Va merge după gratii din cauza aroganţei. Ce scrisoare a trimis la instanță
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 16.01.2022

Va merge după gratii din cauza aroganţei. Ce scrisoare a trimis la instanță

GALERIE
instanta
 • instanta
- +

Ieşeanul avea o condamnare cu amânare, dar a scris nervos instanţei care-l chemase că el nu are timp de umblat pe drumuri. Judecătorii au transformat sentinţa în una cu executare.

Tupeul l-ar putea costa pe un ieşean 8 luni din viaţă. Condamnat cu amânarea executării pedepsei, un sătean din Scobinţi a refuzat să respecte măsurile de supraveghere dispuse. În aceste condiţii, magistraţii Judecătoriei Hârlău au decis trimiterea lui după gratii. În vârstă de 64 de ani la acea dată, Dumitru Cotunoaea fusese condamnat în 2019 pentru două fapte de conducere a unui autovehicul fără permis la 8 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani. Pe parcursul acestui termen, Cotunoaea trebuia să se prezinte la Serviciul de Probaţiune atunci când era chemat, să anunţe schimbarea locuinţei şi eventualele deplasări mai lungi de 5 zile şi să primească vizitele consilierului de probaţiune.

Acesta i-a trimis o primă adresă, convocându-l pentru o întâlnire. Cotunoaea nu s-a prezentat, trimiţând o scrisoare în care şi-a exprimat nemulţumirea faţă de convocarea pe care o considera abuzivă, afirmând că va reclama acest fapt. La o a doua adresă, bărbatul nu a mai răspuns deloc, moment în care Serviciul de Probaţiune s-a adresat judecătorilor.

„Instanţa stabileşte faptul că numitul a dat dovadă de rea-credinţă, atunci când nu s-a supus măsurilor de supraveghere. De asemenea, chiar în cursul cercetării judecătoreşti, condamnatul nu s-a prezentat în faţa instanţei, deşi a fost citat la trei termene de judecată, două dintre comunicări fiind primite de soţia sa, iar una de către el însuşi. Or, în aceste condiţii, ţinând cont şi de scrisoarea trimisă de acesta Serviciului de Probaţiune, în care se arată revoltat de ce au făcut organele judiciare, solicitând să nu-i mai fie trimise convocări, întrucât nu are timp de umblat pe drumuri, sustragerea de la executarea pedepsei, în condiţiile în care acesta nici măcar nu i-a fost aplicată, ci doar stabilită, fiindu-i impusă doar respectarea unor măsuri de supraveghere, nu sunt de natură a-l exonera pe acesta de răspunderea pentru fapta comisă, instanţa apreciind că acesta se sustrage de la executarea acestor măsuri cu rea-credinţă”, au apreciat magistraţii.

Aceştia au recis revocarea amânării pedepsei, aceasta urmând să fie executată în regim de detenţie. Sentinţa dată marţea trecută poate fi contestată la instanţa superioară.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dragul nostru Novak Djokovic

Nicolae GRECU

Dragul nostru Novak Djokovic

Nole pare a fi mioriticul nostru, dacă n-ar avea spiritul de luptă al înaintaşilor săi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Autorul evocă o serie de detalii ale vieţii cotidiene a consătenilor săi în primii ani ai agriculturii comuniste.

Moartea, nebunia devenită banalitate

pr. Constantin STURZU

Moartea, nebunia devenită banalitate

Se vorbeşte prea mult în zilele noastre despre "numărul morţilor/ deceselor" şi prea puţin despre moartea însăşi. Accentul exclusiv şi obsesiv pus pe prima informaţie induce panica şi o tot sporeşte, cu efecte dintre cele mai devastatoare pe toate planurile existenţei noastre. 

Arhitectura azi

arh. Ionel OANCEA

Arhitectura azi

S-au risipit ca vântul sec al deşertului treizeci de ani de pace, de creştere economică, după statistici cea mai mare din Europa, ȋn aşteptarea noii arhitecturi româneşti. 

pulspulspuls

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Aho aho, cetitori fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci pe astăzi Moşu’ vouă vă aduce brânză, ouă, dar şi niscai noutăţi din niscaiva zone mai mici ale politichiei ieşene pe care mulţi dintre noi le cam scosesem la pensie de câţiva ani, pe unii reprezentanţi chiar fără vechimea completă, ci pe caz de boală. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X