Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Va pune din nou Fluturel bocovineanul hapca pe Iaşi?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Întrebare absolut legitimă, după ce am văzut cam cum dă să se aşeze drojdia pe fundul listelor de candidaturi leberale ieşene la parlament? 

Va pune oare din nou bocovineanul Fluturel hapca pe filiala leberală de la Iaşi? Adică aşa, ca pe vremurile portocalii, când Fluturel bătea cu pumnul în masă la sediul de partid de la Iaşi încât li se înmuiau genunchii lui Hop Prea Mitică, Miha Ellei sau care mai erau pe atuncea la prezidiu? Printre personagiile mai cunoscătoare ale chestiunii de acolo se bârfeşte că partea eligibilă a listei leberale de la senat a Iaşului ar fi revenit în totalitate foştilor portocalii, în timp ce aia de la dipotaţi, la reciprocitate, ar fi revenit foştilor leberali de-ai casei.

Acuma, mâie vorba-ntre noi: nu-i un târg prea cinstit, câtă vreme sinatori vor fi unul sau chiar doi, în timp ce dipotaţi vor fi patru sau chiar cinci. Dar, în fine, nu-i treaba noastră să băgăm zâzanie între ei, că abia s-au mai liniştit. Aşa că revenim la durerea noastră: iar va trage la Bucale Fluturel sforile pentru Iaşi, având aici doi sinatori de-ai lui, Hop Prea şi cu Ceafă Groasă, ultimul vechi partener de mişmaşuri cu fonduri evropeneşti? Căci e clar acuma că, dacă ultimul va prinde loc, cum se aude, este pentru că Fluturel a pus piciorul în prag undeva, ştiţi voi unde. Dacă mai ajunge şi la guvern, care pune pariu că ăsta ne ia hârtiile cu autostrada Iaşi - Târgu Mureş, ca s-o facă Botoşani - Suceava - Cluj? Pariu pe două berici şi-o pălincuţă, ce-a băut şi fostul prifect Holteanu când l-au prins, nu mai mult...

Nea Puşcă Lată, dat afară pe uşă, cică va fi primit înapoi pe geam

Revenim la treburile mâloase de pe Bahlui în gios şi vă spunem una scurtă, dar vioaie de pe un mal deloc frumos, adică de pe ăla cu depoul de tramvaie, stimaţi călători. Printre băieţii mai informaţi de acolo, adicătelea de la maistru şi inginer în sus, cică se bârfeşte în ultima vreme că noul Cetepeu, care a preluat activitatea de transport local de la Reatepeu, ar fi fost gândit din start să fie pe acţiuni, în vederea unei viitoare prevatizări.

Gurile rele de pe acolo bârfesc că cearta dintre premare şi cumătrul lui, patronul vasluian de avtobuze private Fenistil, ar fi fost doar de ochii lumii, şi că în spate ar sta o înţelegere pe termen lung, care ar prevedea o prevatizare 51%-49%, în viitor. Hmmm, oare de-aia nea Fenistil ăsta proaspăt lăsat fără caşcaval de Chir Nica, şi care mai an ameninţa că dacă va fi scos de pe vreun traseu merge până la Haga să conteste, a plecat fluierând bucuros şi aşa de liniştit înspre Bucium, la motel?

Se pregăteşte debarcarea Codruţei

Atenţiune-atenţiune, stimaţi telexpectatori: cică acum două sau trei seri ar fi avut loc o întâlnire ultrasecretă a prezidentului Jo Hanis cu şeful de partidoi Drac Nea, în care cică s-ar fi decis schimbarea din funcţie a Codruţei. Discuţia nu a fost însă despre asta, ci despre cine îi va lua locul. Drac Nea, zice-se, ar fi plecat cam mustăcind nemulţumit de acolo. Ei, asta nu e chiar rău...

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri