Vasile Cîtea, candidat la Camera Deputaților: Stoparea defrișărilor – prioritate zero pentru viitorul Guvern social-democrat! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 24.01.2021

Comunicat de Presă

Vasile Cîtea, candidat la Camera Deputaților: Stoparea defrișărilor – prioritate zero pentru viitorul Guvern social-democrat! (P)

GALERIE
vasile citea-2
  • vasile citea-2
- +

În ultimul an de guvernare liberală, pădurile României au fost sub un adevărat asalt. Defrișările au continuat chiar și în perioada de stare de urgență. Românii au fost închiși în case, dar drujbele au lucrat la foc continuu, inclusiv în pădurile din județul Iași. Mai mult, în perioada de stare de urgență s-a bătut record după record în ceea ce privește avizele de transport de masă lemnoasă din pădurile țării.

Distrugerea pădurilor trebuie să înceteze. Această bogăție națională trebuie să fie protejată. Programul de Guvernare propus de noi tuturor românilor conține un set de măsuri imediate pentru stoparea acestui jaf național. De altfel, unul din principalele obiective ale planului de mediu asumat de noi vizează stoparea defrișărilor și protejarea pădurilor. Prin Programul de Guvernare, definim ca prioritate strategică războiul împotriva defrișării pădurii. Vom utiliza tehnologia modernă și vom dezvolta sistemul informatic de următire a materialului lemnos, vom revitaliza aplicația ”Radarul Pădurilor”. Vom face tot ceea ce liberalii nu au vrut să facă de un an de zile. Toate măsurile promise de liberali pentru stoparea defrișărilor au fost amânate la fiecare câteva luni, astfel că tăierile au continuat în voie. 

Noi credem că pădurile României au nevoie de o forță de elită capabilă să le apere, adică un corp de profesioniști bine dotat, retribuit just și respectat social. Aprobarea și aplicarea unui Statut corect pentru Personalul Silvic, dotarea acestuia cu echipamente performante de apărare, comunicații și deplasare în teren, reprezintă alte două obiective ale PSD.

Totodată, ne propunem să instalăm scannere pentru evaluarea volumului materialelor lemnoase containerizate, în toate punctele de trecere a frontierei și pe toate drumurile naționale și europene și să asigurăm un sistem integrat de pază, inclusiv prin colaborarea cu Jandarmeria, pentru toate terenurile forestiere, indiferent de forma de proprietate asupra acestora.

Alte măsuri din programul de Guvernare vizează stoparea exportului de lemn brut și accelerarea programului de reîmpădurire masivă, impunând companiilor măsuri europene de tipul „tai un copac, plantezi doi”! 

Doar PSD reprezintă siguranța unui mediu sănătos! La alegerile din 6 decembrie, votăm candidații social-democrați, poziția 2 pe buletinul de vot!

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 11200020

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.