Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Vasile Dîncu: Nu cred că va fi o prezenţă foarte mare la vot duminică

GALERIE
Vasile Dîncu
  • Vasile Dîncu
- +

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, sociologul Vasile Dîncu, crede că nu va fi o prezenţă foarte mare la vot pe 27 septembrie şi că, în general, în marile oraşe prezenţa la alegerile locale nu a fost una masivă aşa cum se întâmplă cu alte tipuri de alegeri.

Vasile Dîncu a declarat că există şi o campanie de a demotiva oamenii să meargă la vot. “Nu cred că va fi o prezenţă foarte mare la vot duminică. În ultima vreme, în oraşele mari mai ales la alegerile locale nu au fost prezenţe masive, cum se întâmplă la alte tipuri de alegeri. Problema este că a existat şi o campanie, parcă continuă o campanie de a îi demotiva pe oameni să meargă la vot. Există în viziunea unor mari strategi electorali ideea că dacă vom continua să arătăm pericolul şi ceea ce se întâmplă în cifre tot mai mari, creşteri ale epidemiei, unii electori nu se vor duce la vot. Cei care să zicem sunt mai în vârstă nu se vor duce la vot şi asta va dezavantaja PSD. Astea sunt iluzii şi sunt lucruri care cu siguranţă nu au nicio bază, sunt mai degrabă dorinţe ale unora”, a afirmat, vineri, Vasile Dîncu, într-o conferinţă de presă în judeţul Bistriţa-Năsăud. 

El a precizat că nu există diferenţe între tineri şi bătrâni în privinţa fricii de a fi prezenţi în spaţiul public în contextul pandemiei, menţionând că tinerii sunt mai motivaţi pentru protecţie decât ceilalţi.

“Studiile pe care le-am făcut în anul din urmă, am făcut vreo 10 valuri de cercetare legate de asta, de reacţia oamenilor la pandemie, arată că nu există o diferenţă între tineri sau bătrâni în ceea ce priveşte frica de a prezent în spaţiul public, ba chiar aş spune că tinerii sunt mult mai motivaţi pentru protecţie, pentru a nu face acţiuni hazardate în spaţiul public decât ceilalţi. Tinerii au altă mentalitate în acest moment. Tinerii iau mult mai în serios decât restul populaţiei riscul legat de pandemie. Nu cred că se va produce un dezechilibru de genul acesta. Important este ca autorităţile, măcar în ziua votului, aici e vorba şi de autorităţile locale, social-democraţii avem mai mulţi aleşi locali decât toate celelalte partide, să transmită un mesaj de siguranţă şi să organizeze foarte bine votul. Pentru că sunt măsuri suplimentare în secţiile de votare şi cu siguranţă se vor face cozi şi va trebui ca oamenii să fie ajutaţi ca să aibă încredere în vot”, a declarat preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

El a mai afirmat că oamenii vor merge la vot din două motive: pentru a susţine un candidat sau un partid şi pentru a protesta faţă de ceea ce se întâmplă acum în România.

“Cred că asta e o cerinţă democratică şi sper că se va întâmpla duminică şi cei care vor merge la vot, se vor duce din două motive sociologic vorbind. În primul rând se vor duce cei motivaţi să voteze un partid, în general aceştia sunt în jur de 35% din electori şi se vor duce cei care vor de exemplu să protesteze împotriva a ceea ce se întâmplă cu România în acest moment, să protesteze împotriva guvernării să zicem şi atunci pot da soluţii, nu vor vota neapărat cu PSD, pot da şi alte soluţii. Cred că al doilea tip de vot va fi un vot de protest aşa se întâmplă de regulă la alegeri, acum suntem e o situaţie şi mai critică, avem pandemia, avem şcoala care este un eşec guvernamental. Sperăm că vor fi cât mai mulţi oameni la vot pentru că asta până la urmă contează în democraţia adevărată. Dacă nu reuşim să respectăm alte reguli în campanie, măcar chestiunea asta sper să o putem facem, să meargă oamenii la vot”, a mai afirmat Vasile Dâncu.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri