anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Va sta la închisoare după ce a furat curent de 3.000 de lei. L-au găsit pe Facebook

GALERIE
facebook
 • facebook
- +

Un ieşean va ajunge la puşcărie după ce s-a branşat ilegal la reţeaua de electricitate. Iniţial, judecătorii amânaseră aplicarea unei pedepse, dar Vasile Dutcovici pare să fi crezut că acest lucru echivalează cu o achitare. Nu a respectat măsurile dispuse pe durata termenului de supraveghere, ceea ce i-a atras revocarea amânării pedepsei.

În urmă cu şapte ani, un electrician efectuase două branşamente ilegale, pentru Dutcovici şi o consăteancă a sa, din Erbiceni. Cei trei au fost trimişi în judecată anul trecut, electricianul pentru executarea de instalaţii clandestine, iar ceilalţi doi, pentru furt. Suma la care Delgaz Grid SA evaluase valoarea curentului electric sustras nu era foarte mare, respectiv aproximativ 3.200 lei. Electricianul a murit în timpul procesului.

Raportându-se la valoarea relativ mică a prejudiciului şi la timpul trecut de la comiterea faptelor, magistraţii Judecătoriei Hârlău au apreciat că nu se impune aplicarea unei pedepse severe. Dutcovici şi consăteanca sa au fost condamnaţi la câte un an de închisoare, dar cu amânarea aplicării pedepsei. Cazierul celor doi rămânea neatins, dar amânarea pedepsei presupune totuşi respectarea unor măsuri minime de supraveghere. Dutcovici ar fi trebuit să se prezinte la Serviciul de Probaţiune atunci când era chemat, să primească vizitele consilierului de probaţiune, să comunice schimbarea locului de muncă şi să anunţe, în prealabil, schimbarea domiciliului şi orice deplasare care dura mai mult de 5 zile.

Sentinţa pronunţată pe 14 ianuarie nu a putut fi pusă însă în aplicare. În februarie, Serviciul de Probaţiune l-a convocat pe Dutcovici pentru o întâlnire, în luna martie. Acesta nu a venit. Printr-o nouă adresă, a fost convocat pentru sfârşitul lunii martie. Din nou, bărbatul a lipsit, deşi adresa fusese primită de sora sa. Poliţia comunei a informat Serviciul de Probaţiune că Dutcovici este plecat la Bucureşti, fiind transmise şi datele firmei la care lucra, aşa că dosarul a fost transferat în capitală. Nici acolo, însă, consilierii nu au avut mai mult noroc. La sfârşitul lui mai, ei au reuşit să-l găsească pe Dutcovici la telefon. Tocmai pleca din Bucureşti înapoi spre Iaşi. Din nou, supravegherea acestuia a fost transferată. Dutcovici a continuat să fie de negăsit. La jumătatea lunii iunie, consilierii de probaţiune au aflat că acesta plecase din nou, de această dată în Germania. Nu avea roaming, aşa că se putea discuta cu el doar pe Facebook. Nici aşa nu s-a ajuns la vreun rezultat, aşa că în cele din urmă consilierii au renunţat să mai încerce şi s-au adresa instanţei, cerând revocarea amânării pedepsei.

Pentru judecători, lucrurile erau clare. Dutcovici trebuia să răspundă la convocări, dar nu o făcuse. Ar fi trebuit să anunţe schimbarea locului de muncă sau a domiciliului şi nu o făcuse. Nici la proces nu s-a prezentat, deşi a fost citat de două ori. „Or, în condiţiile în care persoana condamnată a avut cunoştinţă că i s-a stabilit o pedeapsă, dispunându-se amânarea aplicării acesteia, fiindu-i comunicate obligaţiile pe care le are (inclusiv cea de prezentare la serviciul de probaţiune), dar a ales să ignore notificările din parte organelor de aplicare a legii, rezultă că se conturează îndeplinirea condiţiei relei-credinţe în executarea măsurilor şi obligaţiilor dispuse în sarcina sa”, au apreciat magistraţii Judecătoriei Hârlău. Decizia acestora a fost ca pedeapsa de un an de închisoare să fie executată în regim de detenţie. De această dată, Dutcovici a reacţionat. A contestat sentinţa, Curtea de Apel urmând să ia o hotărâre săptămâna viitoare.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.