anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Vânzări bune ale scriitorilor ieşeni la Salonul de la Paris

De altfel, vânzările româneşti au fost mai bune decât cele spaniole, cotate cel mai sus anterior manifestării.

GALERIE
dan lungu
 • dan lungu
- +

 Scriitorii ieşeni care au reprezentat România la Salonul de Carte de la Paris au reuşit să se facă remarcaţi la standul ţării noastre. Dan Lungu şi Lucian Dan Teodorovici s-au situat pe locurile IV, respectiv V în topul vânzărilor din literatura românească.

Astfel, romanul „Cum să uiţi o femeie”, semnat de Lungu şi tradus de Laure Hinckel pentru Editura Jacqueline Chambon, a stârnit interesul publicului amator de lectură, chiar dacă a fost lansat în Franţa acum doi ani. „Au fost foarte mulţi cumpărători la Salon. Ce m-a surprins pe mine a fost că aceşti vizitatori erau foarte pregătiţi de acasă, mulţi mi-au spus că au început să citească despre România, că au mers la bibliotecă şi au cerut autori români sau albume. Ştiau ce caută, ce vor, veneau cu listuţa făcută de acasă”, povesteşte Dan Lungu. Scriitorul spune că acest fenomen este specific francezilor şi nu l-a întâlnit la târguri de carte din alte ţări. „E un public foarte deschis, curios, care pune multe întrebări, aplicate pe carte, pe ce ai declarat în interviuri”, completează directorul Muzeului Literaturii Române. Una dintre suprizele de la Salonul de Carte de la Paris a fost faptul că literatura română s-a vândut mai bine decât cea spaniolă, chiar dacă aceasta era mai bine cotată la debutul evenimentului. „E uşor paradoxal că la ţările cu literatură cunoscută nu s-a vândut aşa multă carte. Explicaţia este că atunci când o ţară este cunoscută şi autorii promovaţi, lumea cumpără pe parcursul anului cărţile. La târguri nu sunt reduceri”, mai arată ieşeanul. După primele estimări, Lucian Dan Teodorovici s-a clasat pe locul al cincilea, romanul „Matei Bruno”, editat în franceză de Gaia, fiind apreciat de vizitatori

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.