Va lua Porumboiu frâiele la Poli Iaşi?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Va lua Porumboiu frâiele la Poli Iaşi?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Spun sursele noastre că deunăzi a avut loc o întâlnire de taină la Primărie între mai–marele Mihăiţă şi boss-ul agriculturii din Moldova, Adrian Porumboiu din Vaslui. Discuţiile s-au purtat pe marginea recoltei din acest an, dar nu de pe coclauri ci de pe gazonul din Dealul Copoului, acolo unde joaca mingicarii de la Poli, care tocmai au ratat ca­lificarea în play-off, spre bucuria primarului, care are motiv acum să ceară rezilierea contractului cu Sabo.

Mai întâi s-a vorbit despre vreme, dacă a plouat de la Cel de Sus, dacă s-au făcut irigări cu puterea oamenilor, dacă s-a uns la vreme de secetă, cu puterea banilor, şi alte lucruri de specialitate, atât de fireşti în lumea asta de artişti ai balonului rotund. Mihăiţă a dat asigurări că, dacă n-a fost, se va face, că Domnul va ţine cu cei buni şi că el îl va implora de pe fotoliul lui Pogor şi Gane, cum bine le mai spune. Cică vasluianul l-ar fi întrebat dacă acest lucru va mai fi valabil şi după alegerile de la anul, dat fiind faptul că o investiţie trebuie să fie de lungă durată pentru a fi rentabilă. Iar dacă primarul crede că va fi în acelaşi fotoliu peste un an, la ce partid va fi, l-a mai întrebat el. Cum la ce partid? La Pro România, i-a răspuns Mihăiţă, râzând şăgalnic. Aha, i-a răspuns, vasluianul, atunci să fii matale sănătos! S-a ridicat apoi şi a plecat. Asta a fost tot. Iar toate astea le-am spus aicea ca să se împlinească vorba profetului Fenechiu: „Iară de nu va fi gol în Copou, gol va fi şi scaunul lui Pogor“.

Clapă trasă de Măricel tinerilor din PSD? Nu credem

Vă mai amintiţi de acţiunea aia amplă de anul trecut a lui nea Măricel Popa, cu cohorte de gazetari de casă, dar şi de aplaudaci de partid după el, mergând să doneze sânge la centrul ieşean de profil, în plină criză? O acţiune foarte reuşită, din câte ne amintim noi, organizată cap-coadă de organizaţia de tineret a filialei: cu poze pe scaunul de donator şi tot tacâmul. Ştiţi însă ce spune, dându-şi coate chiar şi acuma, lumea de la centrul cu pricina? Că, dacă tineretul de partid a donat pe linie, nea Măricel cică a stat până i s-a băgat seringa ca să-i ia cei 50 ml pentru analize, apoi, când să-i ia grosul, ăla de juma de kil, a zis că gata, că nu mai poate, s-ar fi ridicat şi a plecat. Spuneţi şi voi, stimaţi pacienţi: puteţi crede aşa răutăţi spuse probabil la invidie? Sigur e mâna duşmanilor politici aicea. O fi oare Chirica, ori li­beralii?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.