anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

duminica, 02.04.2023

Dacă la distribuirea pastitelor de iodură au avut obiecţii mari, la vaccinare nu mai au deloc

Vaccinarea anti-Covid, preluată total de medicii de familie: „Este absolut firesc”

GALERIE
vaccinare
 • vaccinare
- +

Deşi nu sunt de acord cu distribuţia pastilelor de iodură de potasiu, medicii de familie văd cu ochi buni faptul că vaccinarea împotriva COVID-19 se va face doar în cabinetele lor.

Anunţul că activităţile de vaccinare desfăşurate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor (CNCAV) vor fi transferate către Programul Naţional de Vaccinare al Ministerului Sănătăţii a fost făcut încă de luna trecută. Atunci, secretarul de stat Andrei Baciu a fost numit în funcţia de preşedinte al CNCAV în locul reprezentantului MApN, dr. Valeriu Gheorghiţă. Zilele trecute, în cadrul videoconferinţei „Sănătate şi Farma”, Andrei Baciu a reamintit că activitatea Centrului va fi sistată şi că vaccinările vor continua la medicii de familie.

„Se trece de la o acţiune de tip campanie, cum era până în momentul de faţă, la una care este definită de o acţiune de vaccinare clasică în cadrul registrului naţional şi al Programului naţional de imunizare, adică vaccinare cum o fac copiii sau cum o facem, spre exemplu, în vaccinarea antigripală. Ne vom putea vaccina la medicii de familie. Ne vom putea vaccina la oricare dintre ei. Nu trebuie ca medicul nostru de familie să fie obligatoriu cel care ne vaccinează”, a precizat Andrei Baciu în timpul videoconferinţei, citat de www.formaremedicala.ro.

Medicii de familie ieşeni spun că era un pas firesc, fiind o activitate cu care ei sunt obişnuiţi. „Este ceva absolut firesc să se întâmple aşa, este şi mai eficient. Avem experienţă de medici vaccinatori de ani de zile, nu este ceva diferit faţă de alte vaccinuri. Medicii sunt distribuiţi în mai multe zone, avem oameni pe care îi cunoaştem, cu care putem vorbi, cu care găsim un limbaj comun. E mai uşor pentru pacient să vină la noi decât să se ducă la un centru de vaccinare unde poate găsi un medic pe care nu îl cunoaşte”, a explicat dr. Liviu Oprea, medic de familie ieşean.

Totodată, specialiştii se aşteaptă ca vaccinarea anti-COVID să devină treptat o normalitate şi vaccinul să fie administrat sezonier. „Probabil că vom vaccina la fel cum facem cu cel antigripal, în sezon. În perioada aceasta am mai avut cereri de vaccinări împotriva COVID, sunt ţări unde încă le cere certificat verde pentru locurile de muncă”, a precizat dr. Oana Miron, medic de familie în Mironeasa.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.