Valentine’s Day, sărbătorit într-un mod inedit la un cunoscut restaurant din Iași

luni, 17 februarie 2025, 04:48
2 MIN
 Valentine’s Day, sărbătorit într-un mod inedit la un cunoscut restaurant din Iași

Dragostea s-a gătit în doi, vinerea trecută, la „Little Texas”. Sub îndrumarea bucătarului șef Dan Scripei, mai multe cupluri de îndrăgostiți au frământat, modelat și savurat paste făcute cu „iubire”, într-o atmosferă romantică de Valentine’s Day.

Cu mâinile pline de făină, participanții atelierului de paste au învățat secretele unor preparate autentice: Ravioli cu ricotta și Tagliatelle cu creveți și ierburi aromatice.

Ce ingrediente se folosesc pentru aluat

Bucătarul șef Dan Scripei le-a arătat cuplurilor din cadrul atelierului cum să prepare paste, pas cu pas, astfel încât fiecare să-și poată surprinde partenerul. Mai întâi s-a pregătit aluatul, baza oricărei paste reușite. S-a amestecat făina de grâu dur cu făina 000, ouăle, curcuma și sarea, frământându-se până s-a obținut un aluat elastic (aproximativ 10 minute). După ce aluatul s-a odihnit la rece, a trebuit întins cu sucitorul până a ajuns la grosimea potrivită, iar apoi a fost trecut prin mașina de paste până la nivelul 4 sau 5.

Pentru a prepara ,,Ravioli cu ricotta”, prima rețetă aprofundată, participan’ii au tăiat și aluatul în forme rotunde sau pătrate, după preferință. Pentru umplutură, au amestecat ricotta, spanacul tocat, parmezanul, crema de brânză, sarea și piperul.

CITESTE SI: Dragoste la prețuri accesibile – cele mai inspirate cadouri de Valentine`s Day, cu doar 100 de lei – FOTO/VIDEO

,,Puneți câte o linguriță din această compoziție pe jumătate din formele de aluat, umezind marginile cu apă. Acoperiți cu cealaltă jumătate de aluat și sigilați bine marginile, eliminând aerul din interior. Pentru sos, puneți untul într-o tigaie încăpătoare, adăugați usturoiul și salvia și lăsați-le să-și elibereze aroma. Între timp, fierbeți raviolii în apă cu sare timp de 4-6 minute, apoi transferați-i direct în tigaie. Amestecați ușor, reducând focul, până obțineți un sos cremos”, le-a indicat bucătarul cursanților.

După „ravioli cu ricotta” s-a trecut la „tagliatelle cu creveți”

În paralel cu prepararea raviolilor, toți cei prezenți au pregătit și tagliatellele cu creveți. Au întins iarăși aluatul și l-au trecut prin mașina de paste, apoi l-au tăiat în formă specifică. După tăiere, pastele au fost fierte în apă cu sare timp de 4-6 minute.

Într-o tigaie încăpătoare, s-a topit untul și s-a adăugat usturoiul pentru aromă. Creveții au fost gătiți timp de aproximativ 5 minute, asezonați cu ierburi de Provence, apoi s-a adăugat busuiocul și restul de unt. Pastele fierte au fost adăugate în tigaie, amestecate cu sosul până s-a topit untul, obținându-se o textură cremoasă și aromată. Ulterior, cuplurile au învățat să monteze pastele pe farfurie, presărând nucă mărunțită și decorând cu microplante, pentru un aspect elegant și apetisant.

La servire, toată lumea a savurat propriile paste gătite cu atenție și pasiune. Atmosfera a fost completată de un pahar de vin.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii