Vasile Cîtea, candidat PSD pentru Camera Deputaților: Programul de guvernare al PSD și-a propus până în 2024 un obiectiv ambițios (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 28.11.2020

Comunicat de Presă

Vasile Cîtea, candidat PSD pentru Camera Deputaților: Programul de guvernare al PSD și-a propus până în 2024 un obiectiv ambițios (P)

acela al reducerii cu 20% a decalajelor de dezvoltare între mediul rural și cel urban

GALERIE
CiteaDezvoltare zona metropolitanaCitea la piataSustinere tineri rural
 • Citea
 • Dezvoltare zona metropolitana
 • Citea la piata
 • Sustinere tineri rural
- +

Programul Național de Dezvoltare Locală, inițiat de PSD, a permis reducerea acestui decalaj din punctul de vedere al infrastructurii publice, dar el a continuat să se adâncească în ce privește viața economică. Faptul se datorează cu precădere migrației tinerilor spre oraș sau în străinătate. Pentru inversarea acestui proces, PSD propune un program de susținere a tinerilor din mediul rural, prin stimularea activității de fermier după perioada de instalare. 

Suma de 150 milioane euro ce va fi alocată din fondurile disponibile pentru România în cadrul politicii agricole comune a Uniunii Europene este menită să prevină situațiile în care activitatea economică încetează la ieșirea din perioada programată.
 
În ceea ce privește județul Iași, Zona Metropolitană poate deveni cea mai importantă zonă de agrement a Moldovei. PSD propune primăriei municipiului Iași încheierea unui parteneriat cu primăriile comunelor limitrofe pentru realizarea de amenajări turistice și sportive în cadrul unui program de promovare a zonei ca destinație de agrement. Concret, o parte din terenul de 120 ha pe care îl deține municipalitatea în zona Cicoarei poate fi utilizat pentru realizarea unui aqua parc, ștrandul actual fiind mult prea mic pentru necesitățile unui oraș cu aproape 400.000 de locuitori. Un traseu de ciclism extrem poate fi realizat la Miroslava, în completarea celui existent la Uricani, iar unul de ciclism de șosea, la Lețcani. Pentru o zonă de escaladă, comuna Dobrovăț este ideală, iar în Bârnova poate fi amenajat un traseu pentru sporturi extreme, tip parkour.
 
PSD știe să guverneze bine. A demonstrat-o în perioada 2016 – 2019 și o va demonstra și din 2021. Nu pentru că o spunem noi, candidații pentru alegerile parlamentare, ci o spun faptele și statisticile autorităților din domeniu. 
 
Ce a făcut PSD cât s-a aflat la guvernare, în ultimii 8 ani? 
 
Să ne amintim doar câteva lucruri:
 
- Salariul minim a crescut cu 120%, de la 550 lei la aproape 1.300 lei, cu aproape 140%;
- Salariul mediu net a crescut cu 110%, de la 1.500 lei la 3.300 lei ;
- Punctul de pensie a crescut de la 732 lei in 2012 la 1265 în 2019 și au beneficiat 5 milioane de români;
- Impozitul pe venit a scăzut de la 16% la 10, impozitul pe dividende a scăzut de la 16% la 5%;
- Salariile din sistemul medical s-au mărit substanţial;
- Salariul din construcţii s-a dublat;
- TVA a scăzut de la 24% la 19%, iar TVA la alimente de la 24% la 9%, iar acest lucru a contribuit şi la explozia reţelelor de comerţ moderne, care scot din piaţă reţelele româneşti independente;
- Produsul Intern Brut (PIB) aproape s-a dublat, de la 596 miliarde lei la 1.053 miliarde lei, iar în euro a crescut cu 70%, de la 133 miliarde euro la 223 miliarde euro;
- Cifra de afaceri a tuturor companiilor a crescut de la 1.131 miliarde lei la 1.696 miliarde lei, respectiv de la 250 miliarde euro la 360 miliarde euro, adică cu aproape 50%;
- Profitul obţinut de companii a crescut de la 57 miliarde lei în 2012 la nu mai puţin de 143 miliarde lei în 2019, deci de aproape trei ori;
- Programul Start-Up Nation a dus la apariţia a peste 40.000 de afaceri care au primit 200.000 de lei, un capital de început;
- PFA-urile - persoane fizice autorizate - au beneficiat de cel mai generos pachet de impozitare;
- PSD a menținut facilitățile fiscale pentru cei care lucrează în sectorul IT.
 
Unii lideri ai PSD au făcut greșeli, nu putem contesta aceste realități; le recunoaștem. Greșelile nu pot șterge însă rezultatele guvernărilor PSD și nici consecințele pozitive pe care acestea le-au avut asupra vieții românilor.
 
Venim acum în fața alegătorilor, cu o altă echipă de candidați, cu o altă conducere la nivelul organizațiilor noastre și cu un alt stil de lucru. Suntem pregătiți cu programe și proiecte pentru oameni și comunități pentru că România va deveni mai puternică atunci când va avea comunități puternice. 
Politicienii trec, dar faptele bune rămân.
 
Vă invit, așadar, să votați echipa PSD Iași pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Poziția 2 pe buletinul de vot!
 
Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 11200020

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Mafia soft care ne papă lună de lună taxele şi impozitele

Dan CONSTANTIN

Mafia soft care ne papă lună de lună taxele şi impozitele

Până când acest sistem de promovare în instituţiile statului nu va fi spart, nu vom putea progresa, nu ne vom putea dezvolta, vom bălti însă în ignoranţă fără să ne dăm seama că taxele şi impozitele noastre merg la rudele, prietenii şi amantele lor.

Filmuletul zilei

opinii

Minciună, adevăr, ficţiune

Alexandru CĂLINESCU

Minciună, adevăr, ficţiune

Fake-news? Termenul desemnează un ghiveci în care intră zvonurile, legendele urbane, teoriile conspiraţioniste, minciunile politice, farsele de prost gust etc. Nici aici, nimic nou sub soare. Singura diferenţă - internetul ca mijloc de difuzare rapidă a informaţiilor, care pot fi adesea false, dar tot internetul e un mijloc extraordinar de verificare a lor (nu degeaba China comunistă controlează internetul).

Termic, hibrid, electric (III)

Neculai SEGHEDIN

Termic, hibrid, electric (III)

De ce lumea cumpără automobile electrice? Pentru că sunt la modă, pentru că sunt nepoluante (nu e chiar aşa!), pentru că sunt simple şi uşor de condus. Dezavantajele sunt costul ridicat, timpul de încărcare al acumulatorului relativ mare şi autonomia redusă.

„Spectacolul” aroganţei

Nicolae CREŢU

„Spectacolul” aroganţei

Între multiplele forme ale nesimţirii, afişate public, cu „panas”, de grobienii parveniţi ai deceniilor postdecembriste, una dintre cele mai mediatizate este cea legată de îmbăţoşatul moft al „beizadelelor”. 

pulspulspuls

Dom’ Vasile şi dom’ Vasilică: atenţie mare la aceştia doi!

Dom’ Vasile şi dom’ Vasilică: atenţie mare la aceştia doi!

Pentru că tot mai multă lume ne întreabă în ultima vreme ce se va alege de partidoiul ieşean după alegerile de săptămâna viitoare şi pe mâna cui va încăpea el, iacătă că l-am convocat de urgenţă la o cafeluţă pe amicul nostru Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, ca să ne spună ce-a mai auzit despre chestiunea asta îmbârligată şi încotoşmănată în mai multe abureli de campanie. 

Caricatura zilei

Planul Aproape Naţional de Redresare şi Rezilienţă (zic aproape fiindcă Iașul nu este inclus)

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.