Vaccinurile vor începe să fie testate pe copii şi adolescenţi din primăvară
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Vaccinurile vor începe să fie testate pe copii şi adolescenţi din primăvară

GALERIE
vaccin copii
  • vaccin copii
- +

În marea cursă pentru vaccinul anti-Covid există o grupă de vârstă care nu a fost luată în considerare până acum, cea pediatrică. Pentru copii şi adolescenţi încă nu au fost făcute teste pe scară largă pentru un vaccin, acestea vor începe probabil în primăvară.

„Nu este nimic sigur, dar cei care lucrează în domeniu consideră că primăvara este un moment probabil”, a spus Antonella Viola, director ştiinţific la Institutul de Cercetări Pediatrice Città della Speranza din Padova, la TG24 Sky, potrivit Mediafax.

„Dacă vaccinurile pentru adulţi vor fi aprobate la sfârşitul lunii decembrie, momentul pentru a începe testarea pe copii, de toate vârstele, va fi probabil primăvara”, a adăugat Antonella Viola. Pentru a începe totuşi testarea, trebuie mai intâi verificat dacă vaccinurile sunt sigure şi eficiente la adulţi: „Atunci vom începe să recrutăm câţiva adolescenţi. Ei vor fi vaccinaţi şi vom aştepta să vedem efectele şi abia apoi vom trece la copiii mai mici”.

În acest moment, dintre cele trei vaccinuri testate pe oameni şi cel mai aproape de a primi aprobare, „Pfizer a inclus deja copii cu vârsta de până la 16 ani şi a început recent un mic studiu până la 12 ani în SUA, pe câteva sute de copii". Pentru celelalte vaccinuri de la Moderna şi AstraZeneca, adaugă Viola, „nu se ştie, dar este probabil ca aprobarea la adulţi să fie aşteptată înainte de a începe procedurile pentru studiile pediatrice”.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.