anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Vă mai amintiţi de marea speranţă a ieşenilor de acum vreo şase ani? Iacăt-o, la zi!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Eheheei, dragilor, pe cinstitelea vorbind, noi chiar uitasem de acest simpatic personagiu al anilor electorali din jurul alegerilor din 2016. 

Dar iote că amicul nostru Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, mi ţi l-a descoperit recent pe undeva prin străfundurile reţelelor sociale, acolo unde cică s-a retras complet, sub preudonim, după ce a cam ieşit cu şuturi în fund din viaţa publică, acum ceva anişori.

Adicătelea după ce a votat alături de interesele buhailor şantajişti, probabil fără să-şi dea seama, într-o chestiune importantă pentru oraş, dacă vă mai amintiţi. Dacă nu, atunci tot răul spre bine: haideţi să rămânem cu amintirea din pozele de mai jos despre această mare speranţă a zeci de mii de ieşeni, la alegerile din 2016! Speranţă pe care, cu oarece dibăcie, tare frumos s-ar fi putut construi multe atuncea pentru oraş. Dar, na, după cum vedeţi, nici nu prea era de unde...

Variante nepenale la liberali

Şi pentru că tot veni vorba de alegeri locale şi de speranţele pe care ni le tot facem din patru în patru ani, haideţi să spunem două vorbe şi despre ce mai fac unele partide din top ca să îtreţină flacăra asta aprinsă. A speranţei, voim a spune... Să-i lăsăm pe userişti şi pesedişti deocamdată, şi să aruncăm o privire la liberalii ieşeni. Vorba care e pe buzele multora: are PNL Iaşi candidaţi, sau se agaţă tot de penali?

Ei bine, partea mai spălăţică din partid zice că, cică, nu mai puţin de trei variante ar fi aliniate la start. Ar fi vorba de vicii liberali, de la judeţ şi de la primărie, dar şi o surpriză, stimaţi pasageri. Una care cică care ar putea zbura spre zările abbastre ale politichiei de Bahlui pe un culuar de zbor bătătorit de mult, de alţii.

Cică, după cum spun unii părerologi din filială, ar putea fi dom' Romeo de la aeroport, care ar putea scoate la interval, împins şi de aparatul de partid, ceva realizări. Modelul ar fi lansarea lui Bodea în politichie, tot de acolo şi tot de liberali, acuma ceva ani. Dacă va merge au ba mai bine decât nivelul solului, asta om vedea...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dincolo şi dincoace de Poarta Focşanilor (II)

Mihai CHIPER

Dincolo şi dincoace de Poarta Focşanilor (II)

A funcţionat vreodată Poarta Focşanilor conform raţiunii de securitate atribuite, aceea de apărare împotriva Rusiei? Nu!

opinii

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

Sculptură în fildeş. Despre îndrăgostire

Gabriel MURSA

Sculptură în fildeş. Despre îndrăgostire

Trăia o viaţă deşartă, anostă, lipsită de sens, o viaţă fără viaţă, cum ar spune O. Wilde. Îşi ducea traiul în singurătate, într-un trup părăsit de suflet, complet gol pe dinăuntru şi ros de rugina indiferenţei. Totul, inclusiv mângâierea blajină a soarelui de dimineaţă, îl apăsa ca o povară insuportabilă, iar înşiruirea monotonă a zilelor i se părea vânare de vânt, la fel ca Ecclesiastului, fiul regelui David. 

pulspulspuls

Primăvara astronomică a adus la Iaşi un vechi politician ieşean de care cam uitase lumea. Iaca unde a venit bob sosit!

Primăvara astronomică a adus la Iaşi un vechi politician ieşean de care cam uitase lumea. Iaca unde a venit bob sosit!

Primul uichend călduţ de la Iaşi, care de altfel a şi adus primăvara astronomică în târg, adicătelea cel care tocmai a trecut, cică ar fi adus, pe lângă boarea specifică trezirii naturii la viaţă şi ciripitul suav al păsărelelor, şi o vizită în oraş a unui dipotat de care sigur nu s-a mai auzit de multă vreme pe aici. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.