anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Veste bună despre A8: Se semnează ordinul de începere a lucrărilor de proiectare la tronsonul Iaşi – Târgu Neamţ

GALERIE
lucrari-autostrada
 • lucrari-autostrada
- +

Secretarul de stat în Ministerul Transportului, ieşeanul Adrian Covăsnianu, a anuntat sâmbătă dimineaţă că ordinul de începere a lucrărilor de proiectare la tronsonul Ungheni – Iaşi – Târgu Neamţ, parte din autostrada A8, va fi semnat săptămâna viitoare. Citeşte mai jos precizările secretarului de stat privind stadiul procedurilor privind autostrada Iaşi – Târgu Mureş.

„Informatii despre Autostrada A8!

1. Sectorul montan (Tg. Mures-Ditrau-Tg. Neamt)

Ieri, 16.04.2021, proiectantul general al celor 211 km dintre Tg. Mures-Tg. Neamt (sectorul montan) a depus la CNAIR Studiul de Fezabilitate (SF) si Memoriul de prezentare pentru procedura de obtinere a Acordului de Mediu (AM).

Cu acesti pasi concreti sectorul montan din autostrada A8 avanseaza in etapele de analiză si avizare mai complexe.

2. Ungheni-Iași-Tg Neamt (100,14 km)

Contractul de proiectare completă este semnat si Ordinul de Incepere a Lucrarilor va fi emis saptamana viitoare in 20.04.2021.

3. Podul de la Ungheni (1 km)

S-au rezolvat recent procedurile administrative si contractuale astfel ca etapele pentru obtinerea Acordului de Mediu continua. Am convenit (inca de anul trecut când eram consilier onorific al MT) cu Agentia de Protectie a Mediului Iasi un calendar de implementare pe care il monitorizam periodic.

In cadrul sedintelor de progres saptamanale de la CNAIR monitorizam fazele si etapele procedurale ale proiectelor Moldovei.

Precizez faptul ca in functie de provocarile iminente ale acestui proiect, in cadrul CNAIR si MT identificam si aplicam solutiile potrivite si legale care conduc catre avansarea proiectului autostrăzii A8.”

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.