anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

duminica, 02.04.2023

Va merge după gratii din cauza aroganţei. Ce scrisoare a trimis la instanță

GALERIE
instanta
 • instanta
- +

Ieşeanul avea o condamnare cu amânare, dar a scris nervos instanţei care-l chemase că el nu are timp de umblat pe drumuri. Judecătorii au transformat sentinţa în una cu executare.

Tupeul l-ar putea costa pe un ieşean 8 luni din viaţă. Condamnat cu amânarea executării pedepsei, un sătean din Scobinţi a refuzat să respecte măsurile de supraveghere dispuse. În aceste condiţii, magistraţii Judecătoriei Hârlău au decis trimiterea lui după gratii. În vârstă de 64 de ani la acea dată, Dumitru Cotunoaea fusese condamnat în 2019 pentru două fapte de conducere a unui autovehicul fără permis la 8 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani. Pe parcursul acestui termen, Cotunoaea trebuia să se prezinte la Serviciul de Probaţiune atunci când era chemat, să anunţe schimbarea locuinţei şi eventualele deplasări mai lungi de 5 zile şi să primească vizitele consilierului de probaţiune.

Acesta i-a trimis o primă adresă, convocându-l pentru o întâlnire. Cotunoaea nu s-a prezentat, trimiţând o scrisoare în care şi-a exprimat nemulţumirea faţă de convocarea pe care o considera abuzivă, afirmând că va reclama acest fapt. La o a doua adresă, bărbatul nu a mai răspuns deloc, moment în care Serviciul de Probaţiune s-a adresat judecătorilor.

„Instanţa stabileşte faptul că numitul a dat dovadă de rea-credinţă, atunci când nu s-a supus măsurilor de supraveghere. De asemenea, chiar în cursul cercetării judecătoreşti, condamnatul nu s-a prezentat în faţa instanţei, deşi a fost citat la trei termene de judecată, două dintre comunicări fiind primite de soţia sa, iar una de către el însuşi. Or, în aceste condiţii, ţinând cont şi de scrisoarea trimisă de acesta Serviciului de Probaţiune, în care se arată revoltat de ce au făcut organele judiciare, solicitând să nu-i mai fie trimise convocări, întrucât nu are timp de umblat pe drumuri, sustragerea de la executarea pedepsei, în condiţiile în care acesta nici măcar nu i-a fost aplicată, ci doar stabilită, fiindu-i impusă doar respectarea unor măsuri de supraveghere, nu sunt de natură a-l exonera pe acesta de răspunderea pentru fapta comisă, instanţa apreciind că acesta se sustrage de la executarea acestor măsuri cu rea-credinţă”, au apreciat magistraţii.

Aceştia au recis revocarea amânării pedepsei, aceasta urmând să fie executată în regim de detenţie. Sentinţa dată marţea trecută poate fi contestată la instanţa superioară.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.