UTI Facility Management a instalat în Aeroportul Internațional Iași un sistem antitero de ultimă generație (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presa (P)

UTI Facility Management a instalat în Aeroportul Internațional Iași un sistem antitero de ultimă generație (P)

GALERIE
Scanner Iasi
  • Scanner Iasi
- +

Grupul UTI a aniversat pe 5 octombrie 30 de ani de activitate. În acești 30 de ani, UTI a demonstrat că nu este doar un brand puternic, ci și o stare de spirit, un torent de idei inovatoare, de curaj și pasiune, un izvor de talente și de calități umane, o școală de elită pentru specialiști, o sursă permanentă de produse și de soluții pentru o lume mai sigură, pentru o calitate a vieții mai bună.

UTI Facility Management a instalat în incinta Aeroportului Internațional din Iași un sistem de detecție cu raze X realizat de celebrul producător britanic Smiths Detection, compania noastră fiind partener autorizat al acestuia pentru piața românească. Prin instalarea acestui sistem antitero, principala aerogară din regiunea Moldovei respectă standardul EU/ECAC EDS 3.0, obligatoriu din septembrie 2020.

Proiectul derulat de specialiștii noștri, a cărui valoare este de aproximativ 1,2 milioane de euro, a inclus și un upgrade al sistemului de benzi bagaje, folosind o aplicație de automatizare a acestora dezvoltată de echipa UTI și adaptată incintei aeroportului. Soluția de automatizare marca UTI a fost un pionierat în domeniu și, fiind o reușită, ea este replicată în aeroporturile din Bacău, Oradea și Brașov-Ghimbav.

Sistemul de detecție a explozivilor instalat în Aeroportul din Iași este unul de ultimă generație, asigură interfața hardware și software necesară integrării în cadrul unui sistem de benzi HBS structurat pe 5 niveluri de securitate. Are o capacitate mare de procesare a bagajelor de cală și a mărfurilor aeriene. Este compus dintr-un scaner de linie cu raze X, cu energie duală și două unghiuri de vizualizare și un al doilea scanner, cu imagistică și reconstrucție tomografică computerizată, volumetrică, 3D (CT). Este proiectat pentru a fi integrat în sisteme complet automatizate de manipulare a bagajelor și a materialelor. Această soluție oferă aeroporturilor o capacitate de procesare de până la 1.800 de bagaje/oră, iar operatorilor de transport aerian de marfă posibilitatea de a examina 2.500 de colete/oră.

Sistemele de detecție a substanțelor explozive (EDS) au rolul de a descoperi și alarma personalul care asigură controlul antitero în aeroporturi despre prezența unor astfel de materiale în bagaje, indiferent de forma, poziția sau orientarea încărcăturii periculoase.

***

UTI Facility Management este unul dintre principalii furnizori de soluții complexe pentru aeroporturi din România, integrând sisteme specifice de securitate aeroportuară, sisteme de curenți slabi, HVAC, instalații sanitare, iluminat și balizaj, manipulare a bagajelor, sisteme informatice de management al resurselor și de securitate cibernetică, telecomunicații, servicii de facility management, servicii de dezinfecție, contribuind astfel la creșterea eficienței operaționale și a siguranței în aeroporturi. 

Direcția Comunicare Corporatistă

UTI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Prognosis: negative

Cătălin ONOFREI

Prognosis: negative

Tratamentul se amână după moartea pacientului.

Filmuletul zilei

opinii

Visuri pietrificate

Briscan ZARA

Visuri pietrificate

Credem fără urmă de îndoială în ceva, chiar dacă nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, pentru că aşa am fost educaţi, pentru că toţi ceilalţi cred, pentru că nu există nimic care să contrazică această credinţă care ne dă confort, încredere, mulţumire, siguranţă, şi chiar dacă adevărul ni se revelează într-un mod logic sau evident, palpabil, implacabil, covârşitor de clar, noi tot nu îl recunoaştem, pentru că nu vrem.

Unirea ca axă a istoriei noastre

Mihai DORIN

Unirea ca axă a istoriei noastre

Unirea este incontestabil axa istoriei noastre moderne, întrucât de realizarea ei depindea existenţa naţională. Ea s-a construit pe existenţa unei premise - unitatea neamului şi a unei realităţi dramatice - risipirea neamului. Din îngemănarea acestora a rezultat metoda la care a recurs generaţia unirii, şi anume aceea de a pune istoria să lucreze astfel încât risipirea să fie înlocuită cu unitatea. 

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

pulspulspuls

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne trimite un cetitor fidel înregimentat politic, pe poşta rubricuţei, cu Archibald Tănase la adrisant: poza de care se face cea mai mare panaramă în interiorul filialei partidoiului ieşean în ultimele zile! 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.