Vama din Iași, acuzată de practici mafiote de oamenii de afaceri din Suceava
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Vama din Iași, acuzată de practici mafiote de oamenii de afaceri din Suceava

GALERIE
vama iasi
  • vama iasi
- +

In timp ce mărfurile unor importatori suceveni zac blocate cu săptămânile la Direcția Regională Vamală Iași, deși au toate actele în regulă, alți afaceriști sosiți în același timp și cu același tip de marfă trec prin vamă instantaneu. Directorul instituției ieșene, Dănuț Bolohan, nu este deloc străin de mediul de afaceri sucevean, el fiind până acum câțiva ani director executiv al Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Suceava, potrivit obiectivdesuvceava.ro 

Mai mulți importatori suceveni se plâng în ultima perioadă că afacerile le sunt date peste cap, pe lângă încurcăturile legate de pandemie, de problemele pe care le întâmpină la Direcția Regională Vamală (DRV) Iași.

Practic, mulți oameni de afaceri spun că s-au trezit cu mărfurile aduse de peste mări și țări ținute cu săptămânile prin parcările DRV Iași, afacerile fiind blocate cu totul. Nu poate fi vorba despre oarece probleme pe care le-ar întâmpina vama de la Iași, din moment ce, conform acelorași surse, transporturi ale altor firme sunt vămuite practic în aceeași zi în care camioanele se prezintă la sediul Direcției Vamale.

Inevitabil, afaceriștii lăsați să aștepte uneori și câte o lună până funcționarii DRV Iași le întocmesc hârtiile susțin că, de fapt, ar fi vorba despre favorizarea unor concurenți cu același profil de activitate, întârzierile respective având scopul clar de a-i scoate din piață.  Situațiile prezentate de unii importatori suceveni afectați de aceste tergiversări inexplicabile par a avea la bază același scenariu, de altfel ușor de intuit. Conform surselor din domeniu, câteva firme din Suceava, relativ cunoscute, ar beneficia de protecția unor funcționari din Direcția Regională Vamală Iași și, astfel, de multe ori, camioanele cu mărfuri ale acestora trec prin Vama ieșeană aproape instantaneu. În același timp, transportatorii și importatorii fără “trecere” pe la șefii de la DRV reclamă că, deși au ajuns în același timp cu “favorizații”, au același tip de marfă și au actele în regulă, documentele de vămurie le sunt blocate fără motiv zile în șir.

Situația ar cunoscută și de directorul Direcției Regionale Vamale Iași, Dănuț Bolohan. Acesta este un foarte-foarte bun cunoscător al mediul de afaceri sucevean, el fiind până acum câțiva ani inspector vamal principal și director executiv al Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Suceava, cum se numea înainte structura care îngloba actualele Birouri Vamale din județ. De altfel, Bolohan a și fost cer­-cetat penal în două dosare în perioada în care activa la Vama din Suceava, fiind acuzat, printre altele, și de legături “prea strânse” cu unele firme sucevene.

Dănuț Bolohan a fost numit în funcția de director al Direcției Regionale Vamale Iași în aprilie 2020, însă a deținut această funcție și în guvernările liberale anterioare. Regionala are în subordine vămile județelor Bacău, Neamț, Vaslui, Iași, Botoșani și Suceava.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Cosmin PAȘCA

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Într-o ţară în care trenurile care transportă butuci la export stârnesc mai multe lacrimi pe Facebook decât imaginile cu pacienţii de la terapie intensivă, un astfel de subiect ar fi trebuit să scandalizeze opinia publică şi să producă un cutremur în structurile de putere din Palatul Victoria şi „conacul” din Modrogan.

Filmuletul zilei

opinii

Canonizare

Codrin Liviu CUȚITARU

Canonizare

„Dispariţia mea fizică devenise o urgenţă istorică... Iată că pigmeii mă venerează în sfârşit! Îmi pun numele pe plăcuţe, îmi sculptează chipul, îmi ridică osanale. S-a făcut dreptate. Acesta a fost dintotdeauna raportul real dintre mine şi ei! Ei, muritorii prosternaţi în admiraţie pentru adevăratul maestru, eu, olimpianul - nu bietul Hermes, ci Zeus, cum ar trebui de fapt să mă cheme, dacă ai mei ar fi fost un pic mai inspiraţi!”

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

Bogdan ILIESCU

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

„Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one./ Realitatea este doar o iluzie, deşi una foarte persistentă” - Albert Einstein

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

pulspulspuls

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Filmuleţul cu ameninţarea auditului la adresa şefilor de la Romsilva din judeţe puşi de PSD ca să-şi dea demisia şi să lase locul celor de la PNL, difuzat alaltăieri de băieţii de la Recorder, cică a picat cum mai prost nu numai pentru Gelu Puiu, băiatul de mingi al lui Flutur bucovineanul încă de pe vremea când era şef de ocol la Cârlibaba, cel care dădea telefoanele, sau pentru Alexe de la Iaşi, şeful lui, ci mai ales cică pentru PNL şi Cîţu. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.