anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 31.03.2023

Comunicat de Presă

Vernisaj „Portrete și stări” – Expoziție de pictură

GALERIE
Portrete si stari - afis
 • Portrete si stari - afis
- +

Expoziția ,,Portrete și stări"  este realizată de copiii de la Un Atelier de Artă și reprezintă o încununare de curiozitate, joacă, uneori chiar tristețe pe care copiii le trăiesc pe parcursul orelor de lucru. 
Vernisajul va avea loc 7 MAI 2022 la Galeria Labirint în incinta Casei de Cultură Mihai Ursachi, începând cu orele 11.00. 

Arta joacă un rol extrem de important în rândul copiilor. Aceasta devine un instrument cu ajutorul căruia vor înțelege mai bine lumea, vor dezvolta capacitatea de a avea noi perspective, de a găsi rezolvări. 

Copiii care vin la cursurile de pictură, săptămână de săptămână, se pun în starea de a picta, iar fiecare oră reprezintă o cărămidă în evoluția lor, lucru pe care vrem să-l evidențiem prin acest eveniment. Fie că este un mod de descărcare sau căutare,  chiar de la vârste fragede prin pictură învață să-și asculte propriile emoții și să pună pe foaie conform acestora.

Prezintă:

Curator, Maria Bilasevschi, 
Psiholog, Monica Ciolan
Prof. Coord. Anca Coțovanu

Expoziția este deschisă între 2-14 MAI 2022 la Galeria Labirint

Un Atelier de Artă este un spațiu destinat cercetării artistice și totodată cursurilor de educație plastică. Deschis în anul 2018, inițial era atelierul artistului, dar în urma mai multor solicitări s-au format niște clase de copii și adulți, iar astăzi este loc unde sunt susținute regulat cursuri de educație plastică și workshop-uri pe diverse teme din ramurile artei.

Anca Coțovanu este artist plastic freelancer specializat în Arta murală și decorativă și profesor de educație plastică. De-a lungul ultimilor ani și-a dat seama că își dorește să împărtășească tot ce știe despre artă și celorlalți interesați de studiu. Este de părere că nu ai nevoie de talent pentru a picta, ai nevoie doar de o pensulă și să blochezi niște ore pentru tine.

Adresă: Strada Doctor Victor Babeș, Nr.7, Iași 700464, România
Facebook  Instagram

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ne aşteaptă vremuri urâte

Pavel LUCESCU

Ne aşteaptă vremuri urâte

Trei din patru români cred că în România lucrurile merg într-o direcţie greşită. E un procent imens care apare în sondaje la un nivel similar doar în perioadele de criză extremă. Pare totuşi vag, ce înseamnă de fapt „direcţie greşită”.  

opinii

Greve şi mişcări sociale

Alexandru CĂLINESCU

Greve şi mişcări sociale

Un mare savant german, eminent filolog şi critic literar, Ernst-Robert Curtius (1886-1956), a publicat în 1930 o carte admirabilă intitulată Eseu despre Franţa, o carte în care autoul îşi exprima iubirea pentru Franţa, pentru civilizaţia, cultura şi literatura franceză. Îmi place să scot această carte din bibliotecă şi să recitesc fragmente din ea, de fiecare dată când ţara de care sunt şi eu foarte ataşat trece prin încercări dificile sau dă semne de slăbiciune ori de derută. Eseu despre Franţa este o lectură reconfortantă deoarece Curtius pune în evidenţă valorile inalterabile ale Franţei, insistând asupra ideii că în centrul conceptului francez de civilizaţie se află literatura. Pagini vibrante sunt consacrate Parisului, văzut ca un oraş compus dintr-o infinitate de aspecte diferite şi care îi conferă un farmec inconfundabil. Oarecum neaşteptată este afirmaţia că Franţa ar fi o ţară conservatoare şi unde revoluţiile izbucnesc ca reacţie, cu atât mai violentă cu cât conservatorismul este mai puternic.

Când onestitatea întâlneşte discernământul

pr. Constantin STURZU

Când onestitatea întâlneşte discernământul

Multe sunt lucrurile pe care le putem învăţa din viaţa Sfintei Maria Egipteanca (recomand spre lectură varianta extinsă, nu vreun rezumat). M-aş opri în mod special la două aspecte, ambele dătătoare de mari nădejdi.

Centrul Cultural European de la Iaşi

George PLEȘU

Centrul Cultural European de la Iaşi

Într-un cadru festiv, în prezenţa ambasadorilor Franţei şi Germaniei, a directorilor Institutului Goethe şi Institutului francez din Bucureşti, precum şi a numeroşi reprezentanţi ai unor instituţii ieşene, pe 23 martie a fost inaugurat Centrul Cultural European de la Iaşi, primul din ţară cu o astfel de titulatură. Gândit să găzduiască şi Centrul Cultural Italian, precum şi spaţii expoziţionale pentru UAP Iaşi şi Universitatea Naţională de Artă George Enescu, la Palatul Braunstein s-au mutat momentan Centrul Cultural German (etajul 3) şi Institutul Francez (etajul 1), care îşi păstrează însă şi sediul din Casa Racoviţă din Copou.

pulspulspuls

O caracatiţă pe roţi în zona jupânului Mihăiţă. Unde marcaţi bănuţul la cafeluţă

O caracatiţă pe roţi în zona jupânului Mihăiţă. Unde marcaţi bănuţul la cafeluţă

Se tot vehiculează de mai multă vreme faptul că acele cafeneluţe negre pe roţi, amplasate numai în locuri strategice şi cu mare vad, ar umple anumite buzunăraşe din zona unor şefi din subordinea lui Mihăiţă, dragi consumatori.

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.