anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 13.08.2022

Va fi restaurat Monumentul Eroilor din Cimitirul Eternitatea

GALERIE
eroi
 • eroi
- +

O firmă din Galaţi va proiecta şi executa lucrările de restaurare a Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial aflat în Cimitirul Eternitatea. În acest sens, municipalitatea a încheiat un contract cu GTA Energy Grup SRL, societate care va încasa circa 265.000 lei.

Primăria Iaşi a încheiat şi alte contracte la început de an, iar unul dintre acestea face referire la realizarea unei expertize tehnice la Obeliscul cu lei din Parcul Copou.

Documentaţia va fi întocmită de către A.O.D. Exim SRL din Iaşi pentru suma de 21.000 lei. Ulterior, Primăria va decide modul în care monumentul va fi supus unor eventuale lucrări de restaurare.

Un alt contract a fost semnat de Primărie cu firma Enviro Ecosmart SRL-D. Societatea din Galaţi va elabora studiul şi va acorda asistenţa tehnică necesară realizării planului integrat de calitate a aerului pentru indicatorii dioxid de azot şi oxizi de azot şi particule în suspensie PM10. În acest caz, valoarea contractului se ridică la 36.500 lei.

Nu în ultimul rând, alte două contracte semnate de municipalitate fac referire la execuţia a 1.000 de exemplare a albumului intitulat „Familia Regală la Iaşi” (44.000 lei, executant este firma Dark Office Solutions SRL) şi realizarea unui studiu energetic la diverse unităţi şcolare din Iaşi (19.500 lei, executant Velvet House B&B SRL).

Toate contractele menţionate mai sus au fost încredinţate în mod direct zilele trecute de Primărie în baza ofertelor firmelor din SICAP (sistemul naţional al achiziţiilor publice).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.