anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 26.09.2020

Vă mai amintiţi de ghinărarul Plaicuboi? Iacătă-l, biznisman!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Informaţii interesante ne parvin recent din lumea biznisului ieşean, stimaţi telespectatori. 

Cică famiglia lui Plaicuboi, dacă vă mai amintiţi de acest personagiu fost şef de Ţaigherime care a fost exilat într-un judeţ vecin după ce a gafat de tot râsul într-un caz de crimă, se aude prin târg că ar fi cumpărat restaurantul Ţiric, ăla care de mai mult timp era disponibil pe piaţă.

Dar nu asta ne interesează pe noi acuma neapărat, căci, în fond, omul e pensionar de lux, deci asta e, ci cu totul altceva: de unde a avut mălai o famiglie de bugetari la prima generaţie de dupâ opincâ? Eheheei, iaca ce râde acolo în spate amicul Archibald Tănase! Haide aşadar mai în faţă, amice, şi spune-ne şi nouă ce ţi se pare aşa de amuzant aicea? Că nouă, sincer, ne cam vine a plânge...

Ce ne-a spus amicul Archie mai departe, apăi zău că ne-a cam pus olecuţă pe gânduri. Haideţi aşadar să vă povestim şi vouă, căci, zău, merită! Daţi însă mai întâi foaia, la pulsuleţul următor!

Iată posibile surse de mălai calitatea I, grişat, bun de o mămăliguţă

Amicul Archibald Tănase ne spune că, în primul rând, atunci când analizăm resursele ghinărarului Plaicuboi, cel puţin două aspecte trebuie avute în vedere. Căci aia cu pensia lui specială e o glumă: cu aia nici de mers la mare în concediu nu-i ajunge. În primul rând, poate aţi uitat, dar ghinărarul ieşean a fost o vreme numărul doi în Ţaigherimea naţională, unde se spune că a fost dus de fostul mare sforar Felu Renechiu, pentru a rezolva câteva treburi tare sensibile. Cum a ajuns pe filieră?

Foarte simplu: soţia ghinărarului a fost o vreme contabil şef la firmele lui Felu. În plus, ministru de interne la acea vreme, adică şef peste şeful Ţaigherimii, era taman amicul lui Felu, ginerele advocatului puşcăriaş ieşean Flasoff, D. Vid pe numele lui.

Bun, aceste rezolvări de treburi sensibile, evident, doar nu credeţi că au rămas fără urmări la teşchereaua de ghinărar? Doi la mână: poate aţi uitat, căci au trecut mulţi ani de-atunci, dar chiar colegii de ziar au scris pe vremuri la gazeta noastră despre un mişmaş de te doare mintea, al ghinărarurlui atunci mai mic în grad, prin care niscai teren din zona Constanţa, combinat cu un ajutor dat de nepoata de la DIICOT Iaşi cu soţ sforar imobiliar, au adus iarăşi la teşchereaua sus-desemnată încă un val de mălai de calitate, grişat, numai bun de pus de-o mămăligă mare.

Una peste alta, poftim: spuneţi şi voi, are de unde ghinărarul să cumpere restaurantul cu pricina, au ba? Ca să nu mai spunem că, iată, măine, 12 august, e şi ziua de pensie...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spinoasa problemă a jucătorului U21

Nicolae GRECU

Spinoasa problemă a jucătorului U21

FRF trebuie să schimbe urgent modificarea de acum doi ani pentru a se evita situaţiile tragicomice din Liga I

Filmuletul zilei

opinii

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Eugen MUNTEANU

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Suntem în campanie electorală. Ni se solicită, cu aparentă deferenţă, votul! Pe cei care ne cer votul îi invit la mai multă decenţă, sau chiar la oarecare smerenie, adică umilinţă.

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

pr. Constantin STURZU

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

Ne întrebăm adesea: până în ce punct suntem datori să facem ascultare? Limitele ascultării de orice fel de autoritate, bisericească sau lumească, sunt păcatul şi apostazia (lepădarea de credinţă). Este extrem de important să avem aceste repere mai ales astăzi, când suntem chemaţi să evităm două extreme. 

Vocea de înger

Alex VASILIU

Vocea de înger

Ar fi interesant de cercetat destinele unor muzicieni marcate de cel mai sensibil, mai dificil, mai înşelător, mai frumos instrument - vocea. Un instrument ce nu îţi promite întotdeauna succesul imediat, pe viaţă, chiar dacă ai talent uriaş, exersezi în fiecare zi cât este nevoie şi norocul e de partea ta în clipa/ clipele esenţiale. Un instrument prevăzut încă din faza „proiectării” cu senzorul ce dezvăluie exact configuraţia psihică, arhitectura umană a interpretului. Elena Moşuc este un caz plin de învăţăminte.

pulspulspuls

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Băbăeţi băă, oare de unde a scos dârvarul ăsta deştept Grămadă (zis şi Moş Vilă), încă dipotat de Iaşi vreo două-trei luni în trupa marinerului, tot felul de specimene ciudate de pus pe liste, că-ţi vine să-ţi pui mâinile-n cap, nu alta, când vezi atâta tupeu ghiolbănesc şi nesimţire crasă? 

Caricatura zilei

Afiș

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.