anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Veolia: Primăria nu a plătit întreţinerea pe două luni pentru Palatul Roznovanu

Municipalitatea se apără în instanţă, susţinând că a plătit.

GALERIE
Palatul Roznovanu
 • Palatul Roznovanu
- +

Se întâmplă şi la case mai mari. Primăria a ajuns în situaţia jenantă de a fi chemată în instanţă pentru a-şi achita restanţele la întreţinere. Magistraţii încă nu s-au hotărât dacă este vorba de rea-credinţă sau de o eroare de calcul, dar dacă greşeala a fost făcută de un funcţionar al Primăriei, ieşenii vor plăti dublu. Veolia calculează şi penalităţi.

Palatul Roznovanu este branşat la reţeaua centralizată de furnizare a agentului termic, între municipalitate şi Veolia fiind încheiat în 2015 un contract în acest sens. Veolia reclamă că două facturi, aferente perioadei octombrie-noiembrie 2016, au rămas neachitate, valoarea acestora ridicându-se la 14.163 de lei. La această sumă, Veolia a calculat şi penalităţi de întârziere în valoare de 14.782 de lei, până la data de 9 noiembrie 2018. În luna mai 2019, a fost depusă plângerea la Judecătorie. Prin întâmpinarea depusă la dosar, reprezentanţii Primăriei au precizat că debitul a fost achitat, iar Veolia ar fi calculat în mod greşit penalităţi.

Afirmaţiile municipalităţii au fost respinse de judecători, care au constatat că Primăria nu a depus nicio probă care să ateste îndeplinirea obligaţiei de plată a facturilor. Ca urmare, magistraţii Judecătoriei au admis cererea Veolia, "cu precizarea că urmează a se calcula penalităţi în continuare, începând cu data de 10 noiembrie 2018 şi până la plata efectivă a debitului, fără a se depăşi valoarea facturii la care sunt calculate". În plus, Primăria a fost obligată şi la plata a 2.237 de lei către Veolia, reprezentând taxa de timbru şi onorariul avocatului acesteia. Sentinţa Judecătoriei a fost atacată de Primărie în apel. În octombrie anul trecut, municipalitatea a depus la dosar dovezi de plată, Veolia urmând să precizeze dacă au rămas datorii şi penalităţi neachitate. Un nou termen al procesului a avut loc ieri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.