Utilizarea smartphone-urilor va fi interzisă în şcolile din Los Angeles

miercuri, 19 iunie 2024, 20:25
1 MIN
 Utilizarea smartphone-urilor va fi interzisă în şcolile din Los Angeles

Districtul şcolar din Los Angeles a votat în favoarea interzicerii totale a utilizării smartphone-urilor în şcolile publice din oraş. Această decizie a fost anunţată într-un moment în care guvernatorul Californiei, cel mai populat stat din Statele Unite, doreşte să interzică utilizarea acestor dispozitive în şcoli pentru a limita impactul lor asupra sănătăţii mintale a elevilor, relatează AFP.

În Los Angeles, unde se află al doilea cel mai mare district şcolar din ţară, administraţia va trebui să elaboreze un plan pentru a împiedica utilizarea telefoanelor mobile şi a reţelelor de socializare pe tot parcursul zilei.

„Şcolile care au implementat deja o zi fără telefoane raportează rezultate incredibile: copiii sunt mai fericiţi, vorbesc între ei, rezultatele lor şcolare sunt mai bune”, a explicat Nick Melvoin, membru al consiliului de administraţie al districtului, care a propus interdicţia.

„Aşa că eu cred că este o idee căreia i-a venit timpul”, a adăugat el.

Citiți și: Telefoanele inteligente, un pericol pentru copii. Recomandările dure făcute de experți francezi

Citiți și: Gadget-urile aduc liniștea în familiile cu copii mici. Ce mai aduc însă, la pachet? Opinia psihologului ieșean Cristina Danilov

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii