UTI Facility Management a instalat în Aeroportul Internațional Iași un sistem antitero de ultimă generație (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

Comunicat de presa (P)

UTI Facility Management a instalat în Aeroportul Internațional Iași un sistem antitero de ultimă generație (P)

GALERIE
Scanner Iasi
  • Scanner Iasi
- +

Grupul UTI a aniversat pe 5 octombrie 30 de ani de activitate. În acești 30 de ani, UTI a demonstrat că nu este doar un brand puternic, ci și o stare de spirit, un torent de idei inovatoare, de curaj și pasiune, un izvor de talente și de calități umane, o școală de elită pentru specialiști, o sursă permanentă de produse și de soluții pentru o lume mai sigură, pentru o calitate a vieții mai bună.

UTI Facility Management a instalat în incinta Aeroportului Internațional din Iași un sistem de detecție cu raze X realizat de celebrul producător britanic Smiths Detection, compania noastră fiind partener autorizat al acestuia pentru piața românească. Prin instalarea acestui sistem antitero, principala aerogară din regiunea Moldovei respectă standardul EU/ECAC EDS 3.0, obligatoriu din septembrie 2020.

Proiectul derulat de specialiștii noștri, a cărui valoare este de aproximativ 1,2 milioane de euro, a inclus și un upgrade al sistemului de benzi bagaje, folosind o aplicație de automatizare a acestora dezvoltată de echipa UTI și adaptată incintei aeroportului. Soluția de automatizare marca UTI a fost un pionierat în domeniu și, fiind o reușită, ea este replicată în aeroporturile din Bacău, Oradea și Brașov-Ghimbav.

Sistemul de detecție a explozivilor instalat în Aeroportul din Iași este unul de ultimă generație, asigură interfața hardware și software necesară integrării în cadrul unui sistem de benzi HBS structurat pe 5 niveluri de securitate. Are o capacitate mare de procesare a bagajelor de cală și a mărfurilor aeriene. Este compus dintr-un scaner de linie cu raze X, cu energie duală și două unghiuri de vizualizare și un al doilea scanner, cu imagistică și reconstrucție tomografică computerizată, volumetrică, 3D (CT). Este proiectat pentru a fi integrat în sisteme complet automatizate de manipulare a bagajelor și a materialelor. Această soluție oferă aeroporturilor o capacitate de procesare de până la 1.800 de bagaje/oră, iar operatorilor de transport aerian de marfă posibilitatea de a examina 2.500 de colete/oră.

Sistemele de detecție a substanțelor explozive (EDS) au rolul de a descoperi și alarma personalul care asigură controlul antitero în aeroporturi despre prezența unor astfel de materiale în bagaje, indiferent de forma, poziția sau orientarea încărcăturii periculoase.

***

UTI Facility Management este unul dintre principalii furnizori de soluții complexe pentru aeroporturi din România, integrând sisteme specifice de securitate aeroportuară, sisteme de curenți slabi, HVAC, instalații sanitare, iluminat și balizaj, manipulare a bagajelor, sisteme informatice de management al resurselor și de securitate cibernetică, telecomunicații, servicii de facility management, servicii de dezinfecție, contribuind astfel la creșterea eficienței operaționale și a siguranței în aeroporturi. 

Direcția Comunicare Corporatistă

UTI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.