Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Veste bună pentru fete

GALERIE
suarez-carla
  • suarez-carla
- +

Spania vine fără cea mai bună jucătoare,  Carla Suarez, la întâlnirea care se va desfăşura la Galaţi în primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup

Cea mai valoroasă jucătoare de tenis a Spaniei, Carla Suarez Navarro (17 WTA), nu va participa la meciul cu România programat în primul tur al Grupei Mondiale II din Fed Cup, din cauza problemelor fizice şi a planificării calendarului ei, a anunţat Conchita Martinez, căpitanul echipei iberice.  Rolul de lider al echipei Spaniei pentru meciul de la Galaţi, din 7 şi 8 februarie, va fi preluat de Garbiñe Muguruza (24 WTA). Carla Suarez a precizat că problemele recurente de la cotul drept, la care a fost operată de două ori, şi durerile care au apărut în timpul turneului Australian Open o împiedică să joace la nivel maxim, iar programul încărcat al WTA permite doar perioade scurte de odihnă şi recuperare.
''Regret profund că nu pot fi alături de colegele mele în viitorul meci din Fed Cup şi urez echipei Spaniei, tuturor coechipierelor şi căpitanului nostru, Conchita, mult noroc şi forţă în acest meci'', a declarat Suarez, cap de serie 17 eliminat la Australian Open din primul tur, de Carina Witthöft (Germania), cu 1-4, 1-6. Muguruza regretă absenţa Carlei Suarez pentru meciul cu România, care în schimb se va baza pe cele mai bune jucătoare ale sale, Simona Halep şi Irina Begu: “Fără Carla ne va fi greu în primul tur din Fed Cup cu România, unde ar putea juca Halep şi Begu, ambele cu o evoluţie foarte bună. Va fi complicat, dar aştept să văd cum vor merge lucrurile. Mă voi concentra să câştig meciurile mele şi chiar la dublu, dacă va fi nevoie''., a spus Garbiñe.
Meciul România – Spania este programat la Galaţi în zilele de 7-8 februarie. Echipa învingătoare va susţine baraj pentru promovarea în Grupa Mondială I, iar cea învinsă va juca baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială II. Echipa României, pregătită de Alina Cercel are în vedere jucătoarele Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Monica Niculescu şi Raluca Olaru. Dacă Sorana Cîrstea nu va fi refăcută complet în perioada de două săptămâni până la joc, Irina Begu va trebui să dispute şi la simplu şi la dublu.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri