anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Vatmanul sau şoferul CTP nu are numele afişat pe cabină? 700 lei amendă!

GALERIE
tramvai iasi
 • tramvai iasi
- +

Municipalitatea a afişat pe site-ul oficial un proiect de hotărâre privind majorarea drastică a sancţiunilor aplicate şefilor şi angajaţilor CTP

Municipalitatea propune amenzi drastice pentru conducătorii mijloacelor de transport în comun. Un sistem de sancţionare cu amendă există şi în prezent, dar noile norme propun majorări semnificative. De exemplu, dacă un şofer nu opreşte într-o staţie CTP, atunci, el este pasibil de o amendă cu o valoare cuprinsă între 700 şi 1.000 lei (faţă de 200 - 400 lei în prezent). Surse din Primărie ne-au declarat că modificările au menirea de a pune presiune pe CTP, iar operatorul să încerce, la rândul lui, să crească gradul de responsabilizare a conducătorilor mijloacelor de transport. Tot o amendă maximă de 1.000 lei mai este prevăzută pentru alte patru situaţii: refuz de eliberare a titlurilor de călătorie, nerespectarea condiţiilor de salubrizare, neîntreţinerea din punct de vedere tehnic a mijloacelor de transport (de la lipsă scaune şi până la defecţiuni la sistemul de închidere a uşilor) şi neinscripţionarea denumirii CTP pe mijlocul de transport. În toate cele patru cazuri menţionate, sancţiunea va fi acordată CTP.
 
O altă situaţie în care Primăria a prevăzut amenzi constă în  „neafişarea în salonul mijlocului de transport a numelui conducătorului”, iar sancţiunea nu este deloc mică, fiind cuprinsă între 500 şi 700 lei. Noile valori ale sancţiunilor fac obiectul unui proiect de hotărâre afişat pe site-ul Primăriei pentru consultare publică. Pentru ca actul administrativ să intre în vigoare trebuie aprobat de către plenul Consiliului Local. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.