Vara are gust de grătar!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 13.06.2021

Vara are gust de grătar!

GALERIE
123456
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
- +

Vara este, probabil, cel mai așteptat anotimp. În ciuda temperaturilor toride implicite, vara ne trezește acel ceva ce ne bucură întreaga ființă. Să fie zilele mai lungi, serile mai plăcute sau vibrațiile cu iz de vacanță ce însoțesc, aproape invariabil, acest sezon?
 

Experiența senzorială

      Soare, mare, munte, călătorii, prieteni, relaxare, sandale, bere, gheață, rece, înghețată și  limonadă sunt printre cele mai uzitate cuvinte ale momentului. La care se adaugă, cu intenția deloc disimulată a ocupării poziției fruntașe, grătarul, ce vine la pachet cu o experiență senzorială dintre cele mai plăcute: sfârâieturi pofticioase, arome irezistibile, încântare vizuală și gust incitant, inegalabil și inconfundabil. Iată de ce vara are gust de grătar!

Preparate de vară

      La Bellaria Hotel sezonul estival se petrece în Grădina de Vară, la adăpost de căldura toropitoare a orașului, în companie aleasă și cu bucate de sezon. Frigăruile de pui picante, cu ardei iute și legume,  servite cu rondele de cartofi la grătar, deschid seria propunerilor gastronomice de vară. Pentru domni și nu numai, cotletul de porc cu os, cu rondele de cartofi, porumb, morcovi, ceapă și ciuperci, pregătite la grătar sau fleica de porc la grătar (cu rondele de cartofi și sos de smântână cu mujdei și mărar) sunt opțiuni ce le vor stârni interesul. Din meniul de vară nu putea lipsi un preparat de moment, ce este pe placul multor gurmanzi: cartofi noi, pregătiți în ceaunul încins, serviți cu brânză de burduf și mămăliguță aburindă. Meniul complet poate fi consultat aici.

Răcorește setea

     Băuturi răcoritoare completează propunerile gastronomiei văratice: berea artizanală Nemțeana, citronadă și limonadă proaspete, cu sau fără gheață, precum și o bunătate de ceai rece, pregătit în bucătăria Restaurantului Rustic, fără adaos de arome artificiale. Desigur, toate bucatele și băuturile din meniul Restaurantului Rustic, cu specific tradițional românesc, pot fi savurate în tihna, în Grădina de Vară de la Bellaria Hotel, la 7 minute distanță de agitația urbană.

Sunteți bineveniți!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Lăsaţi selecţionerii în pace

Nicolae GRECU

Lăsaţi selecţionerii în pace

Din 2008 încoace, la naţională a fost o permanentă foşgăială browniană, o revoluţie permanentă troţkistă, din care n-a ieşit nimic bun.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Autorul reia seria de foiletoane dedicate amintirilor din copilărie. De data aceasta, mecanismul nostalgic este focalizat spre iniţierea în arta umilă a pescuitului cu undiţa.

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

pr. Constantin STURZU

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

O ştiam cu mult înainte de a o întâlni. În 1997, tânărul ieromonah Nichifor Horia, actualmente PS Nichifor Botoşăneanul, îmi încredinţa, spre lectură şi zidire, un manuscris. Era povestea unei convertiri, cu însemnări de jurnal, cu multe reflecţii şi zbateri existenţiale. În fapt, o adevărată spovedanie. Semna cu pseudonim nu pentru că nu avea puterea asumării unei mărturisiri publice, ci pentru că nu dorea să atragă atenţia asupra ei. În pofida discreţiei, avea să devină din ce în ce mai cunoscută.

Online în pandemie

Ciprian IFTIMOAEI

Online în pandemie

Statistici privind accesul populaţiei la tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

pulspulspuls

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Ehehee, dragilor, oare cum să facem noi şi să dregem pe azi, uichend fiind, să nu vă plictisim sau încrunţim frunţile tot cu nărozii din politichii, ci doar cu mondenităţi locale şi vesele, dar nici să ne depărtăm prea tare de subjectul zilei, ăla pentru care mulţi nădragi tremură de vreo două zile pe la palatul cel roznovan, dar şi mai jos, spre sediul din Podu Roş (hop: iaca şi rima!)? 

Caricatura zilei

Răposat reclamant

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.