anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Văleleu: vin procurorii câtă frunză, câtă iarbă!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Ca o nelinişte lirică, de început de uichend, apăi să ştiţi că tare ne mai chinuie o mică întrebare de vreo două zile, stimaţi telespectatori. 

Asta după ce amicul nostru Archibald Tănase a aflat că procurorii de la DIICOT-ul ieşean ar avea mandate de percheziţii acasă la vile sau apartamente la mai mulţi angajaţi ai Hoperetei, apropiaţi de madama Beatrix.

Spuneţi şi voi: oare ce ar putea căuta acasă la aceştia procurorii? Că doar acte de şmenuit licitaţii nu pot fi acasă la atâţia oameni, că nu putea avea treabă cu aşa ceva oricine. Să fie oare partituri de contrabandă? Să fie opere de artă neînregistrate oficial, dar cu valori inestimabile?

Căci, la ce bârfeşte lumea, chestii de prizat sau de fumat, zău că nu putem crede aşa ceva.  Este imposibil...

Elucubraţia săptămânii

Pentru săptămâna care, iată, se încheie mâine, am pus deoparte cel mai tare dialog din toate timpurile pe teme politice, protagonistul fiind şeful haurarilor, fostul candidat la europarlamentare George Simion. Iată-l, aşadar, în toată splendoarea:

„Reporter: Vă feriţi să vă asumaţi oficial organizarea acestor proteste, pentru că vă temeţi că veţi fi acuzaţi că aţi încălcat legea?

G.S.: Nu-i asta problema. Atâta timp cât legea este nedreaptă, ea poate fi încălcată. Protestăm tocmai împotriva măsurilor de restricţie.

Rep.: Cine decide că o lege este nedreaptă?

G.S.: Opinia publică. 

Rep.: Şi cine este opinia publică în cazul de faţă?

G.S.: Poporul...”

Ei, poftim cultură!

Iaca şi poza!

Şi pentru că tot veni vorba de Georgică haurarul, iacătă şi poza din vremea în care Mihai Chirica, pe atunci orfan de partid, îl susţinea pe amicul propus de undeva din Răsărit drept candidat la europarlamentare.

Nu vrem să ne mai imaginăm ce calcule politice făcea pe atunci premarele, că iar ne punem mâinile în cap. Remarcăm doar că, acum, premarele îl atacă pe Georgică. Care-i chichirezul? Să fie oare ordin, vorba lui Dragnea?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.