Vacanţa s-a terminat, încep pregătirile pentru examene
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Vacanţa s-a terminat, încep pregătirile pentru examene

GALERIE
elevi
  • elevi
- +

De astăzi, elevii se întorc la şcoală după vacanţa de Paşte. Cei de clasa a VIII-a şi a XII-a se mobilizează pentru examenele naţionale care vor începe luna viitoare, dar şi pentru probele de aptitudini pentru înscrierea la un liceu vocaţional, probe care au loc luna aceasta. În acest context, evaluarea aptitudinilor va avea loc în perioada 25-28 mai, în centrele stabilite de comisia de admitere judeţeană. În urma probelor de aptitudini, candidaţii declaraţi admişi pot fi repartizaţi la orice unitate de învăţământ liceal din judeţ care organizează clase vocaţionale în specializarea pentru care au fost susţinute probele. Rezultatele probelor de aptitudini vor fi afişate pe 30 mai, şi tot în aceeaşi zi se depun şi contestaţiile. Rezultatele finale se vor face publice pe 31 mai. 

Pentru liceele/clasele la care se organizează probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă, înscrierea se desfăşoară în perioada 23 –24 mai la secretariatul Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iaşi. Tot acolo se vor susţine şi probele scrise şi orale de evaluare la limba engleză (27 mai), limba franceză (25 mai), limba germană (25 mai) şi limba spaniolă (25 mai).

Evaluarea naţională la clasa a VIII-a va avea loc în perioada 27 iunie - 5 iulie. În perioada 15-17 iunie au loc înscrierile la  examen, apoi, pe 27 iunie, elevii vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 28 iunie - proba la limba maternă, pe 29 iunie - proba scrisă la matematică, iar pe 1 iulie se vor afişa primele rezultate. Rezultatele finale vor fi afişate pe 5 iulie.

Luna viitoare va începe şi evalurea competenţelor la clasa a XII-a, în cadrul bacalaureatului. Perioada de examinare la "bac" este 13 iunie – 16 iulie. În perioada 30 mai – 3 iunie are loc înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen, iar în perioada 13-15 iunie are loc evalaurea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Între 15 şi 17 iunie are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, apoi în perioada 21-24 iunie va avea loc evaluarea competenţelor digitale.

De pe 27 iunie şi până pe 1 iulie, liceenii vor avea evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, apoi, de pe 4 iulie, vor începe probele scrise cu proba la limba română. Pe 5 iulie, elevii de alte naţionalităţi vor susţine proba scrisă la limba maternă, apoi, pe 6 iulie, proba scrisă la disciplina obligatorie a profilului. Ultima probă va avea loc pe 8 iulie cu evaluarea la disciplina la alegere a profilului şi specializării, iar pe 12 iulie se vor afişa primele rezultate. După soluţionarea contestaţiilor se vor afişa şi rezultatele finale, pe 16 iulie. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

Nicolae GRECU

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

O mega-competiţie internaţională cu sportivi aleşi pe sprânceană, pe baza unor calificări la sânge şi în urma căreia cel mai bun trebuie să câştige cel mai mult.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Autorul continuă evocarea unor ani din anotimpul paradisiac al copilăriei şi adolescenţei petrecute pe malurile Dunării.

A fi creştin ieri şi azi

pr. Constantin STURZU

A fi creştin ieri şi azi

În viaţă experimentăm mult şi, cel mai adesea, ne alegem cu un gust amar, cu un gol în suflet. Chiar şi când suntem curioşi să aflăm cât mai multe dintr-un domeniu sau altul, ajungem la concluzia că toată ştiinţa noastră nu valorează, în faţa morţii, nici cât o ceapă degerată. Ba chiar şi când avem curiozitatea de a interacţiona cu anumite persoane, riscăm uneori prin a sfârşi dezamăgiţi.

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ioan STANOMIR

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii. Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea unor teritorii care păreau până atunci de neatins, vocaţia domesticirii cetăţenilor, toate acestea sunt simptomele răului pe care administrarea pandemiei l-a născut în societăţile noastre. Liberul-arbitru şi drepturile constituţionale au fost constant şi agresiv erodate. Frica, iar nu prudenţa, a dominat.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.