Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Vânzările Antibiotice SA la export sunt în creştere cu 21%

GALERIE
antibiotice SA
  • antibiotice SA
- +

Compania estimează că anul acesta veniturile totale vor atinge 345,8 milioane de lei. Tinta de profit a fabricii a fost afectată de taxa „claw back”.

Producătorul român de medicamente Antibiotice SA Iaşi, unde acţionar majoritar este Ministerul Sănătăţii, a raportat afaceri de 55,4 milioane lei în primul trimestru din 2017. În primele trei luni din acest an, societatea a realizat vânzări pe pieţele externe în valoare de 7,10 milioane de dolari, în creştere cu aproximativ 21% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit raportului transmis de conducerea Antibiotice SA către Bursa de Valori din Bucureşti (BVB).

„Creşterea exporturilor a fost reprezentată de vânzările de produse finite în special în zonele Asiei de Sud-Est, Statele Unite ale României şi Rusia - Comunitatea Statelor Independente, principalele produse comercializate fiind din clasa antiinfecţioase, tractul digestiv şi produse cardiovasculare. În ceea ce priveşte vânzarea Nistatinei substanţă activă, compania şi-a consolidat poziţia prin înregistrarea pe piaţa Statelor Unite ale Americii, o piaţă strategică pentru Antibiotice în vederea maximizării rentabilităţii produsului”, se specifică în document.
 
Compania a raportat pentru trimestrul I din 2017 un profit brut de 5,34 milioane lei, în scădere cu 28% atât faţă de anul 2016, cât şi faţă de valoarea planificată în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli (BVC), scădere cauzată de valoarea superioară a taxei „claw back”, care a crescut cu 1,8 milioane lei faţă de nivelul bugetat şi cu 2,1 milioane lei mai mare ca în 2016. Această taxă impune producătorilor de medicamente să returneze statului o parte din profitul realizat în urma vânzărilor de medicamente compensate care depăşesc suma alocată acestora de la Fondul Naţional de Asigurări. La data de 31 martie 2017, activele societăţii au atins nivelul de 561,38 milioane lei, în creştere cu 5% comparativ cu începutul anului. Conducerea Antibiotice SA estimează că, în 2017, veniturile totale ale companiei vor fi cu 0,2 procente mai mari faţă de cele înregistrate în 2016. Veniturile totale pe anul în curs vor însuma 345,8 milioane de lei, iar profitul brut va fi de circa 34,9 milioane de lei, au estimat oficialii societăţii în BVC.
 
Conducerea fabricii de medicamente din Iaşi estimează pentru 2018 venituri totale de 352,1 milioane lei, iar pentru 2019 de 369,8 milioane lei, conform aceluiaşi document. Printre investiţiile bugetate de companie se numără amenajarea unui depozit nou pentru materii prime pentru biosinteză şi construirea unei noi unităţi de producţie pentru unguente şi supozitoare. Pentru anul în curs şi 2018, conducerea fabricii are în vedere achiziţionarea de noi echipamente, instalaţii, diverse dotări şi aparatură de laborator, toate de ultimă generaţie, în scopul retehnologizării fluxurilor de fabricaţie. „Pentru dezvoltarea portofoliului de medicamente destinat pieţei interne şi internaţionale, 31 de proiecte noi de cercetare-dezvoltare se derulează în anul 2017, 11 produse aflându-se în etape finale de cercetare, cu depunere la autorităţile de autorizare până la sfârşitul anului. Pentru a asigura condiţiile necesare atingerii obiectivelor anului 2017 din Planul de afaceri 2017-2020 au fost atraşi un număr de 31 de salariaţi pentru înlocuirea personalului pensionat şi au fost organizate programe de instruire specifice fiecărei direcţii de specialitate, în conformitate cu nevoile identificate pe structurile organizatorice, programe menite să asigure creşterea performanţelor salariaţilor”, se menţionează în raportul trimestrial. Statul român, prin Ministerul Sănătăţii, deţine 53% din titlurile companiei ieşene, iar cel mai important acţionar minoritar este Societatea de Investiţii Financiare Oltenia, cu 13,7 procente. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri