Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Valuri de indignare împotriva lui Arafat pe internet: "Ruşine, aţi ajuns o cârpă a comuniştilor criminali chinezi"

GALERIE
arafat
  • arafat
- +

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a stârnit valuri de indignare pe Internet, atrăgându-şi numeroase critici, după ce DSU a pus pe Facebook o postare laudativă la adresa Chinei, care a donat o serie de echipamente de protecţie. Postarea a fost însoţită de fotografii cu Arafat şi ambasadoarea Chinei şi vine în condiţiile în care în spaţiul public au apărut informaţii despre faptul că regimul comunist chinez condiţionează acordarea de ajutoare de acţiuni de PR care să-l legitimeze.

Mai exact, statelor care primesc ajutoare li s-ar cere să trimită oficiali de prim rang la sosirea transporturilor, pentru a face fotografii şi filmuleţe cu oficialii chinezi. În felul acesta, China, ţară acuzată că a ascuns izbucnirea pandemiei, ceea ce a permis răspândirea ei necontrolată pe glob, ar urmări să-şi spele imaginea şi să se prezinte drept salvator.

Redăm postarea DSU şi câteva dintre comentariile stârnite de aceasta:

"Astăzi, 15 aprilie, Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei a găzduit vizita excelenţei sale Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, doamna Jiang Yu.

Activitatea, desfăşurată în prezenţa secretarului de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. RAED ARAFAT, a inspectorului general al IGSU, general de brigadă DAN-PAUL IAMANDI a fost prilejuită de donarea unor echipamente de protecţie necesare echipajelor medicale şi a celor operative angrenate în lupta pentru combaterea infecţiei cu COVID-19.

Astfel, cele 90.000 măşti de protecţie, 500 de combinezoane de protecţie şi substanţe de dezinfectare achiziţionate de compania chineză, prin grija reprezentantului diplomatic la Bucureşti, vor fi distribuite pompierilor salvatori şi personalului medical din ţară, în perioada următoare.

Adresăm muţumirile şi apreciarea noastră pentru acest demers care completează seria iniţiativelor umanitare din această perioadă menită să asigure necesarul de echipamente celor aflaţi mereu în linia întâi, în misiunile de sprijin pentru cetăţean", scriu reprezentanţii DSU.

Redăm câteva dintre comentariile stârnite de postare:

"Iată că după săptămâni de presiuni diplomatice insistente, cum vă spuneam că se fac în toată Europa în perioada asta, cineva a cedat şi la Bucureşti: foto-op cu ambasadoarea Chinei, ca să aibă ăştia ce trimite acasă la Beijing, pentru propagandă la popor, îndeplinindu-şi astfel targetul.

E vorba de Raed Arafat, care va fi prezentat în presa chineză drept ministru, vorbind în numele guvernului. Anunţul pentru români e strategic de imprecis, nefiind clar cine donează şi pe ce bani, fiind menţionată acolo o companie nenumită Putem bănui că e vorba de Huawei, celebra “firmă privată independentă de autorităţi”. Dacă presa îi va cere detalii lui Arafat despre operaţiune, mă îndoiesc că le va obţine", scrie expertul Sorin Ioniţă.

"E bine că a venit doar dacă a prezentat scuze pentru felul deficitar şi opac în care guvernul chinez a gestionat şi comunicat despre covid-19 în perioada decembrie-ianuarie", scrie activistul Cristian Şoimaru.

"Max 10.000 $ preţ de producţie. Şi aşa au câştigat reclamă de cel puţin 1 mil.$. Ambasadorul primeşte medalie", scrie fostul ministru Marius Bostan.

"Dăruieşte viaţă! Ştefan Mandachi? Zi de bine? Magic Home? Şi muuuuulte altele ...vă sună cunoscut? Voluntarii de la Unifarm care căută furnizori şi reuşesc să aducă în ţară cele trebuincioase...împreună cu angajaţii Unifarm lor când o să le mulţumiţi? Să vă fie ruşine!", opinează şi jurnalista Camelia Badea.

"Ruşine să vă fie ! După ce au exportat cu generozitate în toată lumea mizeria asta de virus made în China mai au şi tupeul să facă pe marii salvatori. Ruşine dl Arafat, ce aţi fost şi ce aţi ajuns, o cârpă a comuniştilor criminali chinezi, asta după ce aţi slujit la oligarhia postcomunistă autohtonă numită pesedeu. Ruşine!", scrie Eugen.

"Ăsta a fost trocul?? Ei fac o donaţie şi voi îi mai spălaţi puţin?", întrebă Robert.

"Dar mulţumiţi-le şi că au mascat epidemia de coronavirus la început şi că din cauza lor suferă toată planeta. Să vă fie ruşine!", îşi exprimă indignarea Alexandru.

"Ruşine! Cum puteţi primi reprezentanţii ţării generatoare de pandemie să ne ...ce ? Aţi acceptat întâlniri cu reprezentanţii RP Chineze de dragul pozelor de grup ale tov. ARAFAT? Cu reprezentanţii ambasadei SUA nu făcea poze.....Au ajuns instituţiile româneşti sub influenţa marketingului comuniştilor chinezi care încearcă să îşi spele imaginea de responsabili totali ai crizei globale mondiale actuale ...execrabil ...Efortul chinezilor de a-şi spăla imaginea în disperare de cauză este extrem de agresiv şi este mascat sub forma unor anume ajutoare frăţeşti care de fapt sunt zero barat.....", adaugă şi Danny.

Reamintim că autorităţile chineze sunt acuzate că au ascuns izbucnirea epidemiei şi au încercat să muşamalizeze totul, permiţând astfel răspândirea virusului. Acest lucru s-ar fi petrecut cu ajutorul OMS, condusă de etiopianul Tedros Adhanom Ghebreyesus. Fost membru al partidului comunist etiopian, acesta reprezintă o ţară îndatorată Chinei şi este acuzat că, în loc să protejeze ţările lumii informând corect, a devenit portavocea Chinei. De altfel, viceprim-ministrul Japoniei, Aso Taro, a declarat, în Parlamentul de la Tokyo, că OMS ar trebui să se numească Organizaţia Chineză a Sănătăţii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri