Vasile Cîtea: „Mult succes în noul semestru! Profesori, elevi, părinți, răbdarea este în continuare o virtute pe care trebuie să o educăm, fie la orele de clasă, fie în online” (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.05.2021

Advertorial

Vasile Cîtea: „Mult succes în noul semestru! Profesori, elevi, părinți, răbdarea este în continuare o virtute pe care trebuie să o educăm, fie la orele de clasă, fie în online” (P)

GALERIE
Citea_Vasile
  • Citea_Vasile
- +

Perioada temporară promisă elevilor privind reîntoarcerea pe băncile școlilor continuă să fie o incertitudine.

La nivel național și chiar la noi în județ, ratele de infectare au o tendință de scădere, dar chiar și așa nu avem încă un răspuns clar la întrebarea: „Se întorc copiii luni la şcoală sau nu?”
Conform declarațiilor făcute de Guvern, totul pare a se rezuma la cele trei scenarii existente, respectiv: roșu, galben, verde și implicit, la numărul cazurilor de îmbolnăvire de Covid 19 din fiecare localitate în parte.
Statistic, peste 2,4 milioane de copii revin luni în bănci, conform analizei făcute de Ministrul Educaţiei, adică 80 la sută din numărul total al elevilor din România.  
Pentru cei 80 % din bănci, 20 % din online, profesori și părinți deopotrivă, răbdarea va fi noua disciplină, introdusă încă din pandemie, pe care vor trebui să o studieze, pentru că în momentul de față, revenirea copiilor la școală depinde de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, singurul care stabileşte culoarea sub care se află  o localitate, desigur, în funcţie de datele comunicate de Direcţia de Sănătate Publică.
Un singur lucru este cert: indiferent de culoarea care „i-au acaparat”, preșcolarii, școlarii, liceenii, studenții, profesorii și părinții primilor menționați vor reînceperea școlilor fizic. Doar în acest mod educația devine eficientă, iar copilul devine responsabil.

Mult succes în semestrul al II-lea!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.