Valea Lupului, fără carantină la 9 la mie. Ciurea, sub carantină la 6,5 la mie. Care-i explicaţia?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Valea Lupului, fără carantină la 9 la mie. Ciurea, sub carantină la 6,5 la mie. Care-i explicaţia?

Deşi are o rată de 6,59 la mie, Ciurea rămâne, parţial în carantină.

GALERIE
valea lupului
  • valea lupului
- +

Rată de infectare record pentru judeţ, la Valea Lupului: 8,84 de cazuri de îmbolnăvire de Covid la 1000 de locuitori, în ultimele 14 zile. Cu toate acestea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că în urma analizei efectuate în teren de către Direcţia de Sănătate Publică, nu se impune măsura carantinei pentru această zonă. 

Şi în municipiul Iaşi, după o scădere continuă în ultimele zile, incidenţa a crescut ieri din nou: 4,57 de cazuri la 1000 de locuitori, după 4,40 de cazuri/1000 locuitori înregistrate cu o zi înainte. În schimb, Ciurea, singura comună aflată parţial în carantină, rata a scăzut de la 7,09 de cazuri la 6,59, la Miroslava, de la 7,21, la 7,09, iar la Rediu, de la 6,85 la 6,47.

Ieri , au fost raportate 365 de infecţii cu noul coronavirus în plus faţă de ziua precedentă. De asemenea, au fost raportate trei decese în rândul pacienţilor COVID 19 aflaţi la ATI. La ora raportării, în reţeua COVID mai era un singur pat liber la ATI, respectiv la Spitalul CFR. În saloanele de confirmaţi din unităţile medicale mai erau disponibile, tot ieri, 178 de paturi. De asemenea, DSP a raportat trei noi focare, dintre care două sunt la Spitalul Clinic de Neurochirurgie. Mai exact este vorba de doi pacienţi şi cinci cadre medicale de la secţia de ATI şi opt cadre medicale de la UPU. Toţi cei depistaţi pozitiv au fost izolaţi la domiciliu sub monitorizarea medicului de familie, iar spaţiile au fost dezinfectate. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.