Valentine's Day: nu există femeie urâtă, ci doar mască prea mică!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Valentine's Day: nu există femeie urâtă, ci doar mască prea mică!

GALERIE
Pup
  • Pup
- +

La jumătatea lui februarie s-a băgat Ziua Îndrăgostiţilor, pe ideea că decât să turbeze toată lumea, de plictiseală, cu ochii în televizor, mai bine să turbeze doar bărbaţii, de necaz, cu ochii în portofel. 

Azi e Valentine's Day, iar oamenii vor sărbători iubirea cu măşti pe faţă, ceea ce nu-i chiar rău, dintr-un punct de vedere: bărbaţii vor scăpa, astfel, de chinul bărbieritului, iar doamnele nu vor mai pierde vremea cu machiajul, cunoscând faptul că nu există femeie urâtă, ci doar mască prea mică (după cum am mai scris noi, anul trecut), aşa că în cele cinci ore câştigate vor mai găti ceva gustos şi hrănitor. Deşi 14 e mâine, unii au început să sărbătorească iubirea încă de ieri, pe motiv de week-end, cam aşa:

 *         *         *

Inspirat de Şoşoacă, primarul din Consumatori a organizat ieri, în ciuda restricţiilor, o serbare de Valentine's Day; nici în cinstea iubirii sătenii nu s-au spălat pe dinţi, dar au purtat măşti, să nu se simtă. După probe de defilare în cizme, fes şi pufoaică (fiind frig, nu s-a defilat în costume de baie) şi de băut a fost aleasă "Miss Consumatori"; după ce aleasa şi-a dat jos masca s-a descoperit că nu era Ramona Capsă, nepoata edilului, ci moş Aurel Pelican, clientul bufetului. Şi primarul din Mahmuri a organizat în fosta sală a Căminului Cultural, devenită sala Bufetului Comunal, o "serbare" (aşa se zice pe acolo) dedicată iubirii; din nefericire, a nins, iar dubele distribuitorilor, pline cu produse tematice (adică vin roşu şi rose), au rămas înzăpezite. Edilul a încercat să salveze situaţia şi a propus, în loc de acţiunea aşteptată, un concurs de poezii; după un ceas, din bietul primar s-au mai găsit doi nasturi, un pantof şi carcasa telefonului.

 *         *         *

Domnul Marian Glugă a plecat încă de ieri dimineaţa la munte, la cabană, împreună cu persoana iubită, Marcela (care poate fi la fel de bine şi un Marcel, ca să nu zbiere tinerii progresişti), să petreacă în doi o Zi a Îndrăgostiţilor romantică. Ieri, după apus, Marian se plimba singur pe o potecă înzăpezită de lângă cabană (pe Marcela o cam dureau şalele de la cărat bagajele), cu gândul la iubire şi la meandrele sale, când a auzit dintr-o tufă o voce groasă, care îi şoptea "Amor, amor, amor!". Avem informaţii cum că în chiar aceste clipe Marian se află tot în vârful bradului, pe aceeaşi creangă, aşteptând să vină pompierii cu o scară lungă; de jos, cabanierul i-a explicat că, de fapt, ce a auzit el n-a fost "Amor, amor, amor!", ci "Mor-mor-mor!" şi că dihania mare, cu blană cafenie, n-a fost Cupidon, nici măcar Dragobetele, ci ursul. Despre Marcela (sau Marcel) nu se mai ştie nimic.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.