anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Vă mai amintiţi de şmardoiul de la partidoi? Cică vrea prifect

GALERIE
puls
 • puls
- +

Pe astăzi vrem să vă vorbim olecuţă mai pe îndelete şi despre ce figurine triste de băieţaşi cu păru-ntre ochi aspiră la importante funcţii în târg, băieţaşi flămânzi de stau acuma cuminciori în spatele lui Chir Nica de la partidoi, frecându-şi deja palmele numai gândindu-se la ce şmenuri or să facă ei ca să-i ajungă din urmă pe seniori. 

Cică unul dintre aceşti băieţaşi ar fi un anume şmardoi politic pe numele lui Cătălin cu Ceafă Lată, ăla despre care se aude că dezbate adesea doctrinele politice şi platformele program lovindu-şi adversarii din filială cu pumnul în piept, la şedinţele nocturne.

Acest Ceafă Lată cică se vede deja prifect, totul în baza unor mârâieli confuze dar dătătoare de speranţe din partea lui Chir Nica, dar şi în contul unor angajamente ferme date de buhaiul şantajist Ghihocel Osânză, la care Ceafă Lată cică face aproape zilnic naveta, ţinându-l la curent cu politichia de la partidoiul ieşean, fiind cică şi veriga lipsă din relaţia cu Chir Nica.

Cât de băgat este aşadar buhaiul şantajist în politichia de la partidoi în acest moment, ştiind că are deja promisiuni cică de la Chir Nica pentru unul sau chiar doi conţilieri pe liste? Staţi pe fază, că venim cu amănunte în unul din episoadele următoare! Deocamdată, fine primo tempo...

Rotiţa zimţată dintre dipotatul Jakob Ban şi buhaiul şantajist

Un alt personagiu care zice-se că trage nădejde în spatele lui Chir Nica, şi care are în mare cam aceleaşi garanţii ca şi amicul lui şmardoi cu ceafa lată de mai sus, dar în cazul lui pentru funcţia de vice la palatul cel roznovan, ar fi conţilierul local Găbiţă Harababură, stimaţi electori şi simpatice electoriţe. Acesta are cică însă garanţii mai ferme, başca şi din partea dipotatului Jakob Ban, al cărui băiat de mingi este, şi care la fel face legătura între dipotat şi bujaiul şantajist Ghihocel Osânză, cu navetă măcar de două ori pe săptămână.

Acuma, dacă interimariul Chir Nica este deja prizonierul acestor reţele care abia aşteaptă să hăcuie bugetul oraşului, sau încă n-a căzut în plasă, rămâne să ne lămurit cât de curând. Adică imediat ce începe campania. Cum? Simplu: să vedem cam pe unde se aşază afişele tematice, başca mălaiul electoral...

Zi foarte importantă pentru marele sforar roşu

Dacă în privinţa campaniei locale iată că lucrurile par aşezate pentru sforarii de aici de la partidoi, nu la fel se poate spune despre situaţiunea de la Bucale. Aicea, cică pentru sforarul şef Drac Nea mâine va fi ziua cea mare; este termen la curtea cea înaltă a giuzilor, în dosarul în care este acuzat că ar fi jonglat rezultatul votului din vara lui 2012. Unele guri rele spun că Drac Nea ar fi căzut la pace unde trebuie şi ar putea primi achitare. Asta e vestea bună. Cea rea nu v-o mai spunem azi, că nu vrem să le stricăm ziua multora de pe aicea din târg...

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Toni HRIŢAC

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Anunţul companiei Iulius apropie de sfârşit o dezbatere publică care în urmă cu trei ani a mobilizat societatea civilă ieşeană. Au fost douăsprezece ore de discuţii aprinse, marcate de suspiciune şi neîncredere. Este însă atributul unui oraş de valoare să scoată o asemenea soluţie după discuţii încinse.

opinii

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

Alexandru CĂLINESCU

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

După ce reluaseră sloganul clasic, „să punem stavilă extremei drepte”, au descoperit că extrema stângă, sub conducerea lui Jean-Luc Mélenchon, a devenit mai periculoasă decât partidul lui Marine Le Pen. În consecinţă, executivul actual (căruia comentatorii îi prevăd o viaţă scurtă) a fost alcătuit în aşa fel încât să „ciupească” (scuzaţi termenul) din electoratul mélenchonist.

Cine ocupă scaunul gol?

George PLEȘU

Cine ocupă scaunul gol?

Iaşul are nevoie de un organism care să direcţioneze, să ghideze şi să potenţeze eforturile culturale ale comunităţii, de la administraţia locală şi instituţiile culturale de stat, la societatea civilă, sectorul cultural independent şi până la publicul existent şi dezvoltarea de noi audienţe. Fie că se va chema Institutul Cultural Ieşean sau în orice alt fel, înfiinţarea sa este esenţială pentru a reprezenta interesele industriilor culturale şi creative şi a realiza cât mai rapid o strategie culturală care să facă parte dintr-o viitoare strategie de oraş.

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

dr. Eugen TÂRCOVEANU

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

Alături de alte mari personalităţi chirurgicale, profesorul Victor Strat se înscrie în galeria celor care au contribuit la progresul şi modernizarea chirurgiei din ţara noastră. Şcoala pe care a format-o îi este pe deplin recunoscătoare şi îi va păstra o vie amintire.

pulspulspuls

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.