Vând AUR coclit

vineri, 24 mai 2024, 03:00
1 MIN
 Vând AUR coclit

Impresia pe care ți-o dau candidații AUR la Iași e cea de adunătură, de gașcă încropită peste noapte, la întâmplare, din ce-au lăsat alții pe din afară sau de care s-au debarasat, în niciun caz de vreo oaste de „viteji” pornită să schimbe sistemul din temelii, cum vrea partidul lui Simion să ne facă să credem despre el, în general.

Sunt semne că AUR va suferi la Iași un eșec umilitor la alegerile din 9 iunie. Pe lângă sondajele de care mai aud prin culisele politicii locale, pe care însă cei ce le comandă preferă, din motive tactice, să le țină doar pentru uz intern și care înregistrează un trend descendent în privința AUR, mai sunt și alte indicii. Un observator atent poate sesiza, spre exemplu, cum stau lucrurile în privința AUR în mediul online, mai ales în social media. Mai exact, cât de prost stau. Îi urmăresc de câteva luni pe candidații AUR la primăria Iașului și la președinția Consiliului Județean, pe Tudor Ciuhodaru, respectiv Marius Ostaficiuc, dar mă uit și la activitatea online a partidului la nivel local și nu văd niciun pic de entuziasm. Din nicio parte, nici dinspre candidați, nici dinspre electorat. Nimic din spiritul de luptători aprigi cu Sistemul, spirit care devenise marcă a partidului condus de Simion. O campanie total anostă, fără suflu, făcută să fie acolo, să nu zică lumea că nu fac și ei ceva.

Cumva de așteptat. În primul rând vorbim de doi candidați care nici n-au cum să inspire prea multă încredere, doi candidați reciclați de pe la alte partide, unul mai vechi și mai hârșâit ca celălalt. Ce le-ar mai putea spune ieșenilor unul ca Tudor Ciuhodaru, un politician care a trecut prin atâtea partide, că nici el cred că nu le mai ține șirul și prin atâtea candidaturi la funcții publice, că doar asta la primărie îi mai lipsea. Te uiți la el și nici nu mai știi de unde să-l iei, că a fost de toate și peste tot și n-a lăsat nicăieri nicio urmă. Celălalt, Marius Ostaficiuc, e mai puțin notoriu decât Ciuhodaru, dar asta nu pentru că ar fi mai nou intrat în peisaj, ci doar pentru că stă mai prost cu „vrăjeala”, cu PR-ul personal. Dacă la Ciuhodaru te uiți ca la un circar, când vorbește Ostaficiuc, adormi. Iar asta e valabil și pentru ceilalți candidați de pe listele lor de la locale, CL și CJ. Niciunul mai de doamne-ajută, mai cu nerv. În schimb e plin de dubioși, de personaje cu interese economice obscure sau de-a dreptul mafiote. Unii chiar vin direct de sub pulpana lui Chirica. Iar lucrurile astea se știu, iar acolo unde nu se știu, se transmit din gură în gură, că lumea-i mică.

Oricum, impresia pe care ți-o dau candidații AUR la Iași e cea de adunătură, de gașcă încropită peste noapte, la întâmplare, din ce-au lăsat alții pe din afară sau de care s-au debarasat, în niciun caz de vreo oaste de „viteji” pornită să schimbe sistemul din temelii, cum vrea partidul lui Simion să ne facă să credem despre el, în general. AUR coclit, cam asta avem la Iași. Unii spun că de fapt situația e valabilă și la nivel național, că partidul lui Simion o va lua usturător pe 9 iunie, că se cam dezumflă. Nu m-ar mira nici asta, dacă tot ce le-au mai rămas ca „argumente” în lupta Sistemul sunt niște scenete penibile, în care-i pun de-a valma pe Ștefan cel Mare, Vlad Țepeș și Mihai Viteazul cu popa Terheș, Garcea și Ramona lui Varan.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii