anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 29.03.2023

Vă mai amintiţi de dosarul „Piţa pentru ţaigheri”? Iote că apare şi şeful la bară!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Numai mâine nu-i poimâine, stimaţi participanţi la trafic: aşa ar putea spune unul din cei mai şugubeţi şefi din ţaigherimea roteristă ieşeană, Piele de Pork pe numele lui complet. 

Ei bine, aflaţi că mâine, data de zece a lu’ făurar, dom’ colonel este chemat la bară la Trebonal, pentru a fi audiat ca martor în dosarul mai sus pomenit. Cum care? Ăla în care ţaigherii roterişti au fost daţi în vileag pe motiv că se ghiftuiau moca cu piţa, ciorbiţe şi aripioare crocante cu mujdei, ca să fie blânzi cu şoferii livratori prinşi prin trafic călcând pe bec.

Dar de cine au fost daţi ei în vileag? De un angajat al piţeriei Tata Ţie, evident. Dar nu orice fel de angajat, ci taman de finul ţaigherului şef Piele de Pork, ca să vezi potriveală, adică taman al şefului care cică nu s-a atins deloc de piţa sau aripioare crocante. Auzim că acum, înainte de audiere, printre ţaigherimea din Copou se întreabă lumea oare ce-o fi însemnând „înţelegere tacită”. Apăi, musiu, întrebaţi-l chiar pe împricinat, că sigur ştie el mai bine! Haidaţi mai bine să vă spunem una faină cu Piele de Pork, că ne-am săturat de lucruri triste. Dar, pentru asta, deschideţi portiera de la pulsuleţul următor! 

Cum să te fofilezi de la testele sportive? Vă spune dom’ colonel!

Cică la finalul anului trecut, aşa cum lumea din branşă ştie, au loc testările de final pentru pregătirea sportivă de peste an a cadrelor încaşchetate. Pregătire care are rolul de a-i menţine în formă fizică bună pe cei în cauză, evident, ca să poată alerga şi pune la pământ infractorii, la nevoie.

Ei bine, şeful mai sus pomenit nu s-a prezentat la acele testări, în luna decembre, iar printre colegi se ştie că omul a prezentat o scutire. După semnăturile de pe scutire, însă, cică au şi început bârfele. Anume, că dom’ şăf şi-a trimis consoarta la medic să-i aducă scutirea. Iar cel care aprobă astea, medicul IPJ madam Găbiţa, a avut-o vreo 20 de ani ca asistentă la cabinet pe madam Carmen, pensionată nu de mult, madamă care este taman mătuşa consoartei lui Piele de Pork. Şi, de aicea, iaca legătura... Întrebarea este: mai poate dom’ şăf să alerge după infractori? Păi, vedeţi, stimaţi participanţi la trafic?

PS 1: Auzim că unii cetitori ai ediţiei tipărite a gazetei noastre s-au făcut a nu pricepe ieri o poantă cam nelalocul ei ce-i drept, şi cam macabră, neinspirată, făcută de noi acolo referitoare la un părinte stareţ, başca protopop. Noi am zice totuşi să nu ne pierdem simţul umorului de tot, şi să ne amintim de vorba lui Mark Twain, după ce a cetit ştirea despre moartea sa: „A fost un pic exagerată”.

PS 2: Drept exemplu, apropo de transformarea biserici Bărboi în mănăstire de călugări, iată cum cetitorul nostru Constantin Raschip are din belşug spiritul umorului, postând ieri pe loc o făinuţă epigramă: „Pare-a fi o bună treabă / Cum e zvonul pe la noi / Călugării, că au barbă / Să slujească la... Bărboi!”

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

Una din vremea pandemiei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.