Venice Outlet: Veneţia de dincolo de aparenţe expusă la Palas
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Venice Outlet: Veneţia de dincolo de aparenţe expusă la Palas

GALERIE
afis expo
  • afis expo
- +

Expoziţia de fotografie Venice Outlet de Dario Barin (Italia). 13-31 octombrie, Atrium Palas Mall. Vernisaj: 16 octombrie, ora 16.00. Prezintă: Petru Bejan, critic de artă.

Fundaţia Iaşi-Capitală Culturală Europeanăîn colaborare cu Centrul Italian “Leonardo da Vinci”vă invită să descoperiţi Veneţia de dincolo de aparenţe, prin expoziţia de fotografie “Venice Outlet”, semnată de artistul italian Dario Barin.

Expoziţia va fi deschisă publicului în Palas Mall, zona Atrium, în perioada 13-31 octombrie, iar vernisajul va avea loc pe 16 octombrie, ora 16.00, în prezenţa autorului, a criticului de artă Petru Bejan, a organizatorilor şi a invitaţilor din ţară şi din străinătate.

“Venice Outlet”conţine 40 lucrări alb/negru şi color, realizate din anii ’70 până în prezent, lucrări care ilustrează o„Veneţie” naturală, firească, mai puţin comercială, care nu încearcă să fie spectaculoasă cu orice preţ. Veneţia lui Dario Barin este “Veneţia din spatele Veneţiei”, melancolică, profundă, provocatoare, unică şi inconfundabilă până în cele mai mici detalii.

Artistplastic şi fotograf, Dario Barin afost profesor de teoria comunicării vizuale la Universitatea Internaţională din Veneţia şi estespecializat în zona artelor vizuale, a arhitecturii şi în fotografie. A expus în galerii naţionale şi regionale în cadrul unor expoziţii personale sau colective, a furnizat material fotografic pentru edituri şi publicaţii şi a obţinut o serie de premii la concursurile de artă fotografică.

Expoziţia transmite pe lângă mesajul artistic, descifrat de fiecare vizitator cu mijloace proprii şi o invitaţie la dialog şi cunoaştere. “Veneţia, cu bogăţia ei imensă, de istorie, de artă, de arhitectură se oferă, iese în întâmpinarea viitorilor ei prieteni conştientă fiind de faptul că prin cultură, te îmbogăţeşti doar dacă (te) dăruieşti” (Dario Barin).

Prin acest eveniment, organizatorii îşi propun să creeze un cadru stabil şi permanent de promovare a culturii italiene în Iaşi şi să încurajeze schimburile culturale dintre România şi Italia.

Centrul Italian “Leonardo da Vinci” reprezintă un proiect al Asociatiei “Romeni & Moldavi InVeneto” din Venetia şi nu este la prima colaborare cu oraşul Iaşi. În ianuarie 2014 a adus o expoziţie de pictură dedicată lui Eminescu la Galeria “Pod Pogor”, în care au fost prezente lucrările a 12 pictori italieni.

Expoziţia “Venice Outlet” este inclusă în programul Sărbătorilor Iaşului 2014 şi se înscrie în seria proiectelor care susţin candidatura oraşului Iaşi la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Operaţiunea „Gunoiul”

Cătălin ONOFREI

Operaţiunea „Gunoiul”

Când normalul pare ceva complet anormal.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Super-mega

Briscan ZARA

Super-mega

Fără teama că exagerez spun că viitorul nu sună deloc bine pentru televiziunile clasice, le prevăd o dispariţie totală sau cel puţin o trecere în planul doi, cam cum este azi teatrul radiofonic. În curând oricare cetăţean cu o cameră de luat vederi sau un telefon performant va putea avea propriul lui show cu invitaţi importanţi în sufrageria casei. Şi e o activitate perfectă şi fructuoasă pentru noile generaţii care nu îşi găsesc rostul pe lume.

Situaţia femeii reflectată în statisticile oficiale

Ciprian IFTIMOAEI

Situaţia femeii reflectată în statisticile oficiale

În România, femeile reprezintă 51,1% din totalul populaţiei rezidente (stabile), care se referă la persoanele care au locuit la reşedinţa obişnuită o perioadă neîntreruptă de cel puţin 12 luni înainte de momentul de referinţă. 

Comemorarea unui martir

Mihai DORIN

Comemorarea unui martir

Duminică, 21 februarie ac, Episcopia Romano-Catolică de Iaşi a oficiat o ceremonie de comemorare a preotului martir, Dumitru Matei, executat cu exact 70 de ani în urmă, la 21 februarie 1951, la închisoarea Jilava, în urma unei sentinţe de condamnare la moarte pronunţată de Tribunalul Militar Bucureşti.

pulspulspuls

Iată care e noua socoteală politică cu vicii! Mihăiţă a dat cu oiştea-n gard

Iată care e noua socoteală politică cu vicii! Mihăiţă a dat cu oiştea-n gard

Una la rece pe azi din cotloanele fierbinţi ale politichiei de Bahlui, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.