Veste bună de la Ministerul Transporturilor privind autostrada A7
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Veste bună de la Ministerul Transporturilor privind autostrada A7

GALERIE
autostrada a7
  • autostrada a7
- +

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat miercuri, că în cadrul şedinţei de Guvern au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru Autostrada A7 Ploieşti – Buzău, precizând că aceasta va fi finanţată din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

“Am aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici, adică investiţia A7 Ploieşti – Buzău. E un moment mare pentru acest proiect, practic este asumarea că acest proiect se va face, aprobarea investiţiei de către Guvernul României. Ce este absolut special la acest proiect este că acest moment va fi urmat imediat de paşi concreţi, fiind un proiect care a fost pregătit în ultimii doi ani la stadiul de detaliu, cu proiect tehnic, cu partea de exproprieri, avem în curs exproprierile şi vor fi lansate cât de curând, iar licitaţia pentru construcţie, pentru execuţia, va fi lansată până la sfârşitul lunii mai”, a declarat Cătălin Drulă, la finalul şedinţei de Guvern.

El a precizat că acest sector are 63 de kilometri şi va fi finanţat din PNRR.

“De la semnarea contractului constructorul poate intra direct în teren, nu urmează o pauză, un an de zile, doi ani de zile până când efectiv vedem lucrări. E vorba de un proiect care are o lungime de 63 de kilometri, este un proiect pe care îl vrem finanţat prin PNRR. Este un proiect cu perdele forestiere, pe acest sector avem aproape 60 de kilometri de perdele forestiere, patru spaţii de servicii generoase, cu suprafeţe mari cu infrastructură pentru vehicule electrice. Suprafaţa perdelelor forestiere este de 160 de hectare. Sunt zeci de kilometri de drumuri auxiliare modernizate, drumuri locale, foarte multe structuri poduri şi pasaje”, a explicat ministrul Transporturilor.

El a menţionat că şi alte sectoare din această autostradă sunt într-un stadiu similar.

“Următoarele sectoare Buzău-Focşani,  Focşani-Bacău şi Bacău-Paşcani din această autostradă sunt într-un stadiu similar, este vorba de un decalaj de câteva luni. E în jur de trei, patru luni între fiecare secţiune. Anul acesta cred că pe toate, până la Paşcani, e vorba de 320 de kilometri de autostradă le putem scoate la licitaţie de execuţie, partea de proiectare este făcută deja de companie, se poate intra deja în teren când semnăm contractul”, a transmis Cătălin Drulă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a fost multă vreme tabu ipoteza că virusul care a provocat COVID-19 ar fi scăpat din Laboratorul din Wuhan?

Alexandru LĂZESCU

De ce a fost multă vreme tabu ipoteza că virusul care a provocat COVID-19 ar fi scăpat din Laboratorul din Wuhan?

Procedeele, dezvăluite recent, prin care a fost discreditată timp de aproape un an şi jumătate o teorie de bun simţ, aceea că virusul care a provocat pandemia ar fi putut proveni de la Laboratorul de Virusologie din Wuhan, ilustrează corupţia din domenii ştiinţifice cu mare miză financiară şi maniera în care „ştiinţa” a fost politizată.

Filmuletul zilei

opinii

Câte ceva despre parabole

Nichita DANILOV

Câte ceva despre parabole

Am trăit într-o lume parabolică. Într-o comunitate închisă. Prizoniera propriilor dogme. O lume în care predomina elementul religios. Am trăit într-o lume în care Evul Mediu era la el acasă. Dogmele şi cutumele unei astfel de lumi mi s-au imprimat adânc în suflet, încă din fragedă copilărie.

Sociologia teatrală şi critica vie

Dana ȚABREA

Sociologia teatrală şi critica vie

Două chestiuni din volumul al doilea de Teatru în diorame, semnat de Miruna Runcan, oglindind perioada comunistă dintre anii 1965 şi 1977, care reprezintă, în opinia autoarei, intervalul cel mai suportabil existenţial şi de efervescenţă teatrală din zbuciumata istorie a comunismului românesc, merită să fie supuse atenţiei: investigaţia sociologică asupra teatrului a lui Pavel Câmpeanu în contextul în care facultăţile şi institutele de cercetare sociologică fuseseră închise şi dezbaterea cu privire la actul critic.

O scrisoare din RFG

Michael ASTNER

O scrisoare din RFG

Prin aprilie, la Amnaş fiind, am găsit într-un dulap o scrisoare veche primită de ai mei de la soţia unuia dintre fraţii lui tata, scrisoare scrisă şi trimisă după ce fuseseră în vizită în România. Pe cât de banală pare, pe tot atât de interesantă este totuşi această relativ scurtă misivă venită din Republica Federală Germania, deci din Germania de Vest. Iat-o:

pulspulspuls

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Ehehee, dragilor, oare cum să facem noi şi să dregem pe azi, uichend fiind, să nu vă plictisim sau încrunţim frunţile tot cu nărozii din politichii, ci doar cu mondenităţi locale şi vesele, dar nici să ne depărtăm prea tare de subjectul zilei, ăla pentru care mulţi nădragi tremură de vreo două zile pe la palatul cel roznovan, dar şi mai jos, spre sediul din Podu Roş (hop: iaca şi rima!)? 

Caricatura zilei

Răposat reclamant

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.