Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Vânătoarea din partidoi, mai dihai decât cea de la Stambul

GALERIE
puls
  • puls
- +

Toată lumea vorbeşte acum de epurările din Turcia şi de vânătoarea de trădători pe care a pornit-o Erdogan, spunând că de fapt e răfuială politică şamd. Aşa o fi, dar din cauza turcilor nu mai vedem ce se întâmplă pe la noi prin ţară, ba chiar prin târgul nostru. 

De-un paregzamplu, la partidoiul din târg se poartă de vreo două săptămâni o vânătoare de trădători mai dihai decât la turcaleţi, ca să se afle cine au fost cei care au votat împotriva prezidentului Maricel, făcând astfel ca scorul cu care a câştigat acesta să fie firav, doar cu un punct peste liberali. Primul pe listă a fost trecut Castanciu, care se jură că nu-i adevărat, ba chiar a prezentat poza cu votul său. Al doilea pe listă a fost pus TralaLaicu, omul lui Castanciu, alţi vreo doi fiind trecuţi imediat după el la consemn. Dar problema care se pune este următoarea: Dacă Maricel ar fi picat, cine ar fi fost primul mătrăşit din partid? Răspunsul este unul singur şi anume Victorel şi Castanciu. Nu este atunci ilogic să fi trădat Castanciu? Aşa pare. Atunci, cine a trădat? Enigma se amplifică dacă ne gândim că putem trece la duşmani şi numele de Deşalaru, candidatul susţinut de liberali la postul de vice. Mare mister, care arată că, iată, o lovitură de palat eşuată la Iaşi nu-i aşa de uşor de descifrat cum a fost cea de la Stambul. Încă o dată se dovedeşte că moldovenii sunt mai tari ca otomanii. Suntem urmaşii lui Ştefan, cum altfel!

Negocieri dure la Bucale, ce privesc Iaşul drept în ochi

Vă povesteam ieri aicea la rubricuţă, cu fotografii şi tot tacâmul, cum a fost prins, de un serviciu concurent probabil, şăful şpionilor de la nivel naţional, ieşeanul Răzvănel, cu pantalonii în vine pe litoral la Neptun taman în ziua cea mai importantă a mandatului lui, când trebuia să fie la slujbă ca să emită rapoarte despre lovitura din Turcia. Şi vă mai spuneam acolo că, în urma evoluţiei recente a evenimentelor, cică Răzvănel va trebui să se retragă de la şăfia şpionilor, zice-se căci cu tot concursul lui Jo Hanis. Dar nu despre asta voiam să vă vorbim azi aicea, ci despre ce va fi după.

Gurile rele, dar bine informate din politichia de la Bucale zic că Răzvănel îşi negociază deja retragerea în aceste zile. Iar printre frânturi s-ar fi auzit şi varianta potrivit căreia şăful şpionilor ar fi amator, la o adică, şi de un post de sinator la Iaşi, dacă altceva mai de soi nu se poate, cererea de debut la negocieri fiind, cică, postul de premier sau vice.

Ghici cine poate deja să plângă în pumn, în cazul în care Răzvănel va obţine o astfel de promisiune de la leberali? Haideţi că vorbim mâine pe tema asta! Mai pe larg, căci e chiar mişto, şi sunt multe de spus!

Fără surprize la alegerile din toamnă: iaca şi ce de!

Una scurtă la final şi despre postul de viitor premier, că tot am vorbit mai sus despre el. După cum circulă zvonurile prin politichia din Capitală, cică în ciuda tuturor presiunilor făcute asupra lui, Ciol Loş nu se va înscrie în nici un partid până la alegeri, dar cică face el presiuni la rândul său pe la partide ca să rămână premier şi după alegeri. Totul, zice-se, în baza unui plan pe termen mediu care să reformeze practic statul. Atenţie mare, că are deja un important susţinător: Jo Hanis!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri