Veolia: Primăria nu a plătit întreţinerea pe două luni pentru Palatul Roznovanu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Veolia: Primăria nu a plătit întreţinerea pe două luni pentru Palatul Roznovanu

Municipalitatea se apără în instanţă, susţinând că a plătit.

GALERIE
Palatul Roznovanu
  • Palatul Roznovanu
- +

Se întâmplă şi la case mai mari. Primăria a ajuns în situaţia jenantă de a fi chemată în instanţă pentru a-şi achita restanţele la întreţinere. Magistraţii încă nu s-au hotărât dacă este vorba de rea-credinţă sau de o eroare de calcul, dar dacă greşeala a fost făcută de un funcţionar al Primăriei, ieşenii vor plăti dublu. Veolia calculează şi penalităţi.

Palatul Roznovanu este branşat la reţeaua centralizată de furnizare a agentului termic, între municipalitate şi Veolia fiind încheiat în 2015 un contract în acest sens. Veolia reclamă că două facturi, aferente perioadei octombrie-noiembrie 2016, au rămas neachitate, valoarea acestora ridicându-se la 14.163 de lei. La această sumă, Veolia a calculat şi penalităţi de întârziere în valoare de 14.782 de lei, până la data de 9 noiembrie 2018. În luna mai 2019, a fost depusă plângerea la Judecătorie. Prin întâmpinarea depusă la dosar, reprezentanţii Primăriei au precizat că debitul a fost achitat, iar Veolia ar fi calculat în mod greşit penalităţi.

Afirmaţiile municipalităţii au fost respinse de judecători, care au constatat că Primăria nu a depus nicio probă care să ateste îndeplinirea obligaţiei de plată a facturilor. Ca urmare, magistraţii Judecătoriei au admis cererea Veolia, "cu precizarea că urmează a se calcula penalităţi în continuare, începând cu data de 10 noiembrie 2018 şi până la plata efectivă a debitului, fără a se depăşi valoarea facturii la care sunt calculate". În plus, Primăria a fost obligată şi la plata a 2.237 de lei către Veolia, reprezentând taxa de timbru şi onorariul avocatului acesteia. Sentinţa Judecătoriei a fost atacată de Primărie în apel. În octombrie anul trecut, municipalitatea a depus la dosar dovezi de plată, Veolia urmând să precizeze dacă au rămas datorii şi penalităţi neachitate. Un nou termen al procesului a avut loc ieri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.