Vaccinul antigripal: a ajuns la Iaşi şi tranşa a şasea de Vaxigrip şi Influvac
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Vaccinul antigripal: a ajuns la Iaşi şi tranşa a şasea de Vaxigrip şi Influvac

GALERIE
vaxigrip
  • vaxigrip
- +

Primul este destinat copiilor până în 3 ani, iar ultimul, vârstnicilor şi celorlalte categorii de risc.

La începutul săptămânii a ajuns la Iaşi cea de-a şasea tranşă de vaccin antigripal. Ministerul Sănătăţii a distribuit Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi încă 23.400 de doze de tip Influvac şi 16.896 vaccinuri antigripal Vaxigrip.

Prin urmare, începând de ieri, dozele Vaxigrip vor fi direcţionate către cabinetele medicilor de familie, acestea având drept scop imunizarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 3 ani, la care este recomandată vaccinarea.

De asemenea, cele 23.400 de doze de vaccin antigripal Influvac vor fi distribuite la cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, către personalul medico-sanitar dar şi la celelalte grupe de risc, respectiv copii şi vârstnici instituţionalizaţi.

Ministerul Sănătătii a început campania de vaccinare pe 14 septembrie prin distrubutia primelor doze către direcţiile de sănătate publică în vederea începerii imunizărilor.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a primit atunci 15.600 de doze de vaccin antigripal Influvac, iar la sfârşitul lunii septembrie a fost trimisă o nouă tranşă, de 4.400 de doze de vaccin gripal Vaxigrip, destinate imunizarii copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 3 ani la care este recomandată vaccinarea.

Cea de-a treia tranşă, reprezentând 23.400 de doze Influvac, a ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi pe dată de 19 octombrie 2020. Ultimele două tranşe de vaccin antigripal constând în 6.350 de doze Vaxigrip şi 23.520 de doze Influvac au fost repartizate la mijlocul lunii noiembrie.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate persoanele cu vârstă peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi vârstnici instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Referitor la campania de vaccinare antigripală, conform ultimelor date centralizate, din luna septembrie şi până în prezent s-au vaccinat 51.096 de persoane din judeţul Iaşi. Criza de vaccin antigripal continuă, farmaciile epuizând stocurile existente însă din luna septembrie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Brand mic

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.