UTI a inaugurat un hub antreprenorial pentru afaceri studenţeşti
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

UTI a inaugurat un hub antreprenorial pentru afaceri studenţeşti

GALERIE
SMARTUp HUB
  • SMARTUp HUB
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIASI) a inaugurat la finalul săptămânii trecute un hub antreprenorial numit „SMARTUp HUB“, prin prezentarea unor idei de afaceri ale studenţilor din prima grupă de formare care fac parte din proiectul SAS PLUS@tuiasi. 

HUB-ul este destinat studenţilor de la toate facultăţile TUIASI ce se vor implica în activitatea Societăţii Antreprenoriale Studenţeşti (SAS). A fost conceput ca fiind o componentă a SAS şi va reprezinta un mini-incubator pentru o serie de start-up-uri care se desfăşoară în cadrul proiectului, fiind în acelaşi timp şi un spaţiu de co-working, menit pentru întâlnirile de lucru ale echipelor multidisciplinare.

Totodată, aici vor fi dezvoltate ideile care vor fi înscrise la evenimentul Start-up Weekend programat pentru luna decembrie a acestui an. „Am dorit să valorificăm potenţialul creativ al studenţilor prin implicarea acestora în personalizarea spaţiului. Am lucrat cu Daniel Movilă, student în anul al IV-lea la Facultatea de Arhitectură «G.M. Cantacuzino», care a conceptualizat într-o viziune unitară elemente de noutate ale specializărilor din universitate, în panoul decorativ al spaţiului, panou pe care l-a şi realizat şi chiar montat împreună cu echipa unui start-up. Am colaborat şi cu mai «tinerii» săi colegi din anul al II-lea, Radu Theodor Redinciuc, Ioana Paraschiv şi Alex Gherman, care şi-au materializat, prin desen, propria viziune despre antreprenoriat“, a precizat conf. univ. dr. ing. Cristiana Istrate, preşedintele consiliului executiv al SAS - TUIASI, care este şi membru în echipa de proiect. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.