anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.10.2020

Vasile Dîncu: Nu cred că va fi o prezenţă foarte mare la vot duminică

GALERIE
Vasile Dîncu
  • Vasile Dîncu
- +

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, sociologul Vasile Dîncu, crede că nu va fi o prezenţă foarte mare la vot pe 27 septembrie şi că, în general, în marile oraşe prezenţa la alegerile locale nu a fost una masivă aşa cum se întâmplă cu alte tipuri de alegeri.

Vasile Dîncu a declarat că există şi o campanie de a demotiva oamenii să meargă la vot. “Nu cred că va fi o prezenţă foarte mare la vot duminică. În ultima vreme, în oraşele mari mai ales la alegerile locale nu au fost prezenţe masive, cum se întâmplă la alte tipuri de alegeri. Problema este că a existat şi o campanie, parcă continuă o campanie de a îi demotiva pe oameni să meargă la vot. Există în viziunea unor mari strategi electorali ideea că dacă vom continua să arătăm pericolul şi ceea ce se întâmplă în cifre tot mai mari, creşteri ale epidemiei, unii electori nu se vor duce la vot. Cei care să zicem sunt mai în vârstă nu se vor duce la vot şi asta va dezavantaja PSD. Astea sunt iluzii şi sunt lucruri care cu siguranţă nu au nicio bază, sunt mai degrabă dorinţe ale unora”, a afirmat, vineri, Vasile Dîncu, într-o conferinţă de presă în judeţul Bistriţa-Năsăud. 

El a precizat că nu există diferenţe între tineri şi bătrâni în privinţa fricii de a fi prezenţi în spaţiul public în contextul pandemiei, menţionând că tinerii sunt mai motivaţi pentru protecţie decât ceilalţi.

“Studiile pe care le-am făcut în anul din urmă, am făcut vreo 10 valuri de cercetare legate de asta, de reacţia oamenilor la pandemie, arată că nu există o diferenţă între tineri sau bătrâni în ceea ce priveşte frica de a prezent în spaţiul public, ba chiar aş spune că tinerii sunt mult mai motivaţi pentru protecţie, pentru a nu face acţiuni hazardate în spaţiul public decât ceilalţi. Tinerii au altă mentalitate în acest moment. Tinerii iau mult mai în serios decât restul populaţiei riscul legat de pandemie. Nu cred că se va produce un dezechilibru de genul acesta. Important este ca autorităţile, măcar în ziua votului, aici e vorba şi de autorităţile locale, social-democraţii avem mai mulţi aleşi locali decât toate celelalte partide, să transmită un mesaj de siguranţă şi să organizeze foarte bine votul. Pentru că sunt măsuri suplimentare în secţiile de votare şi cu siguranţă se vor face cozi şi va trebui ca oamenii să fie ajutaţi ca să aibă încredere în vot”, a declarat preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

El a mai afirmat că oamenii vor merge la vot din două motive: pentru a susţine un candidat sau un partid şi pentru a protesta faţă de ceea ce se întâmplă acum în România.

“Cred că asta e o cerinţă democratică şi sper că se va întâmpla duminică şi cei care vor merge la vot, se vor duce din două motive sociologic vorbind. În primul rând se vor duce cei motivaţi să voteze un partid, în general aceştia sunt în jur de 35% din electori şi se vor duce cei care vor de exemplu să protesteze împotriva a ceea ce se întâmplă cu România în acest moment, să protesteze împotriva guvernării să zicem şi atunci pot da soluţii, nu vor vota neapărat cu PSD, pot da şi alte soluţii. Cred că al doilea tip de vot va fi un vot de protest aşa se întâmplă de regulă la alegeri, acum suntem e o situaţie şi mai critică, avem pandemia, avem şcoala care este un eşec guvernamental. Sperăm că vor fi cât mai mulţi oameni la vot pentru că asta până la urmă contează în democraţia adevărată. Dacă nu reuşim să respectăm alte reguli în campanie, măcar chestiunea asta sper să o putem facem, să meargă oamenii la vot”, a mai afirmat Vasile Dâncu.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

Lucian DÎRDALA

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

A sosit, poate, momentul ca liderii UE să caute o personalitate din afara clasei politice: există, în Vest şi în Est, oameni de cultură care reflectează asupra unităţii Europei şi care, dacă ar fi bine completaţi de politicieni şi specialişti, ar putea insufla mai multă energie civică acestui forum ce se doreşte a fi şi un exerciţiu de democraţie participativă.

Filmuletul zilei

opinii

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

Ce va urma

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ce va urma

Ce se va întâmpla cu strada mea, numită oficial a Bisericii, dar pe care tomeştenii nu o numesc nicicum? Nu ştiu cum se numeşte strada mai sus, dar pe această şosea se ajunge la Păun şi de aici se intră în drumul Iaşilor care vine dinspre sud. 

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

pulspulspuls

Să râdem cu Peni Hill

Să râdem cu Peni Hill

Tare ridicol mai e şi Peni Hill ăsta, băi frate... Deci, fiţi atenţi aicea: după ce s-a testat şi a aflat că are Covid, omul s-a retras la izolare în vila copilului, şi, din câte ne spun sursele noastre, zice-se că omul s-a c*%$& pe el de frică, nu alta, tremurând ca varga lângă ăla micu’ de acasă. 

Caricatura zilei

4 clase

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.