Va sta un an la „răcoare” după ce a spart cu bârdița geamurile de la intrarea în bloc și a amenințat lumea pe stradă

sâmbătă, 25 mai 2024, 03:00
2 MIN
 Va sta un an la „răcoare” după ce a spart cu bârdița geamurile de la intrarea în bloc și a amenințat lumea pe stradă

Un scandalagiu a ajuns în spatele gratiilor după ce a umblat prin oraș înarmat cu o bărdiță, atacând pe cine i-a ieșit în cale. Era nervos și nu găsise o modalitate mai acătării pentru a se liniști.

Pe 22 februarie 2020, Corneliu Canoră băuse în mai multe baruri din oraș. În jurul orei 19.00 s-a întors acasă, pe Tabacului, nervos și înjurând. Intrat în apartament, a purtat o scurtă discuție în contradictoriu cu o persoană rămasă neidentificată, după care a ieșit val-vârtej, înarmat cu o bărdiță. A mers pe casa scării înjurând și țipând, a luat un ghiveci pe care l-a aruncat în geamul avizierului, după care a spart cu bărdița o duzină de geamuri ale celor două uși de tablă ale blocului. Scandalul a fost auzit de vecini, care însă nu au avut curajul să iasă din casă. Unul dintre ei a sunat la Serviciul 112.

După ce a spart geamurile, Canoră a ieșit din bloc cu bărdița în mână, îndreptându-se spre un trecător aflat pe trotuar. Canoră a ridicat bărdița deasupra capului și i-a strigat „Fă pași, că te omor!”. Omul nu a așteptat să i se spună de două ori și a fugit. A sunat și el la 112 și l-a avertizat pe un alt trecător, aflat prin zonă cu soția și copilul să aibă grijă, pentru că din spate vine un bărbat cu toporul în mână.

Camoră și-a continuat drumul spre pasajul „Octav Băncilă”, aruncând în drum toporul pe spațiul verde al blocului vecin. Ajunsă în zonă, poliția l-a găsit pe bulevardul Dacia, în zona Bicaz, imobilizându-l și transportându-l la Institutul de Psihiatrie „Socola”.

Scandalagiul a fost trimis în judecată pentru distrugere și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. A fost judecat ca recidivist, având la activ două condamnări primite în Cehia pentru vătămare corporală. Magistrații Judecătoriei l-au condamnat la câte un an și trei luni de închisoare pentru fiecare din cele două infracțiuni de care fusese acuzat, rezultând o pedeapsă finală de 1 an și 8 luni de închisoare, cu executarea în regim de detenție.

Sentința a fost contestată de Canoră, care a apreciat pedeapsa ca fiind prea severă. El achitase suma de 1.000 de lei către asociația de proprietari pentru reparații, iar o mare parte a vecinilor își retrăseseră plângerea prealabilă formulată împotriva sa. Magistrații Curții de Apel au fost parțial de acord cu inculpatul. Pedeapsa de un an și trei luni de închisoare aplicată de Judecătorie pentru distrugere este apropiată de nivelul maxim de 2 ani prevăzut de Codul Penal. Judecătorii au apreciat că aplicarea unei amenzi penale ar răspunde mai bine posibilităților inculpatului de a se îndrepta, dată fiind și valoarea relativ redusă a pagubelor. Pedeapsa cu închisoarea pentru distrugere a fost înlocuită cu o amendă penală de 3.000 de lei. Condamnarea la un an și trei luni de închisoare pentru tulburarea liniștii publice a rămas însă în vigoare. Sentința Curții de Apel este definitivă.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii