Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Medicii de familie: „Rolul nostru nu este să fim scutul autorităţilor române în faţa cetăţenilor”

Vă întoarceți la medicul de familie. Fără consultații prin telefon sau online de astăzi

GALERIE
medic-familie
  • medic-familie
- +

Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie din România a trimis o scrisoare deschisă către Administraţia Prezidenţială, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate în care atrage atenţia că ridicarea bruscă a stării de alertă va duce la disfuncţionalităţi în sistemul medical.

Conform acestora, pacienţii vor trebui să înceapă să se programeze din nou la cabinetul de medicina familiei pentru a lua bilete de trimitere cu care să meargă în spitale de specialitate pentru a obţine scrisori medicale, astfel încât să poată primi unele tratamente pentru boli cronice. Pe durata stărilor de urgenţă şi alertă aceste scrisori medicale nu au mai fost necesare pentru prescrierea tratamentului. O altă mare problemă este aceea că nu se vor mai putea oferi consultaţiile de la distanţă.

„Pacienţii vor fi nevoiţi să se prezinte personal cu cardul de asigurat la cabinetul de medicina familiei şi cabinetele din ambulatoriul de specialitate, întrucât nu va mai fi posibilă acordarea de consultaţii la distanţă, cu două excepţii: consultaţiile pentru bolile cu potenţial endemo-epidemic ce necesită izolare (limitate la 2 consultaţii/asigurat/episod) şi consultaţiile pentru afecţiunile cronice (limitate la 1 consultaţie/asigurat/lună)”, au transmis reprezentanţii federaţiei.

Medicii mai spun că se creează riscul ca pacienţii să trebuiască să aştepte mai multe zile, chiar şi săptămâni întregi, pentru o programare la cabinetul de medicina familiei şi cabinetele din ambulatoriul de specialitate, fiindcă sunt mai multe limitări pentru consultaţii şi servicii din pachetul de servicii de bază, care nu existau în starea de alertă.

„Vă adresăm rugămintea să informaţi eficient şi din timp cetăţenii, asiguraţii şi pacienţii despre toate consecinţele ridicării stării de alertă asupra accesului lor la serviciile medicale. Rolul cabinetelor de medicină de familie este să furnizeze serviciile medicale de asistenţă medicală primară în baza contractelor încheiate cu casele de asigurări de sănătate şi cu direcţiile de sănătate publică. Rolul nostru nu este să fim scutul autorităţilor române - recent felicitate de Preşedintele României pentru măsurile luate - în faţa nemulţumirilor cetăţenilor României”, au transmis reprezentanţii federaţiei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile speciale

Dan CONSTANTIN

Ce au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile speciale

În ambele cazuri este vorba despre sentimentul de dreptate şi echitate socială.

opinii

Je suis Buzatu!

Briscan ZARA

Je suis Buzatu!

Avem drepturi! E o ţară liberă, sunt şi ei oameni, mai greşesc, că nimeni nu-i perfect! Toţi avem dreptul să trăim bine! Jos dictatura!

Dinastia beizadelelor

Cristina DANILOV

Dinastia beizadelelor

Întrebarea noastră de azi este: nu ar trebui să ne gândim serios la problema relației copii-bani? Ar trebui să-i ofer copilului meu tot ce-și dorește și oricât își dorește? De la ce vârstă, câți bani și în ce condiții?

Dom’ Mitică şi Eminescu

Mihai DORIN

Dom’ Mitică şi Eminescu

Atât de mult îl iubea pe Eminescu Nea Mitică Buzatu, baronul neclintit de electoratul vegetal, dar în fine strămutat de către DNA, încât l-a înghesuit de-a valma în portbagajul maşinii, chinuindu-l să încapă în spaţiul obscur ce va fi tăinuind atâtea secrete, că nu vom avea noi niciodată destui procurori cinstiţi care să îi dezlege misterele. 

pulspulspuls

Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt

Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt

Ehehei, dragi justiţiabili ieşeni, iacătă căci tocmai ce am scris noi aicea la rubricuţă, pe la finele săptămânii trecute, despre evlavia prea-cucernică ce pare să-l fi cuprins în ultima vreme pe prococurorul ieşean Bulăceanu, cel scăpat de colegi basma curată după ce ar fi nenorocit două copchile ale unui cumătru, căci, iote, unii cunoscători ai chestiunii au şi ieşit cică la interval cu noutăţi care de care mai interesante despre aceste personagiu dubios şi sinistru, ba chiar de altfel numai bun de dus acolo unde îi e locul celor ce fac asemenea năzdrăvănii pentru care alţii stau ani grei prin puşcării. 

Caricatura zilei

Rugăciune pentru Autostrada A8

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Era necesar ca Guvernul sa faca taieri mai mari in sectorul public pentru a face ca masurile de redresare fiscale sa fie mai eficiente?

vezi raspunsuri