se va încheia pe 26 septembrie.

Citește și: Ping - pong cu demisia consilierului Hușanu. Și-a dat-o, a retras-o, partidul i-o cere iarăși

În ce priveşte problema consilierului local care a demisionat online, marţi, din USR PLUS, pentru ca a doua zi să revină, tot online, asupra deciziei, deputatul Monica Berescu este de părere că Iulian Huşanu ar trebui să-şi păstreze opţiunea iniţială. „Nu este ilegal ce a făcut (afaceri cu instituţii publice, n.r.), dar nu este etic”, ne-a spus Monica Berescu opinia sa. „Din punctul meu de vedere, nu ar trebui să mai fie consilier local”, a adăugat ea. Cât priveşte demisia lui Iulian Huşanu, „trebuie să vedem dacă a fost depus un document sau nu”. Aşadar, rămâne de văzut dacă partidul adept al digitalizării administraţiei publice va lua sau nu în considerare demisia afişată marţi în format digital, pe Facebook, de către Iulian Huşanu, opţiune care este luată în calcul în interiorul filialei şi analizată.

Până atunci, acesta îşi continuă activitatea de consilier local. Iulian Huşanu a participat ieri la o rundă de discuţii privind un credit pe care Primăria Iaşi îl vizează la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Huşanu face parte din comisia de negociere pentru creditul necesar refacerii sau construirii unor obiective precum clădiri şcolare, Ateneul Copiilor, cinematograful Dacia şi Depoul Dacia.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri