Verdict: Fostul deputat Iacoban a folosit în interes propriu subordonaţi de la Politehnică
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Verdict: Fostul deputat Iacoban a folosit în interes propriu subordonaţi de la Politehnică

GALERIE
Sorin Iacoban
  • Sorin Iacoban
- +

Fostul deputat PSD Sorin Iacoban, în prezent director general administrativ adjunct la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, a fost găsit vinovat de către Comisia de etică a Politehnicii ieşene pentru că ar fi folosit mai mulţi angajaţi ai universităţii în scopuri personale. 

Plângerea a fost făcută de către Direcţia Servicii Studenţeşti, structură aflată în subordinea lui Sorin Iacoban, iar angajaţii Universităţii Tehnice ar fi realizat lucrări la două sedii din Moldova a partidului Pro România. Fostul deputat PSD, în prezent numărându-se printre reprezentanţii din Moldova a partidului Pro România, a fost acuzat că a luat în timpul programului mai mulţi angajaţi pentru a muta obiecte de mobilier, dar şi pentru a realiza lucrări de mentenanţă, lucrări de tâmplărie sau lucrări la instalaţiile electrice şi sanitare de la sediile Pro România. Angajaţii puşi să lucreze la aceste sedii au lipsit mai multe zile de la serviciu, surse ale Ziarului de Iaşi afirmând că aceşti angajaţi ar fi fost luaţi cu maşina de către şoferul lui Sorin Iacoban, fost şef al pazei din cadrul Universităţii Tehnice. De asemenea, pentru a nu li se tăia din salariu, aceşti angajaţi au fost nevoiţi ulterior să recupereze orele pierdute în mai multe weekend-uri.

Sorin Iacoban a fost sancţionat cu avertisment scris

Ziarul de Iaşi a făcut cunoscute aceste acuzaţii la mijlocul lunii martie, înaintea luării unei decizii de către Comisia de etică a Universităţii Tehnice. Contactat telefonic, Sorin Iacoban considera că nu este vinovat şi că totul este doar o încercare a unor persoane cu viziuni politice diferite de a-i păta imaginea. „Aceasta este o supoziţie a unui domn din universitate că eu aş fi luat nişte meseriaşi. Eu le-am spus să vină după program, nu în timpul programului. E doar o supoziţie”, menţiona Sorin Iacoban pe data de 14 martie. Acesta menţiona atunci şi că „Din punctul meu de vedere, şi aş dori să se menţioneze acest lucru, e o hărţuială şi sunt acuzaţii nefondate din partea unor oameni cu păreri politice diferite”.

Conducerea Universităţii Tehnice confirmă faptul că s-a luat o decizie în legătură cu acuzaţiile aduse lui Sorin Iacoban, rectorul TUIASI, prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval menţionând faptul că „Domnul Sorin Iacoban a primit un avertisemnt scris şi nu s-a pus în niciun moment în discuţie pierderea poziţiei dumnealui. În ceea ce priveşte hotărârea luată, am respectat recomandarea comisiei de analiză a abaterilor disciplinare. Sunt convins că este un moment care va trece şi nu este uşor, nici pentru dumnealui şi nici pentru noi ca universitate, având în vedere poziţia dumnealui”, a afirmat rectorul Politehnicii ieşene.

Contactat telefonic în cursul zilei de ieri, 11 aprilie, Sorin Iacoban a menţionat că el consideră că decizia luată de către Comisia de etică este una „nedreaptă” şi că intenţionează să o conteste în perioada următoare.

Ce efecte are sancţiunea

Chiar dacă Comisia de etică a hotărât să îl sancţioneze pe Sorin Iacoban doar cu avertisment scris, acesta fiind cercetat prima dată pentru o astfel de abatere, avertismentul are mai multe urmări. Astfel, surse din conducerea Universităţii Tehnice explică faptul că, pentru un an, Sorin Iacoban nu mai poate solicita majorări salariale şi, poate cel mai important, nu poate să solicite avansarea pe un post superior. Având în vedere că directorul general administrativ Petru Condrea urmează să se pensioneze în perioada imediat următoare, Sorin Iacoban, fiind director general administrativ adjunct, ar putea să nu poată candida pentru acest post. Totuşi, contează modalitatea în care este interpretat Regulamentul de organizare şi funcţionare a comisiei de analiză şi cercetare a abaterilor disciplinare. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.