Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

miercuri, 04.10.2023

Veolia: Primăria nu a plătit întreţinerea pe două luni pentru Palatul Roznovanu

Municipalitatea se apără în instanţă, susţinând că a plătit.

GALERIE
Palatul Roznovanu
  • Palatul Roznovanu
- +

Se întâmplă şi la case mai mari. Primăria a ajuns în situaţia jenantă de a fi chemată în instanţă pentru a-şi achita restanţele la întreţinere. Magistraţii încă nu s-au hotărât dacă este vorba de rea-credinţă sau de o eroare de calcul, dar dacă greşeala a fost făcută de un funcţionar al Primăriei, ieşenii vor plăti dublu. Veolia calculează şi penalităţi.

Palatul Roznovanu este branşat la reţeaua centralizată de furnizare a agentului termic, între municipalitate şi Veolia fiind încheiat în 2015 un contract în acest sens. Veolia reclamă că două facturi, aferente perioadei octombrie-noiembrie 2016, au rămas neachitate, valoarea acestora ridicându-se la 14.163 de lei. La această sumă, Veolia a calculat şi penalităţi de întârziere în valoare de 14.782 de lei, până la data de 9 noiembrie 2018. În luna mai 2019, a fost depusă plângerea la Judecătorie. Prin întâmpinarea depusă la dosar, reprezentanţii Primăriei au precizat că debitul a fost achitat, iar Veolia ar fi calculat în mod greşit penalităţi.

Afirmaţiile municipalităţii au fost respinse de judecători, care au constatat că Primăria nu a depus nicio probă care să ateste îndeplinirea obligaţiei de plată a facturilor. Ca urmare, magistraţii Judecătoriei au admis cererea Veolia, "cu precizarea că urmează a se calcula penalităţi în continuare, începând cu data de 10 noiembrie 2018 şi până la plata efectivă a debitului, fără a se depăşi valoarea facturii la care sunt calculate". În plus, Primăria a fost obligată şi la plata a 2.237 de lei către Veolia, reprezentând taxa de timbru şi onorariul avocatului acesteia. Sentinţa Judecătoriei a fost atacată de Primărie în apel. În octombrie anul trecut, municipalitatea a depus la dosar dovezi de plată, Veolia urmând să precizeze dacă au rămas datorii şi penalităţi neachitate. Un nou termen al procesului a avut loc ieri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile speciale

Dan CONSTANTIN

Ce au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile speciale

În ambele cazuri este vorba despre sentimentul de dreptate şi echitate socială.

opinii

Je suis Buzatu!

Briscan ZARA

Je suis Buzatu!

Avem drepturi! E o ţară liberă, sunt şi ei oameni, mai greşesc, că nimeni nu-i perfect! Toţi avem dreptul să trăim bine! Jos dictatura!

Dinastia beizadelelor

Cristina DANILOV

Dinastia beizadelelor

Întrebarea noastră de azi este: nu ar trebui să ne gândim serios la problema relației copii-bani? Ar trebui să-i ofer copilului meu tot ce-și dorește și oricât își dorește? De la ce vârstă, câți bani și în ce condiții?

Dom’ Mitică şi Eminescu

Mihai DORIN

Dom’ Mitică şi Eminescu

Atât de mult îl iubea pe Eminescu Nea Mitică Buzatu, baronul neclintit de electoratul vegetal, dar în fine strămutat de către DNA, încât l-a înghesuit de-a valma în portbagajul maşinii, chinuindu-l să încapă în spaţiul obscur ce va fi tăinuind atâtea secrete, că nu vom avea noi niciodată destui procurori cinstiţi care să îi dezlege misterele. 

pulspulspuls

Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt

Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt

Ehehei, dragi justiţiabili ieşeni, iacătă căci tocmai ce am scris noi aicea la rubricuţă, pe la finele săptămânii trecute, despre evlavia prea-cucernică ce pare să-l fi cuprins în ultima vreme pe prococurorul ieşean Bulăceanu, cel scăpat de colegi basma curată după ce ar fi nenorocit două copchile ale unui cumătru, căci, iote, unii cunoscători ai chestiunii au şi ieşit cică la interval cu noutăţi care de care mai interesante despre aceste personagiu dubios şi sinistru, ba chiar de altfel numai bun de dus acolo unde îi e locul celor ce fac asemenea năzdrăvănii pentru care alţii stau ani grei prin puşcării. 

Caricatura zilei

Rugăciune pentru Autostrada A8

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Era necesar ca Guvernul sa faca taieri mai mari in sectorul public pentru a face ca masurile de redresare fiscale sa fie mai eficiente?

vezi raspunsuri