Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

duminica, 03.12.2023

Advertorial

Vasile Cîtea: „Avem soluții pentru combaterea creșterii la energie electrică și gaze naturale, dar demnitarii au ochelari de cal. Trezirea!” (P)

GALERIE
vasile citea dep
  • vasile citea dep
- +

Trăim vremuri tulburi și ne așteaptă zile și mai negre. Guvernul continuă să mintă că s-a axat pe investiții, însă a ratat primul apel pentru depunerea proiectelor în Fondul de Modernizare, în care România are la dispoziție 10 miliarde de euro pentru investiții în capacități de producție de energie.

Cei din conducere și-au luat, din nou, ochelarii de cal și s-au reîntors la campania prin țară, în tabere diferite, desigur.

PSD a prezentat soluțiile pentru combaterea creșterii prețurilor la energie electrică și gaze naturale. Noi facem munca lor, iar ei se afișează cu românii naivi. Cu o partea din ei, pentru că se pare că ulciorul nu merge de multe ori la apă. Pe lângă pozele triumfale prin orașele României în care arată cât de așteptați sunt, apar și celelalte poze în care ei sunt așteptați, așa este, însă cu pancarde, cu mesaje, cu oameni nemulțumiți, cu oameni care au ajuns la capătul puterilor. Traversăm o perioadă sumbră din toate punctele de vedere, iar acum, mai mult ca niciodată, este nevoie de viziune clară pentru a ieși la capăt cu bine. Pandemia ne-a făcut să vedem altfel lucrurile, să învățăm să economisim, să ne responsabilizăm, dar să și tolerăm zero. Nu mai putem tolera nepăsarea lor!

Totul va deveni mai scump, iar majoritatea românilor nu va face față!  Ne apropiem de acea jumătate la sută care suferă deja de sărăcie energetică.

Sunt români înștiințați că furnizorul de gaz le va crește facturile din octombrie, dar sunt și români care au plătit facturi duble față de ce plăteau înainte.

Este strigător la cer ca România să fie printre singurele țări care nu reușește să găsească soluții. Nu spun că doar noi avem probleme, mai sunt țări europene, dar nu este normal ca românii să fie abandonați, neajutați. Cu toții am fost afectați din punct de vedere al sănătății. De ce să fie afectată și sănătatea economică?

De ce Guvernul italian a reușit să găsească soluții de mijloc, folosind fonduri publice, astfel încât să vină în sprijinul cetățenilor și pentru a nu înregistra pierderi substanțiale în buget? În paralel, Spania va scoate la licitaţie un număr suplimentar de certificate de poluare, care  valorează în jur de 900 milioane de euro, iar sumele strânse unde credeți că vor merge? Ei bine, banii vor fi utilizați la reducerea facturilor consumatorilor.

Soluții sunt, alții au căutat și au găsit!

La noi, în România, unde sunt guvernanții care să urmărească și drepturile cetățenilor?

De ce românii trebuie să consume energie precum în țările din Africa?

De ce să le fie frică să deschidă becul?

Românii nu sunt doar pretextele guvernanților în fața UE. Sunt cei care trebuie să beneficieze de sprijin, chiar și în momente dificile, cum sunt acestea.

În continuare vom lupta pentru ei, noi ne cunoaștem atribuțiile. PSD a știu întotdeauna să pună pe primul loc bună-starea românilor!

Vasile CÎTEA
Deputat de Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Un caz şcoală despre cât preţ pune primarul Mihai Chirica pe interesul Iaşului şi al ieşenilor şi cât contează pentru el sintagma Iaşul – Capitala Culturală a României, de care, de altfel, abuzează în discursuri publice până la saţietate. E vorba de cazul Baia Turcească.

opinii

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Alexandru CĂLINESCU

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Fapt este că tânărul Pleșu se mișca dezinvolt nu numai în zona artelor plastice. dar și în teritoriul literaturii sau în acela al filosofiei. Teoretiza reușind să evite ariditatea conceptuală, era erudit fără pedanterie, scria de pe atunci admirabil, în egală măsură nuanțat și precis. Sunt pagini pe care, dacă îmi este permis să fac o supoziție, cred că le-ar semna și astăzi.

Jurnalul lui Asachi (7)

Neculai SEGHEDIN

Jurnalul lui Asachi (7)

Puțină lume poate reproduce un vers din Asachi, sau un titlu din opera acestuia. Puțini dintre noi știm ce a făcut, de fapt, Asachi în cultura română. Cu toate acestea, Asachi are o mare valoare simbolică, este un bun național, un blazon al culturii noastre, fiind, pur și simplu, …Asachi!

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

pr. Constantin STURZU

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

Următoarea „mişcare”, cea de a treia, este cea mai delicată şi necesită multă îndrăzneală. Vedem că Hristos nu-l cruţă deloc pe acel tânăr evlavios şi râvnitor, ci îi pune în faţă o alegere mai mult decât incomodă: aceea de a-şi vinde averea, de a împărţi totul săracilor şi de a urma cu totul Fiului lui Dumnezeu. 

pulspulspuls

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Una tare pe azi, stimaţi telespectatori: voi ştiţi care este ultimul zvon ce tropăie băţos prin politichia mâloasă de Bahlui de sar stropi murdari în toate derecţiile, inclusiv pe pereţii cei galbeni ai sediului proaspăt văruit din Podu Roş? 

Caricatura zilei

Drona cu bunătăți

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri