USR-iştii ieşeni aleg preşedintele în timp ce studiază demisia lui Huşanu: este valabilă demisia pe Facebook sau nu?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

USR-iştii ieşeni aleg preşedintele în timp ce studiază demisia lui Huşanu: este valabilă demisia pe Facebook sau nu?

GALERIE
Husanu_Iulian_USR_Iasi
  • Husanu_Iulian_USR_Iasi
- +

Voturile incorecte exprimate inclusiv la Iaşi au dus la reluarea votării, care se desfăşoară online. Cât priveşte demisia lui Iulian Huşanu, afişată tot online, cei de la USR PLUS Iaşi caută soluţii să o valideze

Votul pentru desemnarea preşedintelui USR PLUS a început deja în mediul online, dar debutul nu a fost lipsit de peripeţii. Astfel, imediat după lansarea procedurii, s-a constatat că link-uri pentru conectarea membrilor au fost trimise şi celor care nu au acest drept că nu au plătit cotizaţia la zi. „A fost o eroare în aplicaţie şi am reluat votul”, ne-a explicat ieri Monica Berescu, fost copreşedinte al organizaţiei ieşene. Amintim că nici ea, nici Cosette Chichirău, celălalt copreşedinte, nu au mai candidat la alegerile pentru conducerea filialei de la Iaşi, preşedinte fiind ales Ştefan Tanasă, fostul subprefect.

Cele mai multe voturi „false” la nivel naţional au venit de la Iaşi, dar au fost semnalate şi în alte organizaţii. Eroarea a fost descoperită când se exprimaseră deja la Iaşi aproximativ 300 de voturi, iar un procent de 10 la sută dintre acestea veneau din partea unor membri care nu întruneau condiţiile să voteze. În mod normal, ceva mai mult de 1.200 de membri ai filialei ieşene au dreptul să aleagă între cei trei candidaţi, Dan Barna, Dacian Cioloş şi Irinel Darău. Votul se va încheia pe 26 septembrie.

Citește și: Ping - pong cu demisia consilierului Hușanu. Și-a dat-o, a retras-o, partidul i-o cere iarăși

În ce priveşte problema consilierului local care a demisionat online, marţi, din USR PLUS, pentru ca a doua zi să revină, tot online, asupra deciziei, deputatul Monica Berescu este de părere că Iulian Huşanu ar trebui să-şi păstreze opţiunea iniţială. „Nu este ilegal ce a făcut (afaceri cu instituţii publice, n.r.), dar nu este etic”, ne-a spus Monica Berescu opinia sa. „Din punctul meu de vedere, nu ar trebui să mai fie consilier local”, a adăugat ea. Cât priveşte demisia lui Iulian Huşanu, „trebuie să vedem dacă a fost depus un document sau nu”. Aşadar, rămâne de văzut dacă partidul adept al digitalizării administraţiei publice va lua sau nu în considerare demisia afişată marţi în format digital, pe Facebook, de către Iulian Huşanu, opţiune care este luată în calcul în interiorul filialei şi analizată.

Până atunci, acesta îşi continuă activitatea de consilier local. Iulian Huşanu a participat ieri la o rundă de discuţii privind un credit pe care Primăria Iaşi îl vizează la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Huşanu face parte din comisia de negociere pentru creditul necesar refacerii sau construirii unor obiective precum clădiri şcolare, Ateneul Copiilor, cinematograful Dacia şi Depoul Dacia.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.