USV a finalizat admiterea. Doi pe loc la nivel general, patru pe loc la Medicină Veterinară
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Rectorul Jităreanu: „Numărul de absolvenţi, cu 20.000 mai mic faţă de anul trecut“

USV a finalizat admiterea. Doi pe loc la nivel general, patru pe loc la Medicină Veterinară

GALERIE
usv iasi
  • usv iasi
- +

Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad“ a finalizat ieri procesul de admitere, iar rezultatele sunt mulţumitoare pentru instituţie, chiar dacă numărul candidaţilor înscrişi nu mai este la nivelul anului anterior. Atunci, în contextul pandemiei, au fost peste 2.000 de dosare depuse la admiterea de vară la USV, anul acesta fiind peste 1.400.

Chiar şi în acest context, pe hârtie, Agronomia îşi ocupă integral locurile atât la taxă, cât şi la buget, până la momentul confirmării locurilor. Ulterior, după retragerea unor candidaţi, dacă sesiunea de admitere din toamnă va fi la fel de fructuoasă, atunci USV va putea ajunge la nivelul din 2020, când a înregistrat, pentru prima dată de când există o evidenţă concretă, o ocupare integrală a tuturor locurilor, atât buget, cât şi taxă - până la capacitatea maximă de şcolarizare.

Deja din ziua de ieri, cu excepţia domeniului Zootehnie, de la Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Animaliere (IRAA), toate locurile la buget erau ocupate pentru fiecare facultate în parte, existând o parte dintre specializări, precum Controlul şi expertiza produselor alimentare, de la IRAA, unde concurenţa a trecut de 2 candidaţi pe loc bugetat, dar şi alte specializări mai căutate, unde concurenţa s-a apropiat foarte mult de 3 candidaţi / loc bugetat, precum Ingineria şi managementul afacerilor agricole de la Facultatea de Agricultură.

De departe însă cea mai mare concurenţă se înregistrează la Facultatea de Medicină Veterinară, unde pe cele 95 de locuri bugetate au fost depuse aproape 400 de dosare, fiind o concurenţă de aproximativ 4 candidaţi pe loc bugetat.

Prof.dr. Gerard Jităreanu, rectorul universităţii, spune că cifrele de până acum ne arată că există o concurenţă la nivelul universităţii de 2 candidaţi pe loc bugetat, ceea ce arată un interes crescut al candidaţilor pentru studiile agronomice.

„Unele rezultate vor fi gata până diseară, sperăm ca până dimineaţă să avem toate rezultatele pregătite şi să începem perioada de confirmare a locurilor. Având în vedere faptul că numărul de absolvenţi a fost cu 20.000 mai mic faţă de anul trecut la nivel naţional, sunt cifre încurajatoare. Să nu uităm că este doar prima sesiune şi că urmează şi sesiunea de toamnă. În pofida schimbării complete a numelui, cred că promovarea a dus la înscrierea unui număr de candidaţi comparabil sau apropiat de nivelul anului trecut. Nu cred că a influenţat negativ, sperăm să culegem de acum roadele creşterii“, a declarat prof.dr. Gerard Jităreanu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

Tramvaiul nou și-a început treaba

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.