anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 26.11.2022

Veriga de legătură cu băieţii de la cumătrie nu a ruginit deloc

GALERIE
puls
 • puls
- +

O fi plecat el Habarnagiu din funcţia de vice de la premărie, dar iote, din câte ne spun oamenii de pe teren, omul încă mai beneficiază de pe urma sforilor trase cât a fost în post şi, mai important, cât a fost amic de şpriţuri cu şefu’. 

Nu ştim aşadar cum se face, dar cică singura stradă care a intrat în programul nou de modernizare şi asfaltare din tot cartierul Cantemir auzim că e taman aia pe care locuieşte famiglia fostului vice, cel cunoscut îndeobşte drept veriga de legătură între şefu’ şi nobilimea imobiliară din târg, başca băieţii de la cumătrie.

Asta, aşadar, ca să înţelegeţi de ce Habarnagiu are acolo planuri de extindere, căci de curând auzim că a cumpărat şi casa vecinului, iar acuma reconstruieşte deja din greu. Deh, famiglie numeroasă, remuneraţie mai mică după buget, vorba aia... Noroc de mălaiul pus deoparte, la ciorăpel, când treaba duduia de s-auzea până hăt.

Tiradele premarelui care au strânit înghionteli şi hlizeli

Câteva vorbe de duh pe astăzi şi despre premarele Mihai Chirica, stimaţi telespectatori, cel în legătură cu care auzim că iar s-au dat coate şi s-a râs înfundat la o manifestare pe înserat.

Este vorba de un eveniment dedicat investitorilor interesaţi de Iaşi, realizat de revista economică Forbes România, şi la care fireşte că s-a trimis invitaţie şi spre Primărie, dar şi spre cei mai importanţi oameni de afaceri. Edilul care a venit acolo din prima, şi de care ştiau organizatorii că va veni, a fost vicele Juravle, care a şi stat la prezidiu. Numai că, la un moment dat, surpriză: a apărut şi premarele Chirica, vesel nevoie mare.

Dar nu asta e important: şi-o fi făcut omul timp să vină pe ultima sută, ceea ce nu e rău deloc. Ci faptul că, zic martorii, a fost invitat să vorbească despre atuurile, viziunea şi planurile Iaşului, adicătelea chestiuni care ar putea convinge investitorii majori să bage bani la Iaşi, iară premarele cică s-a aruncat în nişte tirade întortocheate şi aiuristice, vorbind în cea mai mare parte despre premiile, diplomele şi hârţoagele fără valoare primite de primărie de la tot felul de organizaţii nerelevante, de parcă cineva ar investi bani în baza acestora, că doar toţi ştim ce înseamnă acea maculatură. Dar, în fine, până la urmă cică măcar s-a râs. Chit că pe înfundate...

PS: Prin mediile informate ale politichiei se vorbeşte că toată această criză politică ar fi fost provocată de baronii liberali, nemulţumiţi că nu au control pe ministerele cu bani, transporturile şi cele economice. În fapt, cică miza nu va fi ruptura totală cu USR, ci reinvitarea lor la negocieri după congres. Dar, zice-se, o nouă renegociere de ministere, pe alte baze, mai baroneşti...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Globalizare în alb şi negru

Nicolae GRECU

Globalizare în alb şi negru

Unele fenomene de la Cupa Mondială care se desfăşoară acum în Qatar sunt puse, mai mult sau mai puţin justificat, pe seama acestui concept al contemporaneităţii.

opinii

Savantul și ingenua. O poveste de iubire de odinioară (II)

Eugen MUNTEANU

Savantul și ingenua. O poveste de iubire de odinioară (II)

Coborât din sferele rarefiate ale preocupărilor sale de cercetător erudit al dialectelor limbii latine și al formării limbii române literare, tânărul aspirant la gloria științifică, dar și doritor să‑și asigure un cămin și o familie începe un asiduu asalt sentimental.

Pentru un pumn de voturi

Radu POPESCU

Pentru un pumn de voturi

La nouă luni de la declanșare, războiul din Ucraina produce în continuare răni și în Republica Moldova, o țară pomenită în fața unor crize umanitare, energetice și economice fără precedent.

Literarh

arh. Ionel OANCEA

Literarh

Tema MUST-ului de arhitectură din anul acesta s-a născut din ispitirile creatorului de spaţii artistico-funcţionale venite din lumea celorlalte arte. În acest continuum al expresivităţii estetice, literatura poate fi în conexiune cu arhitectura până în pragul dincolo de care cuvântul inventat pentru titlu, „literarh” începe să aibă substanţă? Răspund din capul locului, da. Inspirat de răspunsul acesta ferm, uşor demonstrabil, poate nu este lipsit de logică să găsim în limba arhitecţilor poeţi şi prozatori un echivalent inspirat pentru englezescul MUST.

pulspulspuls

Hopaa: premarele Mihăiţă s-a spălat singur pe la subsuori cu sondajul. A scos capul afară şi dă ordine

Hopaa: premarele Mihăiţă s-a spălat singur pe la subsuori cu sondajul. A scos capul afară şi dă ordine

Iacătă, stimaţi telespectatori, cum megasondajul acela ultraincredibil al liberalilor, care-l scotea pe Mihai Chirica premare în 2024 încă dinainte de alegeri, cu 50% şi peste, i-a dat edilului şef apă la moară, stuchit la furcă, cum se mai spune, başca tupeu politic, şi după numai câteva zile omul scoate deja capul la interval ca să facă ordine în partid. 

Caricatura zilei

Jucătorul argentinian Lautaro Martínez protestează

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.