USV Iași lansează proiectul LANGVET-IA: Inovație în Educația Veterinară prin Inteligență Artificială

luni, 08 iulie 2024, 23:11
2 MIN
 USV Iași lansează proiectul LANGVET-IA: Inovație în Educația Veterinară prin Inteligență Artificială

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi (USV) a anunțat luni începerea proiectului «Concevoir des contenus linguistiques et pédagogiques à l’aide des outils de l’intelligence artificielle(IA) dans le domaine de la médecine vétérinaire» (Conceperea de conținuturi lingvistice și pedagogice cu ajutorul instrumentelor de inteligență artificială în domeniul medicinei veterinare LANGVET – IA).

Coordonat de lect. univ. dr. Elena Velescu, proiectul a fost acceptat pentru finanțare cu suma de 10.000 EURO de către Agenția Universitară a Francofoniei, valoarea totală fiind de 17.215 EURO, în cadrul apelului AUF-ECO 2024 – Soutienà la recherche scientifique francophone en Europe Centrale et Orientale – RESCI-ECO. Perioada de desfășurare a proiectului este 1 iulie 2024 – 31 august 2025.

«Concevoir des contenus linguistiques et pédagogiques à l’aide des outils de l’intelligence artificielle(IA) dans le domaine de la médecine vétérinaire» adună specialiști din diverse domenii, printre care lingvistică, didactică, medicină veterinară și inginerie informațională. Partenerii includ: Universitatea “Al. I. Cuza” din Iași, Universitatea Pedagogică ,,Ion Creangă“ Chișinău (Republica Moldova), Universitatea de Stat Akaki Tsérétéli (Koutaïssi, Georgia), Universitatea din Rijeka (Croația), Institutul de Filologie „Al. Philippide” Iași al Academiei Române.

CITESTE SI: Un nou proiect de cercetare de vârf la USV Iași care vizează sănătatea omului, animalelor și mediului înconjurător

De asemenea, proiectul promovează utilizarea instrumentelor de inteligență artificială în educația și formarea studenților și cadrelor didactice din medicina veterinară, prin incluziunea acestor instrumente în etapele de învățare și practică profesională. Pentru această finalitate, se vor elabora materiale educaționale online și resurse lingvistice specializate pentru comunicarea profesională, accesibile în trei limbi: franceză, engleză și română.

„Suntem entuziasmați de oportunitățile pe care acest proiect le oferă în domeniul educației veterinare și al lingvisticii aplicate. Utilizarea inteligenței artificiale în aceste domenii va deschide noi perspective pentru studenți și profesori deopotrivă”, a precizat prof. dr. Liviu Miron  într-un comunicat.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii